Beharangozó: NBI/B – Eldől, hogy kik lesznek a finálé résztvevői

Eddig papírforma szerint alakulnak a Piros és a Zöld csoport elődöntői is, de jönnek a második meccsek, ahol fordulhat a kocka még könnyedén, ráadásul a héten be is fejeződik mindegyik párharc!

Piros csoport

Elődöntők:

Vasas Akadémia (6.) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2.) (kedd, 17:30)

Nem mehet biztosra a fővárosban a Veszprém, jelentős formajavulás kellene a Mérész tanítványoktól, hogy idegenben zárják le a párharcot, ennyire pedig nem volt meggyőző az első meccsen mutatott játékuk. Hazai környezetben biztosan egy élesebb és pontosabb Vasast fogunk látni, a harcosság nem hiányzott eddig sem a gárdából, minden esélyük megvan, hogy kiegyenlítsenek az elődöntőben. A Nyíregyháza ellen is hátrányból fordítva jutott tovább Faragó Péter együttese, csak egy összeszedetett, végig koncentrált Veszprém tudja idő előtt lezárni ezt a párharcot. Ha mindent eldöntő harmadik meccsre kerül sor a bakonyiaknál, nehéz bármit is tippelni, mivel mindkét fél csak egy óriási hajrával jutott túl az előző körben is aktuális ellenfelén.

A párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

3. mérkőzés: szombat, 18:00, Veszprém – ha szükséges

Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4.) – OSE Lions (1.) (szerda, 19:00)

Meddig tarthat ki a TF szűk rotációja, illetve ”betlizik-e” egyszerre ismét ennyi kulcsember az OSE csapatánál? Az alapszakasz győztes Vavra legénység ugyanis annak ellenére húzta be az első összecsapást, hogy csak a Spagnolo-Kovács páros hozta magát igazán, ha a többiek is fellépnek melléjük, akkor borzasztóan nehéz dolga lesz a remek védekezésével operáló TF-nek. Ráadásul az OSE is képes hatékonyan összezárni hátul, ebből leginkább csak az utolsó negyedben adtak ízelítőt, amennyiben ki tudják ezt tolni hosszabb időre, akkor két meccs után el is dőlhet a továbbjutás sorsa. A fővárosiakat persze nem szabad leírni, az egyik legszívósabb csapat a mezőnyben, kellő rutinnal és kondícióval, hogy megfordítsa akár a párharcot, de harmadik meccs esetén óriási előny lehet a hazai pálya az oroszlányiaknak.

A párharc állása: 1-0 az OSE javára.

3. mérkőzés: szombat, 18:00, Oroszlány – ha szükséges

Rájátszás az 5-8. helyért:

Nagykőrösi Sólymok KE (7.) – Nyíregyháza Blue Sharks (3.) (csütörtök, 19:30)

Egy-egy hazai győzelem az alapszakaszban egymás ellen, de a nyíregyházi derbin center nélkül állt fel a Nagykőrös, ott 23 ponttal meg is égtek Molnár Miklósék. Normál szerkezetben, egy csalódott nyírségi csapattal szemben ennek a Nagykőrösnek van keresnivalója, sokkal motiváltabb lehet a Lakosa legénység a minél jobb pozíció megszerzésére, mint a kimondottan négybe vágyó Kék Cápák. Pikáns múltra tekint vissza a két gárda, emiatt paprikás hangulatú mérkőzésekre van kilátás, ha rendezni tudta sorait a Nyíregyháza, akkor esélyeként továbbléphet a következő körbe, ellenkező esetben egy ki-ki meccsen akár rá is fázhat a lelkes Sólymok ellen.

2. mérkőzés: vasárnap, 18:00, Nyíregyháza

PVSK-Kronosz Kiadó (5.) – MEAFC (8.) (vasárnap, 18:30)

Három pontot könnyedén ledolgozhat a MEAFC, amely ősszel nyerni tudott a baranyaiak vendégeként, de ahhoz a hazaiak több kulcsemberét ki kellene vennie a játékból, erre pedig kérdés, hogy van-e elég játékosuk. Drahos és Szögi rutinja mellett ha a sérüléssel bajlódó Cole-Brinson is hozzá tudna szólni a találkozóhoz, akkor már hátvéd poszton komoly gondokat okozhatnak a pécsi fiataloknak és egy teljesen nyílt összecsapáson dőlhet el a továbbjutás sorsa.

Az első mérkőzés eredménye: MEAFC-PVSK 89-92.

Rájátszás a 9. helyért:

MTK Törökbálint (9.) – Budapesti Honvéd SE (10.) (péntek, 19:00)

A két fél második összecsapását rendezték Törökbálinton, ahol az akkor már edzőváltáson átesett MTK átrohant a Honvédon (93-70), ráadásul utóbbi vezetőedzőjét, Puskás Artúrt pont ezen a találkozón állították ki a játékvezetők. Ha ez nem lenne elég, a két klub U20-as gárdái is igencsak felfokozott hangulatú derbiket vívtak egymással, így egészen érdekes párharc elé nézünk. Az MTK és a Honvéd is két meccsen tudta le az előző kört, mindketten jó formában várják az egymás elleni ütközeteket, a hazai pálya viszont döntő lehet, ez pedig Bódi Ferenc fiainak kedvez.  

Rájátszás a 11. helyért:

Calle Pubfood Békés (11.) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (13.) (szerda, 19:30)

A hazai derbiket itt is behúzta a vendéglátó csapat, mindkettő szorosan is alakult, így akár három meccsig simán elmehetnek a felek. A Békés motiváltabbnak tűnt az előző fordulóban az MTK ellen, a Bonyhád láthatóan könnyen megadta magát a Honvéddal szemben, de az egy nagyon rossz match-up volt a tolnaiak számára, a rövidebb kispaddal dolgozó viharsarkiak jobban feküdhetnek Tömösváryéknak.

2. mérkőzés: szombat, 18:30, Bonyhád

Rájátszás a 13. helyért:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (12.) – Vásárhelyi Kosársuli (14.) (péntek, 18:00)

Eddig mindkét fél hozta a hazai meccseket az utolsó két helyről döntő párharc során, a Győr kilenc, a Vásárhely három ponttal bizonyult jobbnak saját közönsége előtt. A harmadik találkozón is nagy előny lehet a hazai pálya, habár a kisalföldiek pont ismerős környezetben bukták el a Bonyhád elleni csatát az előző fordulóban. Nagyobb tét nélküli ki-ki meccs lehet az összecsapásból, egy fokkal esélyesebb házigazdákkal.

A párharc állása: 1-1.

 

Zöld csoport

Elődöntők:

Salgótarjáni KSE (3.) – Ford Ivanics-Budafok (2.) (szerda, 19:00)

Az alapszakasz során még egy ”másik” Salgótarján fogadta a Budafok gárdáját, akkor nem is sikerült kifogniuk Károly Máté legénységén. A formájuk azóta jelentősen javult a nógrádiaknak, viszont az első meccsen meghúzott taktikai lépést képes volt lereagálni még a meccsen belül a budafoki együttes, így most újra fogást kell találnia rajtuk Ughy Albert vezetőedzőnek. Persze a kiváló dobóforma is segítette Wehneréket, amilyen pontosan feltehetően nem fognak célozni a tarjáni katlanban, de a szezon egyik legjobb játéka kell a házigazdáktól, hogy életben tartsák a feljutási álmaikat.

A párharc állása: 1-0 a Budafok javára.

3. mérkőzés: vasárnap, 18:00, Budafok – ha szükséges

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (4.) – BKG-Príma SE (péntek, 18:00)

Mostanra biztossá vált, hogy a Tiszaújváros stílusa fekszik legkevésbé a BKG-nak, láthatóan szenvedtek hazai pályán is a borsodiak ellen, most pedig idegenben akár a veretlen szezon is veszélybe kerülhet. A továbbjutás ennek ellenére nem lehet probléma a Szigetszentmikós számára, pláne, hogy még a héten hazai pályán le is zárhatják a párharcot, a hosszabb padjuk talán jobban is bírhatja ezt a fajta terhelést, bravúr lenne a Tiszaújvárostól a fordítás.

A párharc állása: 1-0 a BKG javára.

3. mérkőzés: vasárnap, 18:00, Szigetszentmiklós – ha szükséges

Rájátszás az 5-8. helyért:

Sopron KC-Sportiskola (8.) – Bajai Bácska FKE (5.) (szerda, 16:00)

A sérülések miatt kérdéses milyen erősségű kerettel tud harcba indulni a Sopron fiatal legénysége, de odahaza még így is elkaphatják a rutinosabb Baját, viszont a visszavágón biztosíthatja továbbjutását a bácskai együttes.

Rájátszás a 9-12. helyért:

Motax-Pápai KC (11.) – DEAC U23 (9.) (szerda, 17:30)

Debrecenben is közel járt a győzelemhez a Pápa, hazai pályán pedig jó eséllyel ki is egyenlíthet, így a cívisvárosra maradhat a döntés. Cooktól ismét extra kelhet, de feltehetően Kálmánék is tartani fogják hazai környezetben a lépést az amerikaival, így pedig könnyedén kiharcolhatják a harmadik mérkőzést.

A párharc állása: 1-0 a DEAC-nak.

3. mérkőzés: vasárnap, 16:00, Debrecen – ha szükséges

Falco KC Szombathely U23 (12.) – EKE Eger KOK (10.) (szerda, 17:30)

Otthon nagyon biztosan hozta a meccseit a Falco együttese, az Egert is több, mint 20 ponttal fektették két vállra, és bár ekkora különbség most talán nem várható, a harmadik meccsre jó eséllyel utaznak vissza a felek a borok városába.

A párharc állása: 1-0 az Egernek.

3. mérkőzés: szombat, 18:00, Eger – ha szükséges

Rájátszás a 13. helyért:

Alba Fehérvár (13.) – Óbudai Kaszások (14.) (csütörtök, 18:30)

Nehéz lesz motivációt találni a feleknek, ráadásul két győzelemig mennek, viszont két fiatal együttes fog farkasszemet nézni egymással, mivel feltehetően Prophet már nem lép pályára az óbudaiaknál. A Fehérvár teljes kerettel akár két meccsen is hozhatja a párharcot, ha idegenben akad hiányzója, akkor három meccsen lehet jó eséllyel övék a 13. hely.

2. mérkőzés: szombat, 18:00, Óbuda

 

Fotó: vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus