Beharangozó: NBI/B – hat mérkőzés a Hepp Kupa-szünetben

A tavalyi döntős Vasas rögtön két meccsel kezdi meg szereplését, odahaza a Budafok, idegenben pedig a Honvéd ellen debütálnak. OSE-Nyíregyháza rangadó a forduló slágere, míg a BKG a Békést fogadja. A Zöld csoportban Pápára látogat az Eger, míg az eddigi legtöbb meccset játszó Tiszaújváros a SMAFC-cal mérkőzik.

Piros csoport

Vasas Akadémia (0-0) – BUDAFOK (1-0) (szerda, 17:00)

Hazai pályán kezdi a szezont az utolsóként bemutatkozó Vasas Akadémia, ellenfele az izgalmas végjátékkal Törökbálintról pontot lopó Budafok lesz, amely nem akar újoncként alárendelt szerepet játszani a Piros csoportban sem. Nem is fognak, center poszton komoly problémákat okozhatnak a Völgyit elveszítő pasarétieknek a Horváth-Varga párossal, plusz z előző körben bebizonyították, hogy tudnak jó csapat otthonában jó játékkal előrukkolni. A Vasas kohézióját azonban nem szabad elfelejtenünk, fiatal gárdáról van ugyan szó, de az előző szezonban szinte mindenki méregfogát ki tudta így is húzni, emiatt kiegyenlített találkozót várok, megtippelhetetlen végkimenetellel.

OSE Lions (1-0) – Nyíregyháza Blue Sharks (1-0) (szerda, 19:00)

Nagyon meggyőző volt az Oroszlány játéka Nagykőrösön, de most egy riválisával szemben kell hasonló produkciót nyújtania, és ha nem is ugyanolyan fölényes henger, de mindenképp összeszedett játék várható a hazai pályán mindig erős OSE-tól. A Nyíregyházának saját otthonában is volt hullámvölgye a Honvéd ellen, emiatt aggódhatnak egy kicsit a Kék Cápák, plusz a Bus-Czura párosnak is markánsabb produkcióval kell előrukkolnia, hogy idén is ott legyenek az éremesélyes csapatok között. Esélyesebbek a házigazdák, de egy kiegyensúlyozott Siska legénység okozhat kellemetlen perceket Kiss Kornéléknak. 

BKG-Príma SE (1-0) – OMNIA Pub & Food Békés (0-1) (vasárnap, 18:00)

Az egyik favorit (MAFC) fogadása után egy másikhoz utazik a Békés gárdája, neki elsősorban nem ezek ellen a csapatok ellen kell a győzelmeket gyűjtögetnie, de pont ezért tét nélkül, felszabadultan játszhat a vendég alakulat. Egy extra dobóformával kisülhet ebből néhány izzasztó pillanat, ám a BKG vonata a Piros csoportban sem lassított a bemutatkozásnál, hazai környezetben pedig valószínűleg még motiváltabbak lesznek, amiből nem kizárt egy újabb nagy arányú siker sem.

Budapesti Honvéd SE (0-1) – Vasas Akadémia (0-0) (vasárnap, 18:00)

Az elmúlt szezonban már nem csak utánpótlás, de felnőtt szinten is vívott komoly rangadót a két együttes, amikor még a Honvéd versenyben volt a rájátszásért, most szinte tiszta lappal feszülhetnek újra egymásnak. Ha csak a nyári igazolásokat vesszük figyelembe, akkor egyértelműen a házigazdák erősítettek jobban (Horváth, Debreceni), de az együtt maradt Vasas mag is sokat fog érni ebben a kiírásban. Mind a két oldalon érdemes figyelni a fiatalokra, bár a rutinrókák vállán továbbra is nagy teher nyugszik, üde színfoltjai lehetnek a mérkőzésnek a junior és U20-as korú játékosok szerepvállalásai.

 

Zöld csoport

Concordia Motax KC Pápa (1-0) – EKE Eger KOK (0-1) (péntek, 18:00)

Pontszegény, de értékes győzelemmel rajtolt a Pápa csapata, és miután az Eger hazai pályán sem mutatott túl sok tűzerőt, egy közepes támadójáték megint elég lehet a házigazdáknak a második sikerükhöz. Persze el is sülhet Cookék keze, ebben az esetben egy komoly pálfordulás kellene a múlt héten a formáját kereső hevesiektől, ami benne van a pakliban, de egyelőre valószínűbb forgatókönyv a vendéglátók újabb győzelme.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (0-2) – SMAFC (1-1) (vasárnap, 17:00)

Első reálisabb győzelmi esélye elé néz a Tiszaújváros gárdája, bár a SMAFC DEAC elleni pontzuhatagos diadala önbizalmat adhat a soproniaknak az idegenbeli folytatáshoz, a két együttest jelenleg inkább érzem egy súlycsoportban, mint a borsodiak eddigi ellenfeleit (Baja, Vásárhely). A hazai közönség mindenképp erőt adhat Szendrey Zsombor tanítványainak, legutóbb volt is egy jó félidejük, ezúttal a SMAFC ellen egy kiegyensúlyozottabb teljesítmény elég lehet az első siker bezsebeléséhez.

 

Fotó: oselions.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus