Zollner számára az ASE az ország egyik legjobb csapata

Nagy iramú, tempós meccsre számít a Körmend vezetőedzője. 

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője beszélt a klub Facebook-oldalán csapata soron következő bajnokijáról, amelyet az Atomerőmű SE ellen vívnak majd meg.

„Ugyanúgy készülünk a Paks ellen, mint minden más mérkőzésre. Az igaz, hogy a fiataljaink nincsenek itthon, hiszen Alpok Adria Kupa mérkőzést játszanak Csehországban, de így is van tíz remek srác, akikkel tudunk gyakorolni, készülni az ASE ellen.”

Mi a véleménye a leendő ellenfélről?

„A Paks nagyon jó játékosokból álló együttes, vannak nagyon jó dobóik és van két tapasztalt, rutinos magyar játékosuk Lóránt Péter és Kovács Ákos személyében. Két légiósuk, Faust és Evans az előző szezon után visszatért, számukra már nem ismeretlen a magyar bajnokság és a paksi közeg sem.”

Kívülről úgy tűnhet, mint ha két hasonló felfogású csapat mérkőzne majd meg egymással, hiszen Dzunic Braniszlav is szereti a gyors, atletikus, fizikális játékot. Milyen mérkőzésre számít ennek a tükrében?

„Számomra az ASE az egyik legjobb csapat a magyar bajnokságban. Igen, Dzunic mester is szereti a gyors kosárlabdát. De azért én látok különbséget is a két csapat játéka között. Igaz, ők is gyorsak, de az ő játékosaik nagyobb szabadságot kapnak. Szabadabban fejezhetik be a támadásokat. Szeretik a tranzíciós, gyors támadásokat és igyekeznek ezeket gyorsan befejezni, amennyire csak lehet. Komoly feladat lesz a számunkra, hogy ezt megakadályozzuk. Erre nagyon oda kell majd figyelnünk! Nagy iramú mérkőzésre számítok, amit az dönthet el, hogy ki akar majd jobban, ki kapja el előbb a megfelelő ritmust. Szoros, nehéz, tempós meccs várható, amelyet bármelyik csapat megnyerhet. Valószínűleg amelyikünk jobb napi formát fog ki, az fog győzni.”

fotó: Egis Körmend Hivatalos

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus