Férfi Hepp-kupa: Jönnek az elődöntők

A hétvégén rendezik Cegléden a férfi, nem NB I/A-s csapatok kupájának Final Fourját. Lássuk, mit várhatunk a két elődöntős párosítástól.

Elődöntők:

Budafoki KK - Ceglédi KE (szombat, 11:00)
A hazai gárda nincs könnyű helyzetben, hiszen legutóbb megsérült a légiósuk, Darrell Miller, így pedig lényegesen esélyesebbnek tekinthető a Budafok, de... Vavra András legénysége a neveket és a tapasztalatot tekintve így sem sokkal marad el a fővárosiak keretétől, és a nyomás így egyáltalán nem is a Zöld csoport listavezetőjén van, a hazai közönség viszont biztosan sokat dob majd a játékukon. Óriási, történelmi lehetőség ez Károly Máté együttesének is, mely egyértelműen a kupáért érkezik Ceglédre, mint a négy csapat közül jelenleg a legjobban álló együttes, amely a Veszprémet és a Baját is megverte már ebben a kiírásban - Fekete Viktorékkal viszont értelemszerűen még nem találkozott (érdekesség, hogy épp Bajára utaznak majd a következő bajnoki fordulóban Puszta Dávidék). Nagyon jó meccset várhatunk, ami extrém esetben azért válhat némileg egyoldalúvá is, de előzetesen a légiós kiesése ellenére sem ezt várjuk.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Bajai Bácska FKE (szombat, 13:30)
Sokkal nagyobb kérdőjel ez a derbi, hiszen a Veszprém edzőt váltott, három játékost elküldött, majd kettőt igazolt, s most mutatkozik be Kozma Gergő, valamint a fiatal Verasztó Péter is. A két gárda már kétszer összecsapott a bajnokságban, s mindkétszer az aktuálisan idegenben fellépő együttes győzött - most pedig mivel frissebb a bakonyiak negatív élménye, nekik van inkább törleszteni valójuk. Teljesen egyenlőnek tűnnek az esélyek - amennyiben Pongó Martin, Ágfalvi Bálint és Goldring Bence is 100%-osan fel tudtak épülni, ha bármelyikük hiányzik, úgy azért alapvetően bravúr lenne az újabb győzelem a bajaiaktól.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus