Beharangozó: NBI/B – pengeélen az OSE és a Veszprém

Megkezdődik az utolsó negyeddöntő is, valamint jön a Veszprém-Nagykőrös és az OSE-MEAFC mindent eldöntő harmadik felvonása. Győzelmi kényszerben a Budafok, pénteken Pápán eldől, hogy ki búcsúzik a másodosztálytól. 

Piros csoport

Negyeddöntők:

Nyíregyháza Blue Sharks (3.) – Vasas Akadémia (6.) (csütörtök, 18:00)

Utolsóként vág neki a negyeddöntőknek a Nyíregyháza és a Vasas gárdája, mindkét együttes utánpótlás-csapatai érdekeltek voltak az U20-as és az U18-as döntőkben, utóbbit ráadásul a nyírségiek rendezték, emiatt pedig tolódott a rájátszás kezdete. Az alapszakaszban egy-egy simább hazai győzelem született egymás ellen, így a pályaelőny akár továbbjutást is érhet a Kék Cápáknak, de már a többi párharc során is láttuk, hogy sokszor borulhat a papírforma. A Vasas bővebb rotációja a sorozatterhelésnél akár előny is lehet, más kérdés, hogy ők mindkét UP-döntőben ott voltak, ráadásul a játékosaik nagy része meghatározó szerepet töltött be csapatában, egyedül Moravcsik és Katona pihenhetett az elmúlt hetekben. Ha kitart az állóképességük, akkor igazán élvezetes és szoros meccsek várhatóak ebben a negyeddöntőben, de otthon nagyon magabiztosan teljesített idén a Nyíregyháza, ez pedig három meccsen elég lehet a továbblépéshez.

2. mérkőzés: vasárnap, 18:00 – Pasaréti Sportcentrum

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2.) – Nagykőrösi Sólymok KE (7.) (péntek, 17:00)

Meg kell oldania Dobos (és Candido) problémáját a palánk alatt a Veszprémnek, egy ilyen magas szerkezetű tengellyel, mint a Hegedűs-Körtélyesi-Kovács-Pavlovic alkotta négyesfogat nem is kellene, hogy problémát jelentsen, nem úgy, mint az eddigi két mérkőzésen. Mert így tér nyílhat a nagykőrösiek mezőnysorának is, könnyebben kerülhetnek helyzetbe Lakosáék, ha pedig fonalat kapnak, akkor akár bombameglepetés is születhet Veszprémben.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

OSE Lions (1.) – MEAFC (8.) (péntek, 19:00)

A rájátszás eddig egyértelműen jobban fekszik a MEAFC-nak, a mezőnysoruk magas fordulatszáma nagyobb gondot okoz az OSE-nak, mint a Vavra-legénység magasabb szerkezete és hosszabb kispadja a borsodiaknak. Hazai pályán nem kizárt, hogy nem enged még egy olyan esélyt a miskolciaknak az első számú kiemelt, mint az elbukott első mérkőzésen, ha elő tudja húzni az alapszakaszban jól működő védekezését, akkor nem lehet problémája a továbbjutással. Ha viszont újra hullámzó formát mutatnak, akkor a MEAFC ugyanúgy, ahogy a rájátszásba, az elődöntőbe is becsusszanhat.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Rájátszás a 9-12. helyért:

Budapesti Honvéd SE (10.) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14.) (péntek, 19:00)

2-0-ra hozta az egymás elleni párharcot a Honvéd, most is két győzelemig mennek, a hazai pálya előnye pedig elég is lehet a bennmaradástól egészen biztosan motiváltabb tolnaiak ellen. Nem kizárt, hogy már Bonyhádon lezárja a továbbjutás kérdését a két csapat, a bővebb rotációs lehetőségek és a nagyobb tempó nem fog kedvezni Tömösváryéknak, bravúr lenne ha meccset fognának idegenben.

 

Zöld csoport

Negyeddöntők:

SMAFC (7.) – Ford Ivanics-Budafok (2.) (szerda, 19:30)

Amennyiben sikerül rendeznie sorait és játékát a Budafoknak, úgy továbbra is ők a párharc esélyesei, még az elvesztett első meccs ellenére is, ha viszont a SMAFC belelkesül az óriási lehetőségtől, úgy itt is meglepetés születhet. A palánk környékén kellene egy masszív teljesítmény vendég részről, a mezőnyben meg tudja oldani a Tursics-Wehner-Lados-Fehér tengely a soproniak ellen, de bent a Rátvay-Berneczei-Kovács trió még okozhat izzasztó perceket Károly Máté vezetőedzőnek. A rutinosabb keretnek meg kell oldania ezt a feladatot vendég részről, extra kellene hazai oldalon ismét a bravúrhoz.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a SMAFC javára.

3. mérkőzés: péntek, 19:00 – Budafok (ha szükséges)

Rájátszás a 11-14. helyért:

Alba Fehérvár (13.) – Falco KC Szombathely U23 (12.) (szerda, 15:00)

Abszolút presztízs csata a két remek utánpótlás műhely között, az alapszakaszban 1-1-el végeztek a felek, két nagy arányú hazai siker született. Mivel pontkülönbség dönt a továbbjutásról, így a hazai pálya kulcskérdés lesz, az Alba 21-el, a Falco 41-el volt jobb saját közönsége előtt. Az eredményből azonban nem következtethetünk, mivel a fehérváriak legjobbjaik nélkül látogattak a vasiakhoz, míg fordítva azért majdnem teljes kerettel utaztak a Váradi legények, meglátjuk a jelen tehetségei mire mennek egymás ellen.

2. mérkőzés: szombat, 16:00 - Szombathely

Motax-Pápai KC (11.) – Óbudai Kaszások (14.) (péntek, 18:00)

Kisebb csoda kellene a Kaszásoktól, hogy Pápán nyerni tudjanak, egy extra Prophet mellé Vámosnak és még legalább egy játékosnak fel kellene lépnie, különben Kálmánék simán megtartják az első meccsen összeszedett előnyüket. Keller játéka kérdéses lehet azonban a visszavágón, miután a pályáról lebicegve fejezte be az óbudai derbit, így pedig a palánk alatt nagyobb terület nyílhat a fővárosiaknak. A szezon legjobb játéka szükséges a Kaszások bennmaradáshoz, míg a Pápának elég egy átlagos este az utóbbi hetek formáját elnézve.

Az első mérkőzés végeredménye: 60-73 a Pápa javára.

 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus