Beharangozó: NBI/B – 14. forduló

Hétközi fordulóval kezdődik az alapszakasz második köre.

Piros csoport

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (5., 6-5) – Nagykőrösi Sólymok KE (13., 3-9) (kedd, 19:00)

Extra kellene a Nagykőröstől, hogy saját pályáján szorongassa meg a TF csapatát, a hosszabb kispadjukban lehet reményük, amennyiben mindenki bevethető lesz a hétközi bajnokin, bár ezt a felvetést több gárda ellen is cáfolta már a szűk rotációval operáló fővárosi alakulat. Az első egymás elleni mérkőzésükön még Lakosa nem volt a Sólymok játékosa, az ő lendülete adhat némi pluszt a mezőnyben, viszont a hazaiaknál Filipovic csak epizodista volt az odavágón, azóta húzóemberré nőtte ki magát az ifjú tehetség.

Vasas Akadémia (6., 7-6) – Calle Pubfood Békés (10., 5-7) (szerda, 16:00)

Elnézve a Vasas formáját (zsinór hat siker) és egyre teljesebb keretét (Andrássy visszatért, talán Völgyi is bevethető lesz) nem sok jót jósolok az idegenben még nyeretlen Békésnek. Lassítaniuk kell a pasarétiek játékát, ami eddig nem sikerült sokaknak, és türelmesnek lenniük a házigazdák jól záró, kemény védekezésével szemben, ha ezt a kettőt sikerül részben megoldaniuk, akkor lehet keresnivalójuk.

Nyíregyháza Blue Sharks (3., 9-4) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (11., 4-9) (szerda, 16:30)

Visszatérők ide vagy oda, országos egyes a mérkőzés, odahaza egyelőre nem tud hibázni az újra A-csoportról álmodozó Nyíregyháza. Tömösvárynak idő kell még a játékba lendüléshez, de jelenléte már sokat segíthet gödörben lévő csapatának, óriási lelki pluszt jelentene egy feljutásra esélyes megszorongatása is a Bonyhádnak. A legutóbbi fővárosi betli után nem várható még egy gyengébb produkció a Kék Cápáktól, Czura megfékezése sem ígérkezik könnyű feladatnak, Stojanovic abszolút stabilitást hozott a gárdába, Bus is jó formában pattogtat, és a fiatalok is elő tudnak lépni hazai környezetben, ez pedig bőven elég lehet a ”kötelező” behúzására.

MEAFC (7., 6-7) – PVSK-Kronosz Kiadó (4., 7-4) (szerda, 17:30)

A 2-4-es hazai mérleg nem mutat túl fényesen a miskolciak neve mellett, még szerencse, hogy vendégként a második legjobb mutatóval rendelkeznek a csoportban, csak nekik és az OSE-nek van több győzelmük, mint vereségük idegenben. A PVSK fiataljai egyre több rutinnal veszik fel a harcot a másodosztály komolyabb tűzerejű csapatai ellen is, kiugró teljesítmény kell ismét a MEAFC fürgelábú triójától (Drahos-Szögi-Takács), különben a PVSK tovább folytatja remek szereplését.

Vásárhelyi Kosársuli (12., 3-8) – MTK Törökbálint (9., 5-7) (szerda, 18:30)

Miután úgy néz ki, hogy a sokáig nyeretlen Honvéd is lassan magára talál, egyre élesebb lesz a harc a második körre fordulva az alsóházban. A két gárda közül ez egyelőre inkább a kieső helytől egy győzelemre lévő Vásárhelyt fenyegeti jobban, de az MTK sem érezheti magát biztonságban öt sikerével. Mindkét fél igencsak hullámzóan teljesít, a csongrádiak csak odahaza tudtak meccset nyerni, míg a törökbálintiak egyedül Nagykőrösről távoztak győztesen. Eddig minden vásárhelyi mérkőzés dobópárbajba fulladt, odahaza 86,3 pontot átlagolnak Szabó Péterék (a győztes meccseiken ennél is jobb, 91,3-at), míg az MTK 77,5 pontra képes vendégként, és a legjobbjuk eddig 89 volt a győri vereség alkalmával.

Budapesti Honvéd SE (14., 2-8) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 10-3) (szerda, 18:30)

Gyakorlatilag semleges pályán játsszák a találkozót, mivel Óbuda, a Kaszások pályája ad otthont a Honvéd idei összes hazai találkozójának, így ennek az összecsapásnak is. Ráadásul akadnak hiányzók is Puskás Artúr alakulatában, Fülöp Botond eltiltás, Tóth Bence sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, de Drevenka játéka is kérdéses, míg a túloldal teljes haddal érkezhet a fővárosba. Ennek ellenére a csapategység esélyt adhat a Honvédnak a bajnokesélyes legyőzésére, az odavágón is meg tudták szorongatni Körtélyesiéket, akkor sok hibával tarkított, küzdelmes mérkőzésen maradtak alul, ezúttal a jobb szájízű évkezdet lendület adhat a gárdának a nagyobb játékerőt képviselő bakonyiakkal szemben.

 

Zöld csoport

EKE Eger KOK (11., 3-9) – SMAFC (4., 9-4) (szerda, 17:00)

Csak a közvetlen élboly ellen hibázott idegenben a SMAFC, Egerbe abszolút esélyesként utaznak a soproniak, jobb szerkezetű, nagyobb rutinnal felvértezett csapattal rendelkeznek házigazdájuknál. A kiesés elől menekülő hevesieknek minden hazai meccs duplán számít, leginkább a lelkesedésük és a szívük viheti őket előbbre a csoport élcsapatai ellen, ha sikerülne kiküszöbölni a hullámvölgyeket a játékukból, akkor a SMAFC elleni derbi sem lenne lefutott.

Motax-Pápai KC (13., 3-10) – DEAC U23 (8., 4-9) (szerda, 17:45)

A Baja ellen életjelet adott magáról a pápai együttes, nagy hátrányból jöttek vissza Kálmánék, kiegyensúlyozottabb játékkal most akár az ötös negatív szériát is lezárhatnák. A DEAC ifjú tehetségei azonban roppant veszélyes ellenfelek, nigériai centerük, Omenaka Godwin kulcsszerepet játszik a sikereikben, ha ő pályán tud maradni, akkor leveheti a terhet és a figyelmet az agilisabb mezőnyökről, megnehezítve a házigazdák dolgát.

Alba Fehérvár (14., 1-12) – BKG-Príma SE (1., 13-0) (szerda, 18:00)

A Budafok után a másik bajnokesélyessel mérkőzik a Fehérvár, és a BKG elsöprő lendületét látva nem sok jóra számíthatnak a hazai szimpatizánsok, egy kiélezettebb derbi is meglepetés lenne a meccsenként majdnem 100 pontot (97,9) átlagoló Szigetszentmiklós ellen.

Bajai Bácska FKE (5., 9-4) – Sopron KC-Sportiskola (7., 6-7) (szerda, 18:00)

Két mezőny és centerposzton is erős gárda találkozójára kerül sor Baján, a tapasztalat és a hazai pálya billenti egyértelműen az esélyeket a bácskaiak felé, de nem szabad lebecsülnünk az utolsó két meccsét idegenben megnyerő soproniakat sem. Nem lenne meglepő egy szoros mérkőzés, kérdés, hogy a rutinosabb Baja ellen mennyire illetődik meg a tehetséges vendég alakulat.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (6., 8-5) – Salgótarjáni KSE (3., 11-2) (szerda, 18:00)

A szezonnyitón megszorongatta az esélyesebb Salgótarjánt a Tiszaújváros, azóta a nógrádiak úgy tűnt, rendezték soraikat, és a jó úton indultak meg fölfelé. A játékoskeringő közepette azonban akadhatnak gondot a csapat újbóli összerázásával, mint ahogy az tapasztalható volt a BKG elleni rangadó alkalmával is. Új igazolásként érkezett a gárdához Burai Róbert az OSE-től, a fiatal bedobó a több játéklehetőség reményében tette át székhelyét Ughy Albert csapatához, de játéka egyelőre kérdéses a találkozón. Esélyesként utaznak Tiszaújvárosba a nógrádiak, a Rackley-Jackson párharcban kiolthatja egymást a két légiós, posztonkénti bontásban pedig nagyobb játékerővel bír a Tarján, a csapategységében bízhat legfőképp a házigazda.

MAFC II. (10., 4-9) – Óbudai Kaszások (12., 3-9) (szerda, 19:00)

Alsóházi fővárosi rangadó, az első körben a MAFC fiataljai meglepetésre győzelemmel távoztak Óbudáról, alighanem ezt a ”szívességet” szeretné most visszaadni Nagy Bálint együttese. Az egymás után elszenvedett öt vereség után nem könnyű felállni a padlóról, pláne idegenben, de legyőzhető ellenféllel néznek szembe, viszont egyénileg is kell az extra teljesítmény a Kaszásoknál az időközben Katona Bencével erősítő MAFC ellen.

Falco KC Szombathely U23 (9., 4-9) – Ford Ivanics-Budafok (2., 12-1) (szerda, 19:30)

Lefutottnak nem tekinthető a mérkőzés, odahaza az esélyesebb gárdák (SMAFC, Tiszaújváros) ellen sem adta magát könnyen a Falco, a hosszú utazás és a hétközi forduló terhe pedig akár visszavetheti a Budafok tűzerejét. Mindehhez egy koncentrált, fegyelmezett vasi produkcióra van szükség, különben a rutinrókákkal felálló vendégek gálaelőadást rendezhetnek a találkozóból.

 

Fotó: tf-budapest.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus