Beharangozó: NBI/B – ismét rövid program

A Hepp Kupa forduló miatt ismét csak pár meccset rendeznek az NBI/B-ben, a Pirosban kettő, a Zöld csoportban három találkozóra kerül sor.

Piros csoport

MEAFC (6., 5-5) – Budapesti Honvéd SE (14., 0-7) (szerda, 17:30)

Három győzelem után három vereséget gyűjtött be a MEAFC a bajnokságban, a hazai pályájukon is meg-megbotlanak Drahosék, ennek ellenére még mindig kiegyensúlyozottabban teljesítenek fővárosi kihívójuknál. Legutóbbi fellépéseiken ugyanis Veszprémben és Győrben is volt esélyük a győzelem megszerzésére, érdekes módon pont hazai környezetben szaladtak bele egy viszonylag simább pofonba az OSE ellen. A Honvéd mutat életjeleket mostanában, a TF és a Nagykőrös vendégeként már reális esélyük volt első sikerük megszerzésére, kérdés, hogy mennyire kapja össze magát az odahaza már kettőt bukó MEAFC.

Vasas Akadémia (10., 4-6) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (7., 5-5) (péntek, 17:30)

Csalóka a két csapat helyezése, a Vasas négy győzelméből hármat ugyanis a legutóbbi három körben szerzett, legyőzve a két bajnokesélyes (OSE, Veszprém) gárdát is. A Győr ezzel szemben csak odahaza gyűjtögeti a strigulákat a győzelmi rovatban, idegenben eddig nem tudtak versenyben maradni a végjátékokra, ha tartja a tempót a házigazda, és tovább hajtja őket az új edző adta impulzus, akkor újra a pasarétiek örülhetnek a végén.

 

Zöld csoport

EKE Eger KOK (13., 2-8) – Motax-Pápai KC (12., 3-8) (szerda, 17:45)

Múlt héten Óbudán elmaradt a kiesés szempontjából fontos rangadó, így most végképp a tabella alján kullogó nem U23-as gárdák csapnak össze Egerben. Egy búcsúzik az NBI/B-től, jelen állás szerint a hevesiek és a Pápa van nagy csatában, de szoros versenyfutásban ott van a Kaszások alakulata is, mivel a következő előttük lévő csapat, a Baja négy sikerrel többet számlál náluk. Az egriek egységesebbnek tűnnek ebben a szezonban, fel tudtak állni nehéz szituációkból, még a vendégek főleg Kálmán klasszisára támaszkodhatnak, ha utóbbi hatékonyságát le tudják csökkenteni, akkor behúzhatják a számukra létfontosságú derbit.

Óbudai Kaszások (8., 3-7) – Bajai Bácska FKE (6., 7-4) (szombat, 18:00)

A Kaszásoknak menekülniük kell a tabella második feléből, hogy ne kelljen számolgatniuk a későbbiekben, viszont jelenleg öt gárda is három győzelemmel áll a Zöld csoportban. Az előttük lévő nem U23-as gárda, a Baja ellen tehetnek egy fontos lépést ennek érdekében, a kérdés, hogy a csarnokuk ezúttal mérkőzésre alkalmasnak bizonyul-e, vagy halasztani kell a találkozót?!

Falco KC Szombathely U23 (9., 3-8) – DEAC U23 (10., 3-8) (vasárnap, 16:00)

Ismét egy UP rangadó, ha teljes kerettel vág neki mindkét fél, akkor egy nagyon izgalmas csatára van kilátás az alsóházban. Durázi Omenaka ellen, Kucsora Fazekassal szemben, Kovács Bence Tóth Bence szorításában, az egy-egy elleni párharcok is érdekesnek ígérkeznek, feltéve, ha mindenki ott lesz a feldobásnál.


Fotó: Ambzolphoto

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus