Zollner: Ez lesz a szezon talán második legfontosabb meccse

Matthias Zollner beszélt a ZTE elleni mérkőzésről.

Hétvégén 133. alkalommal játszik örökrangadót egymással a Zalakerámia ZTE KK és az Egis Körmend, ennek kapcsán pedig a vasiak Facebook-oldala Matthias Zollnert, a együttes vezetőedzőjét kérdezte.

„Ez egy nagyon komoly, szomszédvári rangadó lesz. Talán a második legfontosabb meccs a szezonban. Azt pedig tudjuk, hogy az ilyen mérkőzéseken bármi megtörténhet, függetlenül az előzményektől. Igen, Zalaegerszegre új irányító érkezett Justin Bibbins személyében, és nem tudhatjuk, a hazai csapat milyen játékot fog mutatni vele. Ismerjük őt, mint játékost, láttunk róla felvételeket Lengyelországból, és ismerjük a ZTE többi játékosát is, de hogy így együtt mire lesznek képesek, azt egyelőre senki sem tudja. Hogy milyen lesz a ritmusa a játékuknak, hogyan alakul az egymás közötti kapcsolat, ez kérdés, és érdekes lesz majd látni mindezt. Nálunk alapvetően úgy látom, hogy remek társaság jött össze ebben a szezonban, csapatként is jól működnek együtt a fiúk, akik remekül állnak a kihívások elé. És ez a szombati találkozó Zalaegerszegen egy újabb ilyen kihívás lesz számunkra. Hiszen – ahogy már mondtam – ez egy igazi, szomszédvári rangadó lesz. Meglátjuk, mi fog történni a pályán.”

Ami pedig a különleges hangulatot illeti:

„Igen, ez hozzátartozik az ilyen meccsekhez. Tudjuk a szurkolóinkról, hogy mindig fantasztikus hangulatot teremtenek, bárhol is játszunk, de ezek a találkozók még különlegesebbek. Én úgy érzem, hogy ebben a szezonban nagyon jó a kapcsolat a csapat és a szurkolók között. Mindig hatalmas energiával, hangerővel buzdítja a csapatot a tábor, ami extra erőt ad a játékosoknak a pályán. És ez visszafelé is igaz. A játékosok mindig megmutatják, hogy maximálisan küzdenek és mindent megtesznek Körmendért. Persze nem játszunk mindig a legszebben, nem dobunk minden meccsen 100 pontot, ez egy másik kérdés, de mindig keményen hajtunk, mindent beleadunk a védekezésbe, megteszünk mindent a szurkolóinkért, akik értékelik is ezt. Nagyon jól működik ez oda-vissza. A célunk pedig most is az, hogy építkezzünk tovább, hogy hétről hétre fejlődjünk, jobbak legyünk. Még jobb legyen a kémia, a csapatszellem, az egymás közötti kommunikáció. És igaz ez a fiatalok beépítésére is. Szóval remélem készen állunk majd erre a kihívásra is Zalaegerszegen és a végén egy újabb győzelmet ünnepelhetünk.”

fotó: Egis Körmend

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus