Beharangozó: NBI/B – 10 meccses halasztott forduló

Vasas-TF fővárosi rangadó a Piros csoportban, SMAFC-Budafok derbi a Zöldeknél. A Hepp Kupa miatt csak pótolt meccseket rendeznek.

Piros csoport

Vasas Akadémia (5., 10-7) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4., 11-6) (csütörtök, 17:00)

Két remek formában lévő csapat találkozik a mindkettejüknek otthonul szolgáló Sport 11-ben, a TF zsinór öt győzelemmel várja a találkozót, míg a Vasas a Faragó éra 9-1-es mérlegével lehet bizakodó. Több gondja a pasarétieknek lehet, hiszen hiába értek el bravúrgyőzelmeket az utóbbi két fordulóban, továbbra sem számíthatnak vezéreikre (Katona, Moravcsik), ami egy rutinos TF ellen a győzelmükbe is kerülhet. Kérdés azonban, hogy a Mehmedovics legények híres védekezése megállítja-e a kellemetlen stílusú, rengeteg betörésre építő ifjú Vasas sereget?! Egy biztos, nagy iramú mérkőzésre és kőkemény fizikális csatára van kilátás, egy pár fokkal esélyesebb "vendégekkel”.

MEAFC (7., 8-10) – MTK Törökbálint (8., 7-10) (péntek, 17:30)

Ősszel a MEAFC elleni összecsapással kezdődött az MTK hullámvasutazása, az addig bevehetetlennek tűnő törökbálinti csarnokban ugyanis győzni tudott az éppen edzői válságban lévő miskolci gárda. Azóta már egyik kispadon sem az akkori vezetőedző foglal helyet, Bódi Ferenc bemutatkozása jól is sikerült hazai pályán a Honvéd ellen, de a TF vendégeként már nem tudták túldobni Szobi Daniékat. A MEAFC a mezőny egyetlen, negatív hazai mérleggel (4-5) is rájátszást érő helyen lévő gárdája, amely csak a Vásárhely ellen tudott örömjátékkal diadalmaskodni saját közönsége előtt, az MTK ennél rágósabb falat lesz, főleg a gyűrű közelében kérdéses mire mennek a Szabó-Bihari-Nagy trióval szemben.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (13., 5-12) – Vásárhelyi Kosársuli (14., 4-13) (péntek, 19:30)

Grebenár Péter és szerb irányítójuk, Bojan Lazic érkezésével felcsillan a remény Bonyhádon is, hogy amennyiben sikerül beépíteni az új igazolásokat, elmozdulhatnak a veszélyzónából. A Vásárhely ”ideális” ellenfél lehet a tolnaiak számára, többre hivatott keretük egyelőre nem tud kimászni a gödörből (utolsó kilenc mérkőzésükből nyolcat elbuktak), a Honvéd pályáján mutatott első félidei játékukkal azonban lehet keresnivalójuk a kétszeres bajnok otthonában.

Calle Pubfood Békés (11., 6-11) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (12., 6-12) (szombat, 17:00)

A győriekre is igaz a Vásárhely kapcsán tett megállapítás, a keretben jóval több lehetőség van, mint azt jelenlegi pozíciójuk mutatja, ám egyelőre idegenben nem jött náluk (sem) az áttörés. Egy odahaza kifejezetten stabil Békést kellene most legyűrniük, hogy a hat mérkőzés óta tartó zuhanórepülésüket megállítsák, de Kerészék vendégeként eddig csak a MEAFC-nak szakadt ki a zsák (80-104), még az OSE-Veszprém kettősnek is meg kellett szenvednie itt a győzelemért.

 

Zöld csoport

Bajai Bácska FKE (6., 11-6) – EKE Eger KOK (12., 3-12) (szerda, 18:00)

Otthon nem fog hibázni a Baja, jobb szerkezetű és rutinosabb is hevesi kihívójánál, amelynek nem féltetlenül a bácskaiak ellen kell javítania mostani mérlegén. Varga Imre visszatérése lendületet adhat az alsóházban tanyázó egrieknek, egy-egy rövidebb szakaszig kellemetlen perceket is okozhatnak házigazdájuknak, de a végén érvényesülnie kell a papírformának.

Sopron KC-Sportiskola (9., 6-11) – Alba Fehérvár (11., 4-13) (szerda, 19:30)

Brbaklic, valamint a legutóbb nyerőembernek bizonyuló Nshimba visszatérése pozitívan hatott a sokáig sereghajtó fehérváriakra, akik sorozatban aratott három győzelemmel közelítenek a rájátszást érő helyek felé. Sopronban a fent említett két játékossal is lehet esélyük a visszavágásra (októberben simán nyertek Polgárdyék az Alba pályáján), jelenlétük a többieknek is nagyobb teret nyit támadásban, ami még egy jól felkészített Váradi legénységnek is fejtörést okozhat.

SMAFC (4., 11-5) – Ford Ivanics-Budafok (2., 16-1) (péntek, 17:30)

A forduló legizgalmasabbnak ígérkező derbije, az odahaza még hibátlan SMAFC fogadja a feljutásra pályázó budafokiakat. Az őszi derbin is csak az utolsó negyedbeli nagy rohamának köszönhette Károly Máté együttese a győzelmet, Sopronban nem húzhatják idáig, hamarabb kell ritmust találniuk, különben Berneczeiék jó esélyekkel mehetnek bele egy ki-ki végjátékba.

Motax-Pápai KC (13., 3-14) – Falco KC Szombathely U23 (10., 5-12) (péntek, 17:45)

Egy 42 pontos hazai fiaskóval (SMAFC) kezdődött a Pápa vesszőfutása (kilenc vereség), ami után hazai pályán összekapta magát a Veszprém megyei együttes, szoros vereségeket szenvedtek el, még a bajnokaspiráns Budafok ellen is csak négy ponton múlt a siker. A Kálmán-Cook páros életveszélyes támadóarzenál lehet mindenkire nézve, még egy jól felkészített, A-csoportos tapasztalattal felvértezett fiatal Falcora is, amely még nem tudott meccset nyerni távol az otthonától.

BKG-Príma SE (1., 17-0) – EKE Eger KOK (12., 3-12) (vasárnap, 18:45)

Nincs könnyű hete az Egernek, Baja után a bajnokságot veretlenül vezető BKG csarnokába látogatnak Váczi Péter tanítványai, halvány győzelmi reményekkel. Roppant meggyőző az ”újonc” játéka ebben a szezonban, eddig még senki nem tudott fogást találni a szigetszentmiklósiakon, letámadással megspékelt rohanós stílusuk az Egernek sem feküdhet előreláthatólag.

MAFC II. (7., 8-9) – Salgótarjáni KSE (3., 13-4) (hétfő, 19:30)

A Hepp Kupa döntő miatt hétfőn pótolja bajnokiját a Salgótarján, melyre a debreceni kiruccanás után sem vár könnyű feladat, egy remek passzban lévő (öt győzelem sorozatban), sikerre éhes MAFC-hoz látogatnak a fővárosba. A nemrég a Honvédtól távozó Drevenkával a fedélzetén tovább nőtt a mezőny rotáció Ughy Albert számára, a hosszabb kispad pedig mindenképp a malmukra hajtja a vizet, viszont a parádés formában pattogtató Katona-Bordács duó közül legalább az egyik fiatal tehetséget meg kellene állítaniuk a nyugodt mérkőzéshez.

 

Fotó: vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus