B csoportos csapatot is indít a Szolnok

A fiatal játékosokon van a hangsúly. 

Minőségi változást szeretne elérni a Szolnoki Olajbányász új vezetése a fiatal játékosok szerepeltetésében, s ehhez minden lehetőséget igyekeznek is megadni a szakembereknek – derült ki abból, amit Pór Péter, a klub szakmai igazgatója közölt az iszolnok.hu-val. A szövetség elnöksége helyt adott ugyanis a szolnokiak kérésének, s engedélyezte ősztől egy B-csoportos csapat indulását a Tisza-partiaknak a Zöld csoportban.

– Az A-csoportos csapatoknak van arra lehetőségük, hogy kérvényezzék B-csoportos együttes indítását, ám ebben az esetben csak 23 évnél fiatalabbakat szerepeltethet az adott klub – mondta az iSzolnoknak Pór Péter, az Olajbányász szakmai igazgatója. – Mi kértük ezt, s örömmel értesültünk arról, hogy a keddi napon jóvá is hagyta ezt az MKOSZ elnöksége. 

A szakmai igazgató elmondta, hogy ezzel azt az átmenetet kívánják biztosítani fiatal tehetséges játékosaiknak, ami 18 éves kor és a felnőtt keretben való szereplés között eddig hiányzott.

– A B-csoport erősebb, mint az U20-as bajnokság, így lényegesen jobb felkészülési lehetőség lesz fiataljainknak. Azt várjuk ettől, hogy az A-csoporthoz szükséges rutint, fizikumot és sebességet hamarabb érik el. A B-csoportos csapatban az A-s keret fiataljai, valamint az U20-asok mellett az U18-asok legjobbjai is rendszeresen játszanak majd.

Mint azt Pór Pétertől megtudta a honlap, az NBI/B-s csapat edzéseit Szarvas Gábor irányítja majd, ugyanúgy, ahogyan az U20-asokét.

fotó: iszolnok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus