Légióst, és A-csoportos játékost szerződtetett a PVSK

Ognjen Micsovics és Frank Áron érkezik.

A Pécsi VSK-VEOLIA közleménye:

Újabb két kosárlabdázóval állapodtunk meg, így a következő idényben Ognjen Micsovics és Frank Áron is a PVSK-t erősíti.

Az NB I. B Piros csoportjának őszi rajtjára készülve a csapatépítés fontos eleme, hogy milyen légióssal vágunk neki az augusztusban startoló felkészülésnek. Bár az előző szezonban Chase Harlerben egy kiváló játékost, és ami talán ennél is fontosabb, egy remek embert ismerhettünk meg, az új bajnokságra vezetőedzőnk, Szrecsko Szekulovics más szakmai elképzelés mentén igyekezett megtalálni az egyetlen légióshelyre az ideális kosarast. Mesterünk irányító posztra keresett, és már leírhatjuk, talált is játékost.

Hétfőn aláírta szerződését a PVSK-Veoliához a 23 esztendős szerb Ognjen Micsovics. A fiatal irányító felnőtt-pályafutása során a 2021/22-es szezonban, a szarajevói Bosna Royalban nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét. Ott 11,5 pontot és közel 5 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként.

– Nem titok, Ognjent azért szerződtettük, hogy a kezébe adjuk a karmesteri pálcát az új szezonban – jelentette ki sportigazgatónk, Tóth Norbert. – Szrecsko Szekulovics minden irányból leinformálta Micsovicsot, és olyan képet kaptunk róla, amely alapján nemcsak játéktudásában, de emberi kvalitásaiban is erőssége lehet együttesünknek. Azt várjuk tőle, hogy vezére legyen a csapatnak. Nagyon jól bontja meg a védelmet, ráadásul a kinti dobásai is életveszélyesek. Fiatal, nagyon ambiciózus játékos, aki ráadásul akár hosszabb távon is el tudja magát képzelni a PVSK-nál.

Micsovics mellett egy másik játékos szerződtetését is be tudjuk jelenteni, megállapodtunk ugyanis Frank Áronnal, így az előző szezont a Paks élvonalbeli csapatánál töltő 23 esztendős kosaras is nálunk folytatja. Szolnokon kezdte profi pályafutását, ahol három éven át kiegészítő emberként kapott olykor lehetőséget az Olajban, két éve Paksra szerződött. Ott a fiatalszabálynak köszönhetően jutott rendszeres játéklehetőséghez, mellette a Bonyhád NB I. B-s együttesében is pályára lépett. Az 1-2-es posztokon bevethető Frank szerződtetéséről is megkérdeztük sportigazgatónkat.

– Mivel Áron immár nem fér bele a fiatalszabályba, az A csoportban háttérbe szorult – mondta el Tóth Norbert. – Olyan csapatot keresett, ahol hasznos és minőségi játékperceket tud kiharcolni magának, mellette pedig jelentős célokért is küzdhet. Mivel korábban Szolnokon a csapattársam is volt, pontosan tudom róla, milyen remek a hozzáállása, mennyire nagy akarattal dolgozik az edzéseken és a mérkőzéseken is, buzog benne a bizonyítási vágy. Nálunk az új szezonban kiteljesedhet.

 

Fotó, slide: pvsk.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus