A védekezésen kell javítani Nyíregyházán

Czura Attila szeretne az A csoportban játszani és még jobb érzés lenne, ha ezt a Blue Sharksszal tudná megtenni.

A Békés ellen sorozatban nyolcadik sikerét könyvelhette el a hétvégén az NBI/B Piros csoportjában robogó Nyíregyháza Blue Sharks, a találkozó után pedig a 32 pontos (9/12 mezőnyből, 10/10 büntető) Czura Attilát kérdeztük a helyzetről.

Hétvégén hoztátok a kötelezőt, gond nélkül nyertetek a Békés vendégeként és te személy szerint extra statisztikákat gyártottál, hiszen 32 ponttal beszállítottad a szezoncsúcsod. 

- Igen, szerencsére gond nélkül teljesítettük ezt a meccset. Szerintem erőnlétileg nagyon jó szinten van a csapat és ennek is volt köszönhető a győzelmünk. Én nem panaszkodhatok, jól ment a játék, jó százalékkal is dobtam. Ezt a teljesítményt várom magamtól, persze van, hogy rossz napja van az embernek és semmi se jön össze. Ez most nem volt egy rossz nap. 

Nagy formában vagytok, hiszen a Hepp-ezüst mellett zsinórban nyolc győzelemnél jártok és tapadtok a BKG-re - sőt, jelenleg meg is előztétek őket. Miben látod a csapat erejét és miben kellene leginkább fejlődni? 

- Igen tényleg jó formában vagyunk és a  Hepp-ezüst is lökést adott a csapatnak. Remélem, hogy ez a ritmus ki fog tartani a szezon végéig. Szerintem erősebb a keretünk, mint tavaly, Tóth Gergő személyében sokat erősödtünk a palánk alatt, mezőnyposzton pedig Bazsó Brunó és Michael Harmon is erősíti a csapatunkat. Így minőségi játékosokkal mélyült a keret és  a stabil nyíregyházi játékosok, mint Fazekas Csaba és Bus Iván jó teljesítménye is segíti a csapatot. Szerintem ez az erősségünk. Én úgy érzem, hogy védekezésben kell fejlődnünk. Sokszor előfordul, hogy 20 másodpercig jól védekezünk és a végén valahol elcsúszik a védelem. Ha ezt mi, játékosok ki tudjuk javítani, akkor szép eredményt tudunk elérni a szezonban. 

A TOP4 elleni meccseitek eddig nem igazán sikerültek. Hogy érzed, mivel jobbak ők nálatok, ha jobbak? 

- Sajnos tényleg nem tudtunk egy meccset se nyerni a TOP4 ellen. A BKG ellen az utolsó percekben buktuk el a meccset, a MAFC ellen idegenben nyolccal kaptunk ki, ami vendégpályán vállalható, a Veszprém ellen pedig az utolsó negyedben fáradtunk el. Bizonyítanunk kell magunknak is, hogy meg tudunk verni bárkit a TOP4-ből. 

Összességében elégedettek vagytok azzal, amit idén eddig csináltok?

Volt pár vereség, aminek nem lett volna szabad becsúsznia, akkor a BKG előtt lennénk. Most azon vagyunk, hogy ezeket kijavítsuk és minél jobb helyen zárjuk az alapszakaszt. Szerintem nem szomorkodhatunk, de nem is lehetünk magunkkal elégedettek, mert több van bennünk.

Te vagy a csapat legjobb és az egész bajnokság egyik legjobb pontszerzője idén (is). Ez az elvárás veled szemben az edzői stáb részéről? 

Biztos, hogy az edzők is elégedettek, de ezt a teljesítményt magammal szemben várom el, hisz szeretnék az első osztályban játszani. Az még jobb érzés lenne, ha ezt a Blue Sharksszal tudnám elérni. 

Következőleg jön a MAFC elleni rangadó. Mi kell ott egy bravúrhoz?

Biztos, hogy egy nagyon parázs mérkőzés következik. Szerintem hazai pályán jobban tudunk játszani. Nagyon erős védekezést kell nyújtanunk az egész meccsen. Csak úgy mehetünk majd ki a pályára, hogy nyerni akarunk.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus