Korábbi játékosát igazolta vissza a TF

Kerkai Ákos egy év után tér vissza a budapestiekhez.

Egy év szünet után ismét sárga-kék szerelésben láthatjuk a korábban Zalaegerszegen élvonalbeli tapasztalatot is gyűjtő mezőnyembert, Kerkai Ákost.

Kerkai Ákos 2015-ben, Zalaegerszegről érkezett Budapestre, a klubnál töltött három év alatt pedig a TF-fiók egyik legélesebb késévé csiszolódott, oroszlánrészt vállalt a 2017-es Hepp-Kupa győzelemből és a 2018-as Piros csoportos bajnoki címből is. Éppen ezért volt nagy veszteség a klub számára, amikor tavaly nyáron Veszprémbe igazolt.

A Hoya-PE Veszprémmel jó szezont zárt, hiszen Mérész Csaba együttese a Hepp-Kupát megnyerte és bajnoki döntőt is játszhatott, azonban az Oroszlány ellen nem jött össze a feljutás a veszprémieknek. Ákos a B-csoportos szinten kiemelkedő kerettel rendelkező Veszprémben átlagosan közel 18 percet töltött a pályán, 4,6 pontot téve a közösbe. Pontcsúcsát a PVSK elleni negyeddöntő pécsi mérkőzésén érte el, amikor 21 ponttal járult hozzá a Hoya győzelméhez.

Ákossal a három együtt töltött év után sem szakadt meg a TF kapcsolata amire jó példa a play-out mérkőzések előtt a csapatnak küldött biztató videóüzenete, így a megkeresés után örömmel tért vissza korábbi együtteséhez. „Nagyon szép három évet töltöttem a TF-ben, és a sikerek mellett az itt elvégett kemény munka eredménye lett a veszprémi lehetőség, amely szintén eredményes szezont hozott. A dolgok úgy alakultak, hogy visszatérek a TF-hez, amely jelentősen átalakul a most kezdődő évadra, a célom azonban változatlan: magamból és a csapatból is kihozni a maximumot, hogy minél jobb eredményeket érjünk el” – fogalmazott a bedobó.

A klub tájékoztatása szerint Kerkaira vezérszerep vár a 2019/20-as idényben.

forrás és fotó: TF-Budapest Basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus