A PVSK simán verte a sok gonddal küszködő Baját

A frissen igazolt Armaghani Ármin dupla-duplával mutatkozott be a PVSK-ban, a vendégek nem bírták el egy fontos távozó és Pongó Martin hiányát.

Piros-csoport

PVSK-CARGATE – Bajai Bácska FKE 106-82

A PVSK kiemelkedő teljesítményei: Armaghani Ármin (13 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 6 kiharcolt fault, 26 VAL), Farkas Dániel (22 pont, 4/8 tripla, 6 lepattanó, 22 VAL), Goldring Gergő (12 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz, 24 VAL).

A Baja kiemelkedő teljesítményei: Jakab Péter (38 pont, 8 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 40 VAL), Goldring József Bence (23 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 3 szerzett labda, 11 kiharcolt fault, 28 VAL).

Az előző körben csúnya verésbe szaladt bele a PVSK a BKG otthonában, ezt követően viszont éppen akkori ellenfelétől igazolta át a fiatal Armaghani Ármint, míg a két vereséggel kezdő bajaiak nem jó előjelekkel készülhettek a meccsre, hiszen elvesztették a Vasashoz távozó ponterős centert, Bagó Martint, ráadásul a rutinos Pongó Martin sem állhatott csapata rendelkezésére.

Ennek ellenére Goldring József Bence vezetésével jól kapták el a rajtot a vendégek, hamarosan Jakab Péter is felvette a fonalat, ha a túloldalon nincs Farkas Dániel három triplája és 11 pontja, hamar bajba kerülhetett volna PVSK (17-15). A második negyed elején Armaghani rögtön kosárral mutatkozott be, de a vendégek Jakab pontzuhatagára építve hét-nyolc pontos fórt építettek ki. Itt azonban kijött a rövid kispad hátránya, Farkas mellett a Baján nevelkedett, tavaly még ott is játszó Goldring Gergő állt a pécsiek élére, Popadic Miljan is beszórt két hármast, Armaghani pedig lepattanózásban és gólpasszokban jeleskedett, a sok lábon álló PVSK egalizált is a nagyszünetre (37-37). 

A hazaiak a pihenő után is ott folytatták, ahol abbahagyták, Hőgye Patrik és Goldring Gergő kosaraival 7-0-val nyitottak, Jakab Péter hiába dobott egy hármast, hosszú ideig ezek voltak az utolsó vendégpontok. A hazaiak egészpályás védekezése egyre fojtogatóbbá vált, a labdaszerzések és rossz dobások után sokszor támadhattak rendezetlen védelem ellen, a többiek mellé pedig Kalmár Viktor is fellépett – 63-40-nél eldőlni látszott a szomszédvárak csatája. A negyed végén a vendégek is megtalálták a dobásaikat, de ez csak az eredmény tartására volt elegendő (76-55). A negyedik játékrész elején viszont már nem volt pardon, Futó Balázs vezérletével 11-0-val kezdett a PVSK, ezzel a meccs érdemi része véget is ért. A vendégek becsülettel küzdöttek, Obermann Norbert, illetve a Jakab-Goldring duó révén szűkítették a differenciát, de foghíjasan és Bagó távozása miatt éppen újratervezés alatt álló csapatjátékkal most ez volt a plafon a pécsiek ellen. 

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

 

fotó, slide: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus