Bonyhád: Három új érkező, Lazic és Grebenár távozik

Több dolgot is bejelentett az NBI/B-s klub. 

A Knipl Kft. Bonyhádi KSE közleménye:

Bojan Lazic, Grebenár Péter elhagyja a klubbot, míg Kovács Balázs befejezi aktív pályafutását, aki az NBI/B-be jutás óta oszlopos tagja volt klubunknak. Fetzer Maximilián egészen fiatalon szögre akasztja a cipőt és tanulmányaira koncentrál a jövőben. Köszönjük srácok a klubért tett erőfeszítéseteket és mérkőzések alaklmával várunk vissza titeket.

Egy szinte új csapat építésébe kezdtünk, ami egy lendületes, fiatalokra építő társaság, amiben a rangidős Tömösváry Máté és rajta kívül is csak egy valaki töltötte be a harmadik x-et. Egyelőre három név biztos, a tavaly még az NBII-ben pattogtató Nagy Bence, Budai Sántha Attila és Kis Milán érkezik a völgység fővárosába. Mindannyian agilis és tettre kész játékosokként mutatkoztak be a próbajátékon ezzel meggyőzve Morgen Frigyes edzőt. Mellettük várható, hogy a Atomerőmű Sportegyesülettel kötött utánpótlás együttműködési megállapodásnak köszönhetően többen érkeznek majd az alapozó edzésekre és az MKOSZ döntését követően, már azt is biztosan tudni lehet majd, hogy kik azok, 
akik végleg a keret tagjai lehetnek.

Térjünk vissza a biztos érkezőkre, Nagy Bence 1-2-es poszton bevethető kaposvári születésű , aki szülővárosában kezdte játékos pályafutását a KKK színeiben. 19 éves korában került Pécsre és először az NBI/B-ben, majd az NBII-ben vitézkedett a PEAC csapatában. Megkérdeztük miért döntött úgy, hogy annak idején a kosárlabdát választja: „ Édesapám is kosárlabdázott, az A csoportban a KKK és a PVSK színeiben. Szóval nálunk a csapból is a kosárlabda folyt, szóval egyértelmű volt, hogy az első pillanattól az életemet a kosárlabdának szentelem. Az idei évemtől azt várom, hogy egy jobb bajnokságban egy jó csapat tagjaként egy szép eredményt tudjunk elérni és természetesen hasznos tagként szeretném kivenni a részem ezekből az erőpróbákból. 

Buday-Sántha Attila hasonló posztos mind Bence. Ő PVSK nevelés és többek között országos serdülő második hellyel illetve U23-as 4. helyezéssel büszkélkedhet. Ő szűkszavúbb volt Bencénél, ő a fejlődést emelte ki, amellett, hogy szintén szeretne hasznos tagja lenni ennek az agilis és megfiatalított csapatnak.

Kis Milán, aki 4-5-ös poszton bevethető és saját elmondása szerint, nagyon örült ennek a megkeresésnek: „Kaposváron születtem és kosárlabda „pályafutásom” igazából későn indult be. Egészen pontosan mikor ide kerültem Pécsre, ekkor a PVSK U23-as illetve B csoportos csapatában játszottam. Ez előtt csak a kaposvári delfineknél töltöttem egy évet 14 éves koromban. A PVSK-tól a PEAC-hoz kerültem, itt töltöttem 3 évemet az NBII-es bajnokságban. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, célom, hogy a csapat hasznos tagja lehessek, segíthessem a csapatok edzések és a meccsek során. Természetesen a emellett szeretnék egyénileg is fejlődni beilleszkedni a csapatba.”

Reménykedünk benne, hogy valóban sikerül a beilleszkedés és egy remek korszak kezdetének lesztek ti is az alappillérei. Egy kis idézet a legnagyobbtól zárásképpen: “A hibákat el tudom fogadni, hiszen mindenki követ el hibákat. De azt nem fogadom el, ha valaki soha nem próbálkozik.” – Michael Jordan

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus