Beharangozó: NBI/B – öt meccs a héten

Öt meccset rendeznek a héten a másodosztályban, három Piros és két Zöld csoportos találkozó szerepel a Hepp Kupa forduló miatt csak elmaradt és előrehozott derbikből álló programban.

Piros csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (7., 1-1) – Budapesti Honvéd SE (14., 0-2) (péntek, 17:00)

Alakulóban van még a Veszprém, ezért is jöhet jól nekik egy újabb hazai bajnoki, mondhatnánk, hogy ráadásul a nyeretlen Honvéd ellen, de csalóka a 0-2-es mérleg, Győrben és az OSE ellen bárhol kikapni sem akkora fiaskó ebben a bajnokságban. Esélyesebbek a házigazdák ezzel együtt is, a fővárosiak a csapatmunkájukban bízhatnak főleg, no meg a Veszprém egyelőre nem teljesen hibátlanul forgó fogaskerekében.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (9., 2-2) – Calle Pubfood Békés (12., 1-3) (péntek, 19:00)

Két szoros hazai siker menti eddig a győriek szezonját, a Honvéd és az MTK ellen sem sokon múlt a vendég győzelem, de a végjátékra mindig össze tudta kapni magát a gárda. Egy szorosabb békési védekezés megzabolázhatja a győri dobógépeket, kérdés elbírja-e a cserepadjuk Gállék kergetését, vagy ismét szétdobja ellenfelét Bukics Zsolt együttese.

OSE Lions (1., 3-0) – Nyíregyháza Blue Sharks (6., 2-1) (péntek, 19:00)

Egy sima bonyhádi zakó után odahaza összekapta magát a Nyíregyháza, és komoly skalpokat gyűjtött be a Veszprém és a Győr könnyed legyőzésével. Kellettek is az önbizalom növelő sikerek a gárda legnehezebb idegenbeli túrája előtt, az OSE rettegett arénájába nem sűrűn adják egymásnak a győztes öltöző kilincsét vendég csapatok. Ha az otthoni lendület kitart nyírségi oldalon, akkor akár szoros meccs is lehet belőle, de szerkezetileg és mélységben is előnyben van az Oroszlány, így a sima hazai győzelem sem lenne meglepetés.

 

Zöld csoport

DEAC U23 (10., 1-2) – Salgótarjáni KSE (3., 3-0) (szerda, 18:00)

Nigériai centerével a soraiban másképp fest már ez a DEAC, a Salgótarjánnak is meggyűlhet a baja a 208 centis, 105 kilós Omenakával, feltételezhetően odahaza pályára is lép a hajdúságiak légiósa. Nem elég azonban a bajnoki címre törő nógrádiak ellen a magas poszt betöltése, a mezőnysornak is újra hoznia kell magát, hogy a sokkal rutinosabb vendégek ne tudjanak könnyen ritmust találni. Ha vissza tudják verni a Salgótarján rohamait, akkor lehet keresnivalójuk a debrecenieknek, ha viszont nem ülnek a dobásaik, és több kulcsember is betlizik, akkor büntetni fog az Ughy-legénység.

Motax-Pápai KC (11., 1-2) – Alba Fehérvár (14., 0-3) (csütörtök, 18:00)

A MAFC II. fiatal csapata ellen is megizzadt odahaza a Pápa gárdáj,a és ezúttal sem számíthat könnyű meccsre a szintén U23-as Fehérvárral szemben. Kálmán és Hegedűs teljesítménye lesz a kulcs hazai oldalon, tőlük mindenképp kell a jó teljesítmény, van annyi kakaó ebben a fehérvári legénységben, hogy nagy iramot diktálva ráijesszen egy-egy rutinosabb ellenfelére. 

 

Fotó: veszpremkosar.hu - fotó24.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus