A Nyíregyháza nagy csatában nyerte meg a Hepp-kupát a BKG ellen

A bronzérmet a rutinos klasszisai vezette Újpest-MT húzta be. 

fotó: Hübner-Nyíregyháza BS Facebook-oldala

Hepp-kupa, döntő:

HÜBNER-Nyíregyháza BS - BKG Príma Akadémia 80-77

A Piros csoport első és második helyezettje csapott össze az idei Hepp-kupa döntőjében, ennek megfelelően a mérkőzés elején egyik csapat sem tudott elhúzni. Az első negyedben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Nagy Botond már ekkor is védőernyőt igyekezett tartani csapata fölé, a negyed hajrájában viszont futott egy 8-0-t a Nyíregyháza a felpörgő Ubilla hármasaival és ezen a meccsen komolynak számító hat pontos előnyt szereztek. A második negyedben ráadásul hozzá is tudtak tenni az előnyhöz, Ubillához felzárkózott Mohácsi Máté és Bus Iván,  a nagyszünetben kétszámjegyű fórt szedtek össze.

Fordulás után felpörgött a BKG védekezése, alig engedtek pontokat, ha nincs az egész meccsen kiváló Tóth Gergely, könnyen bajba is kerülhettek volna a nyírségiek. A záróetapban is sokáig úgy tűnt, hogy a Nyíregyháza meg tudja őrízni az előnyét, a 34. percben is még 72-62-re vezettek, amikor nagy hajrát nyitott a BKG, Armaghani és Nagy Botond kosaraival megfelezték a differenciát, majd Cooper duplájával és Nagy újabb hármasával 72-72-re kiegyenlítettek. Mohácsi triplája nyíregyházi szempontból a legjobbkor törte meg a 10-0-s futást, de Nagyban még maradt válasz, az utolsó percben 77-77 volt az állás. Tóth ziccere azonban még egyszer utoljára a Nyíregyházát juttatta előnyhöz, és bár a végjátékban Tóth egy büntetőt elrontott, a BKG az utolsó percben három dobást is elhibázott, ez pedig már nem fért bele - a nyírségiek törénetük során először elhódították a Hepp-kupát. 

A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth 25/3, Ubilla 19/6, Mohácsi 13/9, Bus 13/6.
A BKG legjobb dobói: Nagy Botond 36/21, Cooper 13, Armaghani 9.

 

Hepp-kupa, bronzmérkőzés:

Újpest-MT - TF-BP 83-72

Jól tartotta magát az első negyedben a fiatal TF, a második negyedre még előnnyel is fordulhattak, ott viszont kiütközött a kicsit rövidebb cserepad, a rutinosabb Újpest fordított és tízpontos előnyt harcolt ki. A második félidőben hiába harcolt a Karosi Gergely 32 pontos extrájára építő TF, a túloldalon a veterán Horváth Ákos és Ivosev Tamás mindenre tudott válaszolni, így végül az Újpest Horváth Kristóf nélkül is megszerezte a bronzérmet. 

Az Újpest legjobb dobói: Horváth Á. 30/21, Ivosev 19/3, Mészáros 10/6.
A TF legjobb dobói: Karosi 32/12, Szántó 14/6, Kerkai 11.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus