A Veszprém megnyerte a hazai tornáját is

Szabó Péterék a Honvédot is magabiztosan verték, a Zöld csoportos Győr elhozta a bronzot a Pirosban induló Budafok ellen.
 

A Budapesti Honvéd facebook oldalának beszámolója:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Budapesti Honvéd 89 - 65 (24-10, 24-23, 24-11, 17-21)
Veszprém, felkészülési torna, döntő

Veszprém: Szabó 12, Balázs 2, Kovács 15/3, Körtélyesi 12/3, Pavlovics 23.
Csere: Kerkai 3, Madár 11/3, Helmeczi 3/3, Szűcs 3/3, Lógár 3, Schmitz 2, Simon -.

Honvéd: Szalay 9/3, Mucza 6, Pintér -, Bea -, Stefán 14.
Csere: Horváth Ák. 17/6, Debreceni 2, Valerio V. 7, Hargitai 6/3, Steier 2, Tichov 2.

Noha egy nappal korábban parádés játékkal sikerült elverni a végül bronzérmet szerző Győrt, a hazaiak elleni fináléban egészen más arcát mutatta csapatunk és egyszerűen nem hitt a győzelemben annyira, hogy valóban meg tudja szorongatni a derbit végig irányító veszprémieket, így erős csalódást jelentő játékkal és eredménnyel kényszerültünk fejet hajtani a rövid időn belül második felkészülési tornagyőzelmét bezsebelő Mérész-legénység előtt.

A derbi üde színfoltja volt viszont a 17 éves Valerio Vincent bátor és eredményes játéka, tehetségünk nem először mutatta meg a felkészülés alatt, hogy akár gyorsan meghatározó ember válhat belőle ezen a szinten is.

"Gratulálok a Veszprém csapatának és Mérész Csaba kollégámnak az újabb tornagyőzelemhez. Gyengén játszottunk, hiányzott belőlünk a kellő átütőerő. Meg kell értenünk és felnőnünk a feladathoz, miszerint az élcsapatok ellen fokozott koncentráció és energiabefektetés szükségeltetik a győzelmi esély megteremtéséhez. Ez sem megy egyik napról a másikra, a hétköznapok során kell kialakítanunk olyan közeget amely nem fogadja el a vereséget soha, sehol és senki ellen."

A harmadik helyért:

Győr - Ford Ivanics Budafok 82 - 74 (16-22, 22-17, 26-24, 18-11)

Győr: Nagy T. 8/3, Horváth G. 14, Gáll 10/6, Papp 19/6, Domsitz 4.
Csere: Csaba 22/3, Geiger 3/3, Földesi 2, Varga Z. -.

Budafok: Puszta 14, Lados 9, Fehér 8, Varga D. 14, Horváth M. 6.
Csere: Mészáros Cs. 7/6, Siklós 11, Tóth P. 2, KIss M. -, Körömi 3/3, Szántó -.

Az a két gárda vívott megy egymással a bronzéremért, mely egy hete még tornadöntőt játszott, ám hiába nyert akkor hasonló felállásban viszonylag simán a Budafok, ezúttal a jó fővárosi kezdést nem követte magabiztos folytatás, így Rátvay Tamás távollétében is meglepte a Zöld csoportos Győr Károly Máté legénységét, mely Tursics Krisztián, Tóth Szabolcs és Nagy Gergő hiányában erősen tartalékos volt, ráadásul a fegyelmezetlen Horváth Mártont a budafokiak vezetőedzője az öltözőbe is zavarta a derbi derekán. A hajrában már nem is volt kérdés, a 19-et hintő Papp vezetésével elhozta a bronzérmet az északnyugati had.

Fotó - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus