Az Újpest lett a 2., túlóra után maradt veretlen a Honvéd

Ellentmondást nem tűrő 1. negyedének köszönhetően az Újpest nyerte az ezüstéremért zajló csatát az ezúttal is nagyot küzdő SZPA ellen.

Ellentmondást nem tűrő első negyedének köszönhetően az Újpest nyerte az ezüstéremért zajló csatát a fáradtan kezdő, de ezúttal is nagyot küzdő Szent Pál Akadémia ellen. A záró nap második meccsén szinte már-már a régi Honvéd-MAFC örökrangadók hangulatát illető találkozón hosszabbítás után őrizte meg veretlenségét a négyes döntőben a Honvéd U22-es együttese.

SZPA-Cserpes Trudi - Újpest MT  65-90
Úgy tűnt, a bajnokság 2. helyéért zajló összecsapásra a Szent Pál Akadémia együtteséből jóval többet kivett az előző napi Honvéd U23 elleni ütközet, mint az újpestiekből a MAFC-Martos legyőzése. Az újpestiek a 35-16-ra megnyert első negyed, valaimnt elsősorban Dejan  Mladenovics (21/18 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) és Surmann Péter, (20/6 pont, 7-7 lepattanó és gólpassz, 5 szerzett, 3 eladott labda) révén végig vezetve biztosan verték a meglehetősen fáradtan kezdő SZPA csapatát.A második 10 percben Kéri Tamás (16/6 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 gólpassz) és Fodor Bálint ( jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a Szent Pál Akadémia.  Az első félidőben óriási volt a különbség a tripladobások hatékonysága között, az SZPA játékosai 1/7 14,28%-os, az Újpestéi pedig 9/17, 53%-os pontossággal dobtak távolról.

Szünet után tovább "nyílt az olló, a 3. negyed közpén Nagy Róbert (14/9 pomt, 7 lepattanó, 8 gólpassz) találatainak köszönhetően 29 ponttal vezetett az Újpest. A szakasz hajrájában Oláh Kriszián (12/12 pont) remek sorozatával, 4 triplájával 20-on belülre került a Szent Pál Akadémia, ám a záró etapot Carlos Rodriguez (15 pot, 10 lepattanó) vezérletével 9-0-lal kezdve eldöntötte a meccset a maga javára az Újpest.
 

Bp. Honvéd U23 - MAFC-Martos 79-77
A négyes döntőt már e meccs eredményétúl függetlenül megnyerő Honvédban ezúttal több lehetőséget kaptak a négyes döntő során eddig kevesebbet szereplő játékosok, a Martosnál pedig az egyik kulcsember, Mindler István nem állt Strausz György rendelkezésére.

A kiegyenlített első etapot követően azért a fáradtság is érződött a két csapat játékosain, a második negyed első felét 2-2-re adták a felek. A félidő hajrájában már 6 ponttal is vezetett az ex-honvédos Kwame Robert (24/3 pont, 4 lepattanó, 7 eladott labda, 6 gólpassz), Bartus Gergely (11/3 pont, 3 gólpassz) és Fekete-Nagí Ádám (10 pont, 8 lepattanó) eredményességére építő, s Győr Tamás (2pont, 15 lepattanó) hathatós közreműködése révén a pattanózást 57-48-ra nyerő Martos, amely a szünetben 3 ponttal járt az NB II új bajnoka előtt.

Térfélcsere után az egyik "friss erő", Szentirmai Ákos (17 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) találatai révén gyorsan a maga javára fordította az állást a Honvéd, de ezt követően is szoros volt a meccs. a záró etapnak döntetlenről vágtak neki a felek. A záró szakaszban úgy tűnt, "behúzza" a 3. meccset is a Honvéd, amely elsősorban Tichov Dominik (12 pont, 3 gólpassz) és Bea Bence (10 pont, 3 lepattanó) jóvoltából 7 ponttal vezetett a záró etap közepén. A Martos azonban nem adta fel, ellenfel után eredt, s Csernák Ádám (9/3 pont - 12 mezőnykísérlet - 6 lepttanó, 4 eladott labda) triplájával a rendes játékidő végén hosszabbításra mentette a meccset. A "túlóra" közepén 4 ponttal ugyan ellépett az újfent Szentirmai vezette Honvéd, ám Kwame révén egalizált a Martos, majd izgalmas végjátékban a Honvéd kerekedett felül, amely minden mérkőzését 2 ponttal nyerve diadalmaskodott az NB II fináléjában.

Fotó - BHSE facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus