Beharangozó: NBI/B – 10. forduló

Hazai fellépés vár a Piros csoport két listavezetőjére, mindkét meccs nyerhetőnek tűnik az OSE és a Veszprém részéről, viszont a forduló többi találkozóján izgalmas forgatókönyvek ígérkeznek. Soproni házi derbi a Zöldeknél, tovább menetelhet a Budafok-BKG-Salgótarján trió.

Piros csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 7-2) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (9., 4-5) (péntek, 17:00)

Múlt heti botlása után kötelező hazai pályán javítania a Veszprémnek az utóbbi hetekben gyengébben muzsikáló Bonyhád ellen. A tolnaiak még nyeretlenek idegenben, három meccses negatív szériában vannak, és a palánk alatt hátránnyal indulnak Tömösváry sérülése miatt. A tavaly még a veszprémiek sikeréért küzdő Jilling Lászlót biztosan fűteni fogja a bizonyítási vágy, de sokkal mélyebb és minőségibb (több A-csoportos múlttal rendelkező rutinos játékos) a bakonyiak kerete, nagy leolvadás kellene egy vendég sikerhez.

MTK Törökbálint (6., 4-4) – PVSK-Kronosz Kiadó (7., 4-4) (péntek, 17:00)

A hazai pálya fontos támasza lehet az MTK-nak, hogy meginduljon felfelé a tabellán, ehhez a fiatal, ám roppant tehetséges és szívós PVSK-n keresztül vezethet az útja. A gyűrű alatt most is bajban lehetnek a vendégek, a Szabó-Bihari-Mohay belső tengely sok gondot okozhat a baranyaiaknak, eredményes belső játékkal pedig széthúzhatják a pályát a mezőnysornak, ahol leginkább versenyben lehetnek Demeter Attiláék. Mivel az első osztályban jelenleg bajnoki szünet van a válogatott selejtezők miatt, így teljes kerettel eshet neki vendéglátójának a pécsi együttes.

OSE Lions (1., 9-0) – Vasas Akadémia (12., 3-6) (péntek, 19:00)

A miskolci győzelem nagy fegyvertény volt az oroszlányiaktól, nem csak a veretlenségük és első helyük megőrzése miatt, hanem, mert jó játékkal hajtották mindezt végre. Fanatikus szurkolóik előtt nagy visszaesés nem várható a teljesítményükben, így hiába mutatja szebbik arcát mostanában a Vasas, az éllovas otthonában ezzel együtt sem számíthatnak sok jóra, egy-egy rövid etap erejéig szorongathatják meg Madár Bandiékat.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (5., 5-4) – Budapesti Honvéd SE (14., 0-6) (péntek, 19:00)

Sokszor emlegettük a TF kapcsán a szűk rotációt, négyen átlagolnak 32 perc felett, plusz az utóbbi három meccsen berobbanó Filipovic Stefan sem játszott ennél kevesebbet mióta jelentős formajavuláson ment keresztül, rajtuk kívül pedig csak egy játékosuk közelíti meg a 20 perces limitet. Valódi bravúr Mehmedovic mestertől, hogy ebben a roppant kiegyensúlyozott bajnokságban még így is, gyakorlatilag öt emberrel az előkelő ötödik helyen állnak, csakhogy a pénteki, fővárosi derbin nem számíthatnak majd Beák Gáborra, aki két sportszerűtlen hiba miatt kénytelen kiülni az összecsapást. A gárda így nem csak a kapitányát, de a legjobb dobóját is elvesztette, ami a Honvédnak kapóra jöhet, Nagykőrösön már életjelet is adtak magukról Puskás Artúr fiai, most felcsillanhat némi remény a többre hivatott keret első győzelmének megszerzésére.

Nagykőrösi Sólymok KE (13., 2-6) – Calle Pubfood Békés (8., 4-5) (szombat, 17:00)

A két hazai győzelmét az alsó régióban tengődő csapatok ellen szerezte a Nagykőrös gárdája, rájátszást érő helyen, azaz a legjobb nyolcban lévő csapat ellen még nem aratott diadalt (TF, Veszprém) a Sólymok együttese. Ennek tudatában a Békés bizakodóan várhatja a szombati látogatást, mivel éppencsak megcsípik a nyolcadik pozíciót, de persze ennél jóval nehezebb dolguk lesz az odahaza mindenki ellen esélyes és idén már egyre mélyebb keretű Nagykőrös ellen. A rotációját a Békés is bővítette erre a szezonra, ami eddig kifizetődőnek bizonyult, kevesebb teher van Kertészék vállán, bár a játszott perceik nem csökkentek, Komával és Krsticcsel karöltve rengeteg időt töltenek a pályán. A palánk alatt és mezőnyposztokon is kiegyenlítettnek tűnik a két csapat felállása, abszolút kétesélyes derbire van kilátás. 

Vásárhelyi Kosársuli (11., 3-5) – Nyíregyháza Blue Sharks (3., 5-3) (szombat, 18:30)

Újra nekifut első idegenbeli győzelme megszerzésének a Nyíregyháza, Vásárhelyen azonban nem adják ingyen a két pontot, amit a Bonyhád, a Győr és a MEAFC is a saját bőrén tapasztalhatott meg. A Gajic-Szabó-Varga tengely vezette csongrádi egylet a hazai sikerekkel tartja magát életben a bivalyerős Piros csoportban, így nekik minden meccs duplán számíthat a Hódtói csarnokban. A bonyhádi zakót leszámítva Oroszlányban és Pécsett is volt már esélye a Nyíregyházának vendégként a győzelemre, most is ott lesznek a Vásárhely nyomában, de a végjátékban is élesnek kell maradniuk, ha meg akarják törni idegenbeli rossz szériájukat.

 

Zöld csoport

SMAFC (4., 6-2) – Sopron KC-Sportiskola (7., 4-4) (szerda, 19:30)

Soproni rangadó a forduló nyitányán, a rutin mindenképp a SMAFC mellett szól, de okozott már kellemetlenséget a fiatalabb kerettel felálló Sportiskola is ebben a bajnokságban. A palánk alatt a Berneczei-Kovács-Rátvay trió nehéz feladat elé állíthatja a Bagó-Werner kettőst a vendégeknél, nem is biztos, hogy el fogják bírni fizikálisan a hazaiak fölényét, mezőnymunkában kell rengeteget kompenzálniuk. Ha ezt sikerül megvalósítani, akkor szoros meccs lehet belőle, ellenkező esetben a pályaválasztó SMAFC diadalmaskodhat.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (5., 6-3) – Óbudai Kaszások (8., 3-6) (péntek, 18:00)

Tiszaújvárosból sosem volt könnyű győztesként távozni az elmúlt években, és bár idén ez már a két éllovasnak sikerült, a Kaszásokra nehéz percek várnak Borsod megyében. Főleg Jackson semlegesítése tűnik nehezen kivitelezhetőnek vendég részről, és ha még ezt meg is tudják oldani, a saját játékukat is kiegyensúlyozottabbá kell tenniük, miután jelen állás szerint ők is érintettek lehetnek a kiesés elleni harcban.

Ford Ivanics-Budafok (1., 9-0) – DEAC U23 (13., 2-7) (péntek, 19:00)

Fix egyes, nem sok esély kínálkozik a DEAC számára, hamar érvényre fogja juttatni rutinját a Budafok gárdája. Omenaka szereplése változtathat az összképen, vele legalább némi ellenállást tudnak felmutatni a gyűrű környékén a Horváth-Varga párossal szemben, de egy szorosabb mérkőzéshez még ez sem lehet elég a nagy tempót diktáló listavezető ellen.

Falco KC Szombathely U23 (12., 2-7) – EKE Eger KOK (11., 2-7) (szombat, 15:00)

Minden hazai meccs egy újabb esély a Falco számára, de az Egernek is fontos a mostani vendégszereplése, miután a Pápa jó eséllyel újabb vereséget gyűjt be a hétvégén, és a másik rivális, Kaszások gárdája is nehezebben megoldható feladat előtt áll. Hajtós meccs várható, kiegyenlített erőviszonyokkal, az utóbbi időben némiképp magára találó Eger azonban kihasználhatja kisebb rutinbeli fölényét, amivel elorozza a két pontot a Váradi tanítványok elől.

Salgótarjáni KSE (3., 8-1) – Motax-Pápai KC (9., 3-6) (szombat, 18:00)

Sok mindent latolgatni sajnos itt sem kell, a tarjániak Rackley érkezésével megerősítették a keretüket, amivel odahaza könnyedén kell hozni a Pápa elleni derbit. Legutóbbi hazai fellepésükön egy nagyobb gödörbe léptek Kálmánék, amiből nehéz lesz kikecmeregni, de nem is a bajnoki címre törő nógrádiak ellen kell feltétlenül.

Alba Fehérvár (14., 0-9) – Bajai Bácska FKE (6., 5-4) (vasárnap, 15:00)

Otthon eddig állta a sarat a Fehérvár mindenkivel szemben, nem adta magát könnyen egyszer sem Peresztegi Nagy Ákos alakulata, főleg támadóoldalon villogtak a fiatalok. A hatékony előrejátékra most is szükségük lesz, fogható jelenleg a bajai együttes, hiába erősödtek Pongó érkezésével, a beépítése még biztosan időt vesz igénybe.

MAFC II. (10., 2-5) – BKG-Príma SE (2., 9-0) (vasárnap, 18:00)

Sima vendég sikeren kívül minden más eredmény meglepetés lenne, egy félidőig még tarthatja magát a MAFC, de eddig mindig tudott időben váltani a BKG, amivel idejekorán dűlőre vitte a papírformának ígérkező meccseit.

 

Fotó: veszpremkosar.hu - foto24.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus