Beharangozó: NBI/B – 13. forduló

Veszprém-Nyíregyháza, OSE-Vasas rangadók az év utolsó fordulójában, míg a Zöld csoportban összecsap a két feljutásra pályázó nagy hal, Bajára látogat a Vásárhely.

Piros csoport

MTK Törökbálint (11., 3-9) – OMNIA Pub & Food Békés (12., 2-10)  (szerda, 19:15)

Rangadóval indul az év utolsó fordulója, és egyben az alapszakasz első felének záró köre, igaz csak az alsóházban lesznek izgalmak a küzdőszelleme alapján többre hivatott MTK és a rutinrókái miatt meglepően hullámzóan szereplő Békés között. Hazai környezetben a Bódi legénység egy jobb dobóformával tovább menekülhet a veszélyeztetett zónától, ehhez a Koma-Krstic-Kertész triót kellene semlegesíteniük, akik idegenben eddig csak Bonyhádon jártak közel a győzelemhez, a többi fellépésükön súlytalanok voltak.

MAFC (2., 11-1) – PVSK-Kronosz Kiadó (13., 2-10) (péntek, 17:30)

Újabb könnyű meccs vár a stabilan teljesítő MAFC-ra, a Bonyhád után a PVSK sem jelenthet akadályt Hencsey Tamás alakulatának, óriási bravúr lenne még egy szorosabb derbi is a pécsi fiataloktól, habár Dragasevic visszatérésével valamelyest nőttek az esélyeik a tabellán történő előremozdulásra.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 12-0) – Nyíregyháza Blue Sharks (5., 8-4) (péntek, 18:00)

Nagy esély van a hibátlan első körre Veszprémben, bár a Nyíregyháza kerete alkalmas lehet a listavezető megtréfálására, mint szerkezetben, mint sebességben fel tudja venni a versenyt Madárékkal, de hazai pályán, egy ilyen bravúr közelében, egy roppant koncentrált bakonyi gárdát kellene legyőzniük. Meg-megingott néha a Veszprém a bajnokságban, de az idei játékos állományuk annyira mély és minőségi, hogy mindig akad egy rutinos vezér, aki szorult helyzetben a csapat élére tud állni, emiatt nehéz őket legyőzni, és emiatt aggódhat az inkább odahaza jól teljesítő nyírségi együttes.

OSE Lions (3., 10-2) – Vasas Akadémia (6., 7-5) (péntek, 19:00)

Jön az OSE mumusa, tavaly egyszer sem tudták a pasarétieket legyűrni az alapszakaszban, ők voltak az egyetlenek, akik ellen nem volt győzelmük a reguláris szakaszban. Ahhoz képest egy kicsit felforgatott Oroszlány fogadja most a keretet tekintve meggyengült Vasast, de szándékosan nem a játékerőt emeltük ki, mert csapategységből idén is jelesre vizsgázik a Faragó legénység, amivel az eredmények sem maradnak el. Igaz, a nagy bravúrok hiányoznak a repertoárból, de nyomás nélkül játszva, akár össze is jöhet nekik egy meglepetés a lehengerlő formától messze lévő OSE otthonában is akár, hiába nem ők az esélyesei a mérkőzésnek.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 1-11) – BKG-Príma SE (4., 9-3) (péntek, 19:00)

Nagy valószínűséggel a mezőny végén tölti az ünnepeket a szebb napokat látott Bonyhád gárdája, eléggé hitehagyott produkciók is jöttek a tolnaiaktól, amit a BKG is ki fog használni, kisebb pálfordulás kellene Tömösváryéktól, hogy ne biztos vendég siker legyen a meccs vége.

Budapesti Honvéd SE (7., 7-5) – BUDAFOK (8., 5-7) (szombat, 16:00)

Fővárosi csata az utolsó rájátszást érő helyeken, a Budafok elég stabilan tartja pozícióját újonc létére az erősebb csoportban, a Honvéd pedig az előző szezon megpróbáltatásai után kiegyensúlyozottabban szállítja az eredményeket. A kezdőötöse nagyon erős a vendég gárdának, egyértelműen ők húzzák előre a csapatot, míg a Honvédnál a bővebb rotáció miatt változhat, hogy melyik kulcsjátékos léphet elő nyerőemberré. Izgalmas derbi és nagy taktikai csata várható, pláne, hogy a házigazdák segédedzője, Wehner Zoltán tavaly még a budafokiak sikeréért küzdött a Zöld csoportban.

Nagykőrösi Sólymok KE (9., 4-8) – MEAFC-Miskolc (10., 3-9) (szombat, 17:00)

A Sólymok helyezése mindenképp kellemes meglepetés (idén is), míg a Miskolc alighanem kevesebb sérülésben és fényesebb pozícióban reménykedett az ünnepek tájékán. Nagykőrösön ráadásul nagyon nehéz egy több sebből vérző csapatnak győzelmet ünnepelni, pedig papíron akár egál körüli meccs is lehet ebből, de a hazai környezet mindig koncentráltabb és pontosabb játékot hoz ki Molnárékból, ami nem sok jót ígér a borsodiaknak.

 

Zöld csoport

DEAC U23 (10., 4-7) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (12., 3-8) (szerda, 18:00)

Mindkét csapattól jobb második kör kell majd az újévben, előrébb is vártuk (várjuk) őket jelenlegi pozíciójuknál, ehhez a szükséges lendületet most egymás ellen szerezhetik meg. A DEAC odahaza szépen össze szokta kapni magát, az eredménytől függetlenül 40 percig mennek előre, ez pedig roppant kellemetlen érzés lehet bármelyik ellenfélnek. A Tiszaújváros megújulóban van légiósuk visszatérésével, ha sikerült csiszolni a csapat játékán, akkor javíthatnak harmatos idegenbeli mérlegükön (1-6), viszont így is jó hír számukra, hogy januártól több hazai fellépéssel szépíthetnek a helyezésükön.

KTE-Duna Aszfalt (11., 4-8) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (4., 7-4) (csütörtök, 18:00)

Nagyon kiszámíthatatlan a bajnokság a Zöld csoportban, gyakorlatilag bárki-bárki ellen képes akár idegenben is egy jó eredményre, így hiába számít rutinosabbnak a Győr alakulata és teljesít jobban a pontvadászatban, a kecskeméti fiatalok fellángolásai aggodalomra adhatnak okot vendég oldalon. Itt is nehéz tippelni, egy szoros meccs simán benne van a pakliban, abszolút kétesélyes derbi.

Bajai Bácska FKE (2., 8-3) – Vásárhelyi Kosársuli (1., 9-2) (péntek, 17:00)

Mivel is búcsúzhatnak illendőbben az óévtől, mint a szuperrangadóval a két, feljutásra legesélyesebb csapat találkozóján. A hazai pálya minimális előnyt adhat a bácskaiaknak, azonban több megingásuk is volt már az őszi szezonban, amit a kevesebbet hibázó Vásárhely kíméletlenül ki is fog használni. Talán mélyebb is kicsit a keretük hozzá, képesek jól időzített ritmusváltásokra, azonban a Baja védelme kisegítette már párszor őket a nagyobb csávából, mindenképp egy izgalmas találkozóra van kilátás.

Concordia Motax KC Pápa (7., 5-6) – Óbudai Kaszások (3., 7-4) (péntek, 18:00)

Kapaszkodik, kapaszkodik a Pápa a mezőny első feléhez, de túl sokat hibázott már hazai pályán, hogy ez egyszer ne bosszulja meg magát. A Kaszások fiatal seregét is elkaphatják saját közönségük előtt, ha mindenki egészséges és bevethető lesz náluk, de vigyázni kell az óbudaiak rohanós stílusával, ami nem feltétlenül a rutinosabb házigazda kedvence.

SMAFC (13., 3-9) – EKE Eger KOK (5., 7-4) (péntek, 19:00)

Otthon minden gárda veszélyes lehet aktuális vendégére, még a sereghajtó, nagyon kétarcú SMAFC is, hiába egy több idegenbeli bravúrral érkező, esélyesebb Egerrel néznek farkasszemet. A kulcsjátékosoknak hozniuk kell magukat hazai oldalon, akkor lehet keresnivalójuk, máskülönben a hevesi triplák padlóra küldhetik őket.

Salgótarjáni KSE (6., 6-5) – Újpest-MT (8., 5-6) (szombat, 18:00)

A Surmann testvérek visszatérnek egykori sikereik színhelyére, egyértelmű győzelmi szándékkal és, hogy bezsebeljék sorozatban negyedik győzelmüket is. Durasevic kiváló formája bizakodásra adhat okot Újpesten, de a Salgótarjánnak is van egy parádézó légiósa Herendic személyében, az ő különcsatájuk igazi csemege lesz a kilátogató szurkolóknak. A végjátékig kitarthatnak az izgalmak, akár egylabdás meccs is lehet belőle, abszolút kétesélyes végkimenetellel.

 

Fotó: veszpremkosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus