Beharangozó: NBI/B – Rájátszás 1.

Megkezdődnek a negyeddöntők a másodosztály rájátszásában, miközben a SMAFC máris lépéshátrányba került a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

Piros csoport

Negyeddöntők:

Lebonyolítás: a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak

Nyíregyháza Blue Sharks (4.) – BKG-Príma SE (5.) (péntek, 16:30)

Talán a legélesebb párharc lehet az első körben, miután mindkét gárda hagyományosan erős hazai pályán és az alapszakaszban is 1-1-re végeztek az egymás elleni mérkőzéseket tekintve. A BKG-nak az első meccset kell megpróbálnia elcsípni Nyíregyházán, ott tud leginkább meglepetést okozni egy-egy taktikai húzással, de ha a kulcsemberek hozzák magukat a Kék Cápáknál és sikerül lelassítaniuk a szigetszentmiklósiak motorjának számító Nagy-fivéreket, akkor behúzhatják odahaza az első összecsapást.

OSE Lions (3.) – Budapesti Honvéd SE (6.) (péntek, 19:00)

Érdekesen alakulhat a két ősi, ám egymást roppantul tisztelő rivális negyeddöntője, főleg annak tükrében, hogy az OSE botladozott az alapszakasz hajrájában, a Honvéd pályáján is elhasaltak Mohácsiék. Odahaza azért mindig összekapták magukat, így a pályaelőny döntő lehet, de Puskás Artúr fiai egyre markánsabb teljesítményeket tettek le az asztalra az utolsó fordulókban, leginkább idegenben, győztek Budafokon és Törökbálinton, illetve egylabdás meccsre késztették a Veszprémet és a BKG-t, így Oroszlányba sem teljesen esélytelenül utaznak.

MAFC (2.) – Vasas Akadémia (7.) (szombat, 17:30)

A Veszprém győzelmén kívül a Vasas járt a legközelebb a bravúrhoz a MAFC csarnokában (92-87), így hiába számít esélyesnek a továbbjutásra Hencsey Tamás alakulata, ha sikerül valami váratlant húznia a tavalyi finalistának, akkor kellemetlenül indulhat a fővárosi párharc számukra. Ezzel együtt is azonban a legkiegyensúlyozottabb gárda volt az egész mezőnyben a MAFC, és ha mindenki egészséges náluk, akkor nehezen elképzelhető, hogy ne meneteljenek el legalább a döntőig Washingtonék.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1.) – PVSK-Kronosz Kiadó (8.) (szombat, 18:00)

A PVSK-tól óriási bravúr, hogy egyáltalán elérte a rájátszást, de ennél tovább nem nagyon álmodhat, pláne, ha sikerült pihentetni és újra feltölteni a veszprémi kulcsembereket, mert egy motivált és teljes kerettel felálló első kiemeltet pályahátrányból búcsúztatni alighanem a szezon legnagyobb teljesítménye lenne. A hazai derbin lehet keresnivalója a fiatal pécsi gárdának, de talán ez a párharc zárulhat le a leghamarabb az összes közül.

 

Keresztjáték a 9-14. helyért:

Lebonyolítás: a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak

MEAFC-Miskolc (11.) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14.) (péntek, 17:30)

A MEAFC-nak nem itt lenne a helye, ha hamarabb húzzák meg a szezon közbeni változtatásokat, minimum a biztos bennmaradást érő helyek egyike, de akár a rájátszás is reális lett volna számukra. Pályaelőnyből nem lehet probléma a Bonyhád kiejtése, hiába aratta épp Miskolcon egyetlen idegenbeli győzelmét a tolnai alakulat, az egy másik MEAFC volt még, mindenesetre ebbe az egy ténybe kapaszkodhatnak Tömösváryék, minden más játékelemben a borsodiaknak áll a párharc.

Nagykőrösi Sólymok KE (12.) – OMNIA Pub & Food Békés (vasárnap, 18:00)

Itt még akár izgalmas is lehet a kiesés elleni csata, bár az alapszakaszban mindkét egymás elleni derbit behúzta a Nagykőrös, egy-egy meccsre még összekaphatják magukat Kertészék és egy dobópárbajban akár le is győzhetik az utolsó fordulókban triplazáporokat zúdító Sólymokat. Otthon azonban a Lakosa legények is stabilan teljesítettek, ez döntő faktor lehet, ráadásul rutinosak a nagy téttel bíró párharcok terén, két éve a Piros csoportos tagságot Tiszaújvárosban vívták ki, míg tavaly nem sok hiányzott a Veszprém búcsúztatásához a rájátszás első körében.

 

Zöld csoport

Negyeddöntők:

Lebonyolítás: a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak

Vásárhelyi Kosársuli (1.) – DEAC U23 (8.) (péntek, 18:30)

Kulcskérdés lesz, hogy milyen összeállításban tud pályára lépni a DEAC gárdája, teljes kerettel ugyanis veszélyben lehet a Vásárhely hazai veretlensége, még ha az alapszakaszban le is tudta győzni a legjobbjaival felálló hajdúságiakat a Hódtói csarnokban. Könnyen elmehet három mérkőzésig a párharc, kérdés, mennyire veszik komolyan a hajdúságiak a Zöld csoportos rájátszást, miközben U20-as döntőre, valamint kulcsjátékosaik az A-csapattal a középházra készülnek.

Óbudai Kaszások (3.) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (6.) (szombat, 17:00)

Odahaza hozta mindkét fél a kötelezőt, így a pályaelőny itt is sokat érhet, stabil volt ugyan a Kaszások gárdája az egész szezont figyelembe véve, de lépett annyit előre a Győr az előző évekhez képest, hogy már nem kell tartaniuk az idegenbeli fellépéseiktől.

Bajai Bácska FKE (2.) – Concordia Motax KC Pápa (7.) (szombat, 18:00)

Papírforma szerint a legsimább negyeddöntőnek ígérkezik, jóval hosszabb rotációval dolgozhatnak a bajaiak, ha kell, náluk rendeznek majd két mérkőzést és az alapszakaszban sem tudta őket legyőzni pápai riválisuk. A Sonyák-Cook-Grebenár trió fémjelezte Veszprém megyeiek azonban ezúttal is sötét lóként várják a rájátszást, bármikor elsülhet a kulcsemberek keze, és hullámzott annyira bácskaiak teljesítménye, hogy ne bízhassák el magukat a párharc kezdete előtt.

Salgótarjáni KSE (4.) – Újpest-MT (5.) (szombat, 18:00)

Itt szinte bármilyen forgatókönyv elképzelhető, akár a Salgótarján, akár az Újpest javára, annyira kétesélyes a továbbjutás. 1-1-re is végeztek a reguláris szakaszban, és bár odahaza erősnek számít a nógrádi egylet, az Újpest mintha nem is nagyon törte volna magát a jobb helyezés elérésében, mintha annyira bíznának a rutinos keretben, hogy pályahátrányból is tovább tudnak jutni bárki ellen. És ez igaz is lehet, a Surmann testvérek mellett Franczva és Durasevic jelenléte óriásit tolhat az újonc szekerén, a rájátszásbeli tapasztalat itt már akár továbbjutást érhet, így hiába futott jó alapszakaszt a Salgótarján, Herendicéknél jóval kevesebb a nagy csatát megélt kulcsember, ez pedig boríthatja a papírformát.

 

Keresztjáték a 9-14. helyért:

Lebonyolítás: a párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak. Kiegészítés: ha a SMAFC lebukja az első párharcot, akkor megvan a kieső, ellenben ha megnyerni, akkor az Egerrel játszik a következő körben, a Tiszaújváros pedig a Fehérvárral, és ebből a négyesből kerül majd ki a csoport utolsó, nem U23-as – és ezzel búcsúzó – együttese

KTE-Duna Aszfalt (12.) – SMAFC (13.) 70-61 (18-17, 19-14, 19-19, 14-11)

Kecskeméten már bele is vágtak az egyik legfontosabb párharcba, ha ugyanis itt veszít a SMAFC gárdája, akkor megvan a B-csoport idei búcsúzója és az első mérkőzés alapján efelé a forgatókönyv felé haladunk. Molnár Dániel ellenszerét (30/9 pont, 2 szerzett labda) ugyanis nem találta a soproni együttes, a hazaiak 1-1-eit képtelen volt megállítani a vendég gárda, vezére mellett így Plézer (21/6 pont, 2 blokk) is ficánkolhatott a győztes félnél. A Kovács (15 pont, 11 lepattanó, 4 szerzett labda, 4 eladott labda, 4 blokk), Csaplár-Nagy (15 pont, 7 lepattanó) duó magasposzton tartotta a lépést a házigazdákkal, de mezőnyből kevés segítség jött ezúttal, javulniuk kell ebben a társaknak a hazai folytatásra, hogy ne legyen rövid a szezonjuk.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a KTE javára.

 

Fotó: szon.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus