Beharangozó: NBI/B – 6. forduló

Rangadók egész sora a Piros házban, a Nyíregyháza-MTK és a Bonyhád-TF ígérkezik a legizgalmasabb összecsapásoknak. A Zöld csoportban is elérkezett az első nagy erőpróba, Salgótarjánban van jelenése a veretlenek csatáján a Budafoknak.

Piros csoport

Nyíregyháza Blue Sharks (4., 3-2) – MTK Törökbálint (8., 2-2) (péntek, 16:30)

Roppant magabiztos hazai pályán a nyírségi alakulat, Czura bombaformában pattogtat idén, 24 pontos átlagával a mezőny legjobb dobója jelenleg, mellette Bus mesterien szolgálja ki a társakat (7.75-ös meccsenként átlaggal a második), Nagy Krisztián hozza megbízható formáját, és az amerikai Delegal is kezdi megmutatni valódi tudását. Hogy jó meccsre van kilátás, azt az MTK kiegyensúlyozottsága garantálhatja, két szoros vereségbe futottak eddig bele a törökbálintiak, idegenben is megállták a helyüket az élmezőnybe pályázó Győr vendégeként, a keret mélysége pedig elég lehet Nyíregyházán, hogy kozmetikázzák a múlt heti hazai fiaskót.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 4-1) – Vásárhelyi Kosársuli (9., 2-3) (péntek, 17:00)

Sorozatban ötödik győzelmére hajt hazai pályán az erőre kapó Veszprém, ráadásul a Helmeczi-Simon páros nélkül gyűjtögette a sikereket az elmúlt héten, az ő visszatérésükkel pedig tovább bővülhet Mérész mester variációs lehetősége, több pihenőt adva a parádés formában lévő Cooknak. A Vásárhely hazai pályán találta meg a játékát, eddig csak saját közönségük előtt tudtak győzelmet ünnepelni, de az egyre javuló támadójátékkal akár bele is rondíthatnak a bakonyiak terveibe, ellenben a védőoldalon nagy kérdés, mire mennek a veszprémi gyorsindítások ellen.

OSE Lions (1., 5-0) – Nagykőrösi Sólymok KE (11., 1-4) (péntek, 19:00)

Ha nem is feltétlenül imponáló magabiztossággal, de hozta eddig a kötelező hazaiakat az OSE, a Nagykőrös elleni derbi sem lesz ezalól kivétel. A Sólymok helytállására nem lehet panaszunk, mindenkivel partiban voltak a lejátszott meccseken, és idegenben, Miskolcon, valamint Bonyhádon sem az alárendelt vesztes fél szerepe jutott nekik. A fanatikus szurkolótáborától megtámogatott oroszlányiak mélyebb kerete elég lehet a sikerre, ha a formaingadozást is el tudják kerülni egy meccsen belül, akkor nyugodt találkozóra számíthatnak.

Bonyhádi KSE (5., 3-2) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (3., 4-1) (péntek, 19:30)

Kemény meccs várható Bonyhádon, a TF még a szűk rotációjával is a szűk elitben tud helyet követelni magának, a Bonyhád pedig most már bizonyítottan ott lehet az éremesélyesek között. Faragó és Tömösváry semlegesítése lehet a kulcs vendég oldalról, a két rutinos húzóember eddig a hátán cipeli a korábbi kétszeres bajnokot, míg a fővárosiaknál a Beák-Szobi-Kerkai mezőny trió játéka határozza meg a TF szereplését. A hibátlan hazai mérleg miatt egy fokkal esélyesebbnek vélem a Bonyhádot, de a TF az a csapat, akit senki ellen nem szabad leírni.

Vasas Akadémia (13., 1-4) – MEAFC (6., 3-2) (szombat, 16:00)

Hullámzó egyelőre a Vasas kulcsembereinek a játéka, emiatt a csapat sem hozta eddig a várt eredményeket, csupán egy szűkös hazai győzelem jött össze a Vásárhely ellen. A MEAFC háza táján sem (volt?) minden fenékig tejfel, a bajnokság ilyen korai szakaszában az edzőcsere nem egy szokványos lépés, mindenesetre legutóbb idegenben jól sült el a lépés, Törökbálinton nem sokan fognak ünnepelni idén, a borsodiaknak azonban sikerült. Nagy iramú mérkőzésre számíthatunk, a gyors lerohanások egyik gárdától sem állnak távol, a jobb dobóforma döntő lehet a találkozón.

Calle Pubfood Békés (12., 1-4) – Budapesti Honvéd SE (14., 0-4) (szombat, 17:00)

Mindkét félre ráfér a javítás, a Békés eddig csak az utolsó előtti helyen álló Vasast tudta legyűrni hazai környezetben, míg a Honvéd egyelőre egyedüliként üldözi első sikerét a mezőnyben. Náluk nagy hátrányt jelent, hogy még egy darabig nem léphetnek pályára a Dózsa György úton a csarnokuknál zajló felújítási munkálatok miatt, így idegenben kell megtörniük rossz szériájukat. A Békés a veszprémi kiruccanást leszámítva (ahol Koma nem léphetett pályára) eddig mindenkivel partiban volt, a bővülő rotáció láthatóan jót tett a gárdának, ez elég lehet a Honvéd ellen is.

PVSK-Kronosz Kiadó (10., 2-3) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (7., 3-2) (vasárnap, 17:00)

Jó meccsre számíthatunk a csoport zárómeccsén is, a PVSK odahaza roppant erős, az előző hetet kihagyó Demeter-Antóni-Krnjajski trió egészen biztosan bevethető lesz vasárnap, ahova egy merészebb célokat dédelgető Győr érkezik. Idegenben eddig nem megy a gárdának, Oroszlányban és Nyíregyházán is kapituláltak Náraiék, bár hozzá kell tennünk, hogy két élcsapat otthonában kapott ki az együttes, és bár Pécsett sem könnyű győzni, egy fokkal megvalósíthatóbb ez a célkitűzés.

 

Zöld csoport

DEAC U23 (12., 1-4) – EKE Eger KOK (13., 0-5) (csütörtök, 18:00)

Debrecenben megtörheti nyeretlenségét az Eger, három meccset is a végjátékban buktak el a hevesiek, ha sikerül kiküszöbölniük a hullámvölgyeiket egy hasonlóan fiatal csapat ellen, akkor reális esélyük van a győzelem megszerzésére. A DEAC egyelőre elég kétarcú gárda, teljes és tartalékos kerettel is nyújtottak már jó és feledhető teljesítményt egyaránt, rutintalanságukból adódóan ez benne van a játékukban, odahaza azonban várhatóan egy nyerhető meccsen összeszedettebbek lehetnek Kovács Adrián tanítványai.

SMAFC (6., 2-2) – Alba Fehérvár (14., 0-5) (péntek, 17:30)

Rutinban és játékerőben is előrébb jár a SMAFC, a Fehérvár lelkes, tehetséges, fiatal csapat, de egyelőre nincs azon a szinten, mint a több éve itt versenyző alakulatok. Egy-egy mérkőzés erejéig persze boríthatják a papírformát, ez Sopronban is benne van a pakliban, de egy nagyobb arányú hazai sikert leszámítva minden más eredmény meglepetés lenne.

Salgótarjáni KSE (3., 5-0) – Ford Ivanics-Budafok (1., 5-0) (péntek, 19:00)

Rangadó a Zöld csoportban (is), a két veretlen és nyíltan feljutásra pályázó együttes csap össze Salgótarjánban. Hazai pályán nehéz lenne elvenni a nógrádiak esélyeit, de a Budafok keretét komplettebbnek érzem (majdnem) minden poszton, ennek ellenére került már porszem az ő gépezetükbe is, ami miatt egyértelműen nekik sem lehet adni a két pontot. Jó hangulatú, parázs meccsre van kilátás, abszolút kétesélyes párharc.

BKG-Príma SE (2., 5-0) – Bajai Bácska FKE (5., 3-2) (vasárnap, 18:00)

Nem meggyőző az ötödik helyen álló és előzetesen (általam) az éremre is esélyesnek tartott Baja játéka eddig, ennek pedig csúnya következményei lehetnek a kiegyensúlyozott Szigetszentmiklós otthonában. Nagy Ágoston fiai magabiztosan hozzák a győzelmeket, és bár tény, hogy eddigi legnehezebb próbájuk előtt állnak hazai pályán, a mutatott játékuk alapján nem lehet probléma a bácskaiak két vállra fektetése sem.

MAFC II. (11., 1-2) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (4., 3-2) (vasárnap, 18:00)

Komplett kerettel egy szoros meccset játszhat az egyre inkább formálódó Tiszaújváros ellen a MAFC gárdája, de a borsodiak győztek már a fővárosiaknál veszélyesebbnek tartott házigazdák otthonában is (Baja). Az egyik oldalon főleg Bordács, a másikon Jackson és Piukovics teljesítménye fogja meghatározni csapatuk szereplését, de hosszabbnak érzem a Tiszaújváros kispadját, amely ha az előző meccsekhez hasonlóan tudja segíteni kulcsembereit, sikerrel távozhat a MAFC pályájáról.

 

Fotó: facebook.com - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus