A Békés egy-két rutinos vezér mellett a fiatalokra szavaz

Körmendről, a Honvédból és Hódmezővásárhelyről igazoltak, de továbbra is kiemelt cél a helyi fiatalok fejlesztése.

A Békési SZSK Facebook-oldalán számolt be arról, hogy kikből fog állni a 2021-22-es gárda: 

Augusztus elején felnőttcsapatunk is megkezdte a felkészülést a 2021/2022 NB1B szezonra. A csapat szerkezetében és a keretében sok változás történt az elmúlt hetekben. 

Kezdjük az elején: Az edzők személye nem változik, továbbra is a Balog Vilmos és Balog Lajos páros fogja irányítani a csapatunkat. Munkájukat Csorba „Szasza” Szabolcs a pályán belülről és kívülről, illetve Laczkó Róbert fogják segíteni.

A játékosállományunk nagy részt kicserélődött, elbúcsúzott a csapattól Frikker Marci, Meleg Karesz, Széphelyi Tomi és Hargitai Krisztián is. Ennek a négyesnek nagyon köszönjük a tavalyi szezont, sok sikert kívánunk nekik – bízunk benne, hogy a jövőben lesz még alkalmunk a közös munkára.

Az idei csapat összeállításában továbbra is az a cél, hogy a csapat életkor átlaga ne haladja meg a 20-22 éves kort, de mellettük legyen egy-két motiváltan tapasztalt, rutinos játékos. Ezen kívül ennél talán még fontosabb cél, hogy tovább integráljuk a békési, illetve békés megyei tehetséges játékosokat. 

Lássunk egy rövid áttekintést a csapatunkról (a zárójelekben a születési év található):

Irányító poszton a békési születésű-nevelésű Balog Gabi (2001) lesz a csapat motorja, aki már a negyedik éve Békésen nevelkedő Milos Oliccsal (2000) lesz felelős a játék szervezéséért.

Mezőnyben a következőképpen fog kinézni a csapatunk: Krstic Daki (csapatkapitány), Cvijin Patrik (1999), Vass Dominik (1999), Karsai Csabi (2002), Balog Ákos (2001), Balogh Zétény (2000), Kónya Laci (2003), Kövecses Balázs (2003), akik már ismertek lehetnek az előző szezonból. Őket kiegészítjük a következő generáció tehetségeivel Balikó Gyuri (2006) és Nagy Balázs (2005) személyében, akik lehetőséget kapnak  a felnőtt csapatban.

Magas poszton 2 új érkezőről és egy visszatérőről számolhatunk be: Nemanja Acimovic – 202 cm (2000) Hódmezővásárhelyről, Okoh Kelechi Viktor  - 208 cm (2000) az A csoportos Körmendtől érkezik. Fiatalként center poszton Szugyiczki Mátéval – 201 cm (2005) számolunk, aki Mezőberényben ismerkedett meg a kosárlabdázás alapjaival, de már 4 éve a BSZSK kereteiben pallérozódik. Az elmúlt szezonban a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia színeiben szerepelt kölcsönben, ő szintén rendkívül fiatalon (16 évesen!) léphet be a felnőtt kosárlabdázás kapuján.

Célunk ezzel a kerettel az újonnan érkezők hatékony beépítése, a fiatalok egyenletes fejlődése, a játékosok összekovácsolása és a biztos csapatkohézió kialakítása.

Természetesen a többi békési nevelésű fiatal tehetség számára is adott a lehetőség. Bízunk benne, hogy edzésmunkájukkal bizonyítják, hogy rájuk is számíthatunk.

További újdonság és jó hírként szolgálhatunk kosárlabda szerető közönségünknek, hogy előre haladott tárgyalások alapján a 2021/2022 felnőtt mérkőzéseket ismét a Békési Sportcsarnokban fogjuk játszani. A sorsolásunkat már megküldte az MKOSZ, az időpont egyeztetések folyamatban vannak, terveink szerint a hazai mérkőzések szombatonként 16:30-tól vagy vasárnap 16:00 órától – a csarnok időbeosztásának megfelelően és egyeztetve más sportágakkal – kerülnek megrendezésre.

Összességében az új csapat készen áll a felkészülési mérkőzésekre, amelyek többségében zárt kapusak lesznek, de szeptember 10-11. a Viharsarok Kupán már közönség előtt szeretnénk játszani a mérkőzéseket, amelyre szeretettel várjuk a kedves szurkolóinkat a Békési Városi Sportcsarnokba. A torna pontos programját a Facebookon hamarosan közzétesszük.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus