Beharangozó: NBI/B – öt meccs a programban

Odahaza erősítheti meg dobogós pozícióját a Nyíregyháza, rangadót játszik a Győr és a MEAFC, Békésen szomszédvárak randevúznak. A Zöld csoportban soproni ”körúton” a MAFC gárdája.

Piros csoport

Nyíregyháza Blue Sharks (3., 6-3) – Nagykőrösi Sólymok KE (13., 3-6) (szerda, 18:00)

Az odahaza veretlen Nyíregyháza fogadja az idegenben még nyeretlen nagykőrösieket. Ha új légiósuk, Stojanovic is ott folytatja, ahol Vásárhelyen abbahagyta, akkor nem sok esélyük lesz a Sólymoknak, ám ha jól tudják használni a belső játékosaikat, és Tóth Viktorék is bírják a tempót Czuráékkal, akkor akár egy izgalmas derbi is kerekedhet belőle. 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (8., 4-5) – MEAFC (5., 5-4) (péntek, 19:00)

A MEAFC a listavezető OSE mellett az egyetlen olyan csapat a mezőnyben, melynek pozitív a mérlege távol az otthonától, viszont ő is (akárcsak a fent említett Nagykőrös) egy hazai pályán még veretlen együtteshez látogat. A Győr saját szurkolói előtt eddig jobban jött ki a ki-ki meccsekből, szerkezetben is erősebbek a miskolciaknál, a szervezettség viszont a vendégek oldalán áll, abszolút kétesélyes derbi.

Calle Pubfood Békés (9., 4-6) – Vásárhelyi Kosársuli (12. 3-6) (szombat, 17:00)

Szomszédvárak rangadója, egy idén már saját képességeihez képest jobban teljesítő Békés és egy lassú szezonkezdet után magára találó Vásárhely között. Az idegenbeli nyeretlenség itt sem a csongrádiak malmára hajtja az esélyeket, de a Szabó-Gajic-Vas trió vezette alakulat nagy csatára késztetheti az azonos posztokon veszélyes, Kertész-Koma-Krstic fémjelezte békésieket.

 

Zöld csoport

SMAFC (4., 6-2) – MAFC II. (11., 2-6) (péntek, 19:30)

5-0-s hazai mérleg, jól működő csapatkémia és egy összeszokott mag, nem is maradnak el idén a jó eredmények a SMAFC-nál, tapadnak szorosan a bajnoki címre törő trióra. A MAFC fiatal és tehetséges csapata okozott már gondot rövid-hosszabb ideig az esélyesebb csapatoknak, de eddig legyőzni egyiket sem tudta, várhatóan itt is hasonló lesz a forgatókönyv.

Sopron KC-Sportiskola (7., 4-4) – MAFC II. (11., 2-6) (vasárnap, 18:00)

Fontos azonban megjegyezni a fővárosiak kapcsán, hogy eddigi két sikerüket mind idegenben aratták, Óbudán és Debrecenben tudtak diadalmaskodni, így a soproni túrájuk alkalmával sem lesznek teljesen esélytelenek. A Hűség városának U23-as gárdájával szemben nagyobb sanszuk lehet a két pont megszerzésére, bár az utánpótlás csapatok ellen eddig hozta a hazai fellépéseit a soproni Sportiskola.

 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus