NB I/B: Budafokra látogat a Nyíregyháza

Több érdekes párosítás következik - kérdés, hogy a szabolcsiak sorozata a rivális otthonában is folytatódik-e, "házirangadó" a Ludovikán.

Piros csoport:
MEAFC-Miskolc - MTK-Elite Basket (péntek, 17:30)
A Miskolc a Nyíregyháza ellen bemutatott kupa-bravúrját idevéve két meccset is nyert egyhuzamban idegenben, így saját csarnokában esélyesként lép fel a 10 mérkőzés után 50%-os mérleggel álló MTK ellen. Az immáron formába lendülő Thorntonnal felálló MEAFC saját közönsége előtt esélyesebbnek számít, de nagyon szívós társaság az idei Elite Basket (is), így alapvetően egy kiélezett kemény küzdelemre számíthatunk, pláne mivel közvetlen riválisokról van szó.

Budafoki KK - HÜBNER-Nyíregyháza BS (péntek, 18:00)
A Budafok némi meglepetésre alulmaradt Salgótarjánban, így pedig némi nyomással a vállain veheti fel a harcot a nyolc bajnoki óta veretlen, igaz a kupából hazai pályán kieső Nyíregyházával. Nagyon eltérő stílusú gárdákról van szó, de az biztos, hogy a hazai környezetben már a MAFC-ot is elkapó, eddig makulátlan Károly-legénység csak úgy tarthatja magát a közvetlen élbolyban, ha ezúttal is legyőzi papíron esélyesebb ellenfelét - viszont jelenleg annyira összeállt a Siska-had, hogy ellenük fogadni szinte bármilyen párosításban meggondolatlan dolog lenne. A játékhét kiemelt rangadója lesz ez, melytől magas színvonalat is várhatunk a felek stílusa és játékfelfogása miatt.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Nagykőrösi Sólymok KE (péntek, 18:00)
A veszprémiek egy újabb, viszonylag kényelmes feladat előtt állnak, de pont azt nem engedhetik meg maguknak, hogy ne vegyék kellő komolysággal a Nyíregyházával és a MAFC-cal is egylabdás meccset vívó, a Vasast idegenben pedig le is győző Nagykőröst. Szabó Péter még biztosan nem lesz ott a légiósát egyre inkább beépítő hazai gárdánál, de Völgyi Marcell visszatérése is kérdéses, ám azért így is jóval bővebb érdemi rotációval rendelkezik Mérész Csaba, mint az idősebbik fiát még mindig nélkülöző Lakosa Zsolt.

Bajai Bácska FKE - PVSK-CARGATE U23 (szombat, 17:00)
A Baja számára egy kötelező feladat jön, miután Jakab Péterék a Hepp-kupában legyűrték a Vásárhelyet, de hiába utolsó helyen áll, eddig egyetlen győzelemmel a PVSK, legyinteni nem szabad rájuk, mert ez esetben úgy járhat a Zöld csoport tavalyi győztese, mint a Honvéd elleni hazai fellépésén, ahol sokáig nem pörgött fel, majd ki is kapott saját szurkolói előtt. A baranyai ifjak nyomás nélkül léphetnek fel Baján, ami azért segítheti őket, de óriási bravúr lenne tőlük, ha ebben a csarnokban tudnának győzni.

MAFC - Salgótarjáni KSE (szombat, 17:30)
A MAFC sorozatban harmadszor lép fel hazai környezetben hétmeccses idegenbeli túrája után és bár nem könnyű feladat az újonc legyőzése, de egyértelmű favoritként lép pályára Hencsey Tamás legénysége, mely azért győzelmi kényszerben is van. Az edzőjüket, Sztevan Csupicsot a jó eredmények ellenére is menesztő tarjániak Szabó Zoltánnal a szakvezetői székben próbálnak meglepetést okozni, de egyelőre várjuk meg, hogy a változtatás milyen hatással lesz egyáltalán az otthon veretlen, idegenben viszont gyengén szereplő SKSE-re.

Budapesti Honvéd SE - TF-BP (vasárnap, 15:30)
A Honvéd zsinórban négy megszerzett győzelem után, talán már Halász Ákossal a pályán mehet harcba közvetlen riválisa, a TF-BP ellen, ami már csak azért is pikáns párosítás, mert tudjuk jól, hogy mindkét együttes a Ludovika Arénában edz és játszik ebben a szezonban. A felek kiválóan ismerik egymást, de eléggé más stílust képviselnek, ráadásul óriási kérdés, hogy a bajnokság legjobb irányítójával kiegészülő, de tétmeccset még ebben a felállásban csak először játszó Puskás-had mennyivel tud emelni játéka szintjén az amúgy is folyamatosan javuló teljesítményét számításba véve. Hasonlóak az esélyek és külön érdekesség, hogy a két alakulat két nappal később a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében is megmérkőzik majd egymással.

BKG-Prima SE - Vasas Akadémia (vasárnap, 17:00)
Elsőre igencsak esélyesnek lenne mondható a BKG, de aki szorosabban követi a csapatokat, tudja, hogy a Vasas játékereje sem (sokkal) gyengébb, mint a szigetszentmiklósiaké és minimum egy szoros, fordulatos derbi benne van ebben a meccsben, melyen nem lenne óriási meglepetés az sem, ha az öt meccs óta vesztő Moravcsikék pont most szakítanák meg negatív szériájukat az amúgy legnehezebb sorozatának közepén járó Nagy-tanítványok csarnokában. Az is segítheti a vendégeket, hogy jóval inkább Hegedűséket nyomja az esélyesség terhe - hatalmas taktikai csatát várhatunk tehát.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Zöld csoport:

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Pécsi NKA U21 (péntek, 18:00)
A Bonyhád hiába játszik otthon, akkora különbség van a két gárda állapota és edzettsége között, hogy elnézve a pécsi fiatalok Óbudán bemutatott parádéját, itt is benne van a pakliban egy sima siker Meleg Gergőék részéről. Persze ha rá tudná erőlteti saját stílusát a tolnai alakulat a baranyaira, akkor lehetne ez egy szenvedős fellépés is Ivica Mavrenszki fiainak, akik vélhetően kiegészülnek Rátvay Balázzsal erre a hétvégére, de már talán ez is meglepetés lenne az utóbbi időben látottak alapján.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Vásárhelyi Kosársuli (péntek, 19:00)
Most dőlhet el, hogy a hazai pályán már igen stabil vásárhelyiek képesek-e fordítani saját sorsukon és idegenben is elkezdeni a győzelmeket szállítani, így pedig közelebb kerülni a mára már eléggé elszakadó közvetlen riválisokhoz a PO-ért folytatott versenyfutásban. A győri a teljes mezőny egyik legkiszámíthatatlanabb, legkétarcúbb csapata, így azért pláne hazai pályán nem lehet őket kevésbé esélyesnek nyilvánítani.

Concordia Motax KC Pápa - EKE Eger KOK (péntek, 19:00)
A Pápa nagyon nehéz szériája után egy amolyan kötelező előtt áll, de a harcos egrieket nem szabad azért egy legyintéssel elintézni még Varga Imre távollétében sem. Ám van annyira stabil védekezésen alapuló játéka Kálmán László legénységének, hogy ne féltsük ettől a csatától, ráadásul muszáj is nyernie a hazai gárdának, ha utol akarja érni közvetlen riválisait a feljutásért folytatott csatában.

SMAFC - Óbudai Kaszások (péntek, 19:00)
A SMAFC rengeteg nehéz meccs után nyalogathatja sebeit és most egy szintén előrébb tartó ellenfél érkezik Pantáékhoz, de itt már minden jel arra utal, hogy kiegyenlített meccs következhet, hiszen a kicsit hullámzó óbudaiak a Rátgéber Akadémia ellen elég rossz játékkal kaptak ki. Kérdés persze, hogy ez az élmény mit vált ki Ondima Olivérékből, de az biztos, hogy hatalmas formajavulásra lesz szükségük az idegenbeli győzelem kicsikarásához.

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Újpest-MT (szombat, 18:00)
A Tiszaújváros egy fontos idegenbeli győzelem után az esélytelenek nyugalmával fogadhatja az Újpestet, mely holtversenyben listavezető, de szélsőséges esetben okozhatnak nehéz perceket teljes felállással a több sérüléssel (Surmann Gábor, Mészáros Csaba) küszködő Megyeri Tigriseknek a hazaiak. Teljesen mások a céljai a két együttesnek, de nem dőlhet hátra a már két vereséget begyűjtő Mladenovics-legénység - bár ez nem is jellemző rájuk idén, elég kiegyensúlyozottan teljesítenek fordulóról fordulóra.

Pécsi NKA U21 - KTE-Duna Aszfalt U23 (vasárnap, 17:30)
A pécsi U21-es gárda másodszor fog majd fellépni ezen a hétvégén és ha a kecskemétiek elhozzák a Lewis Chester - Kucsera Dániel párost is (mellyel még nem kaptak ki egy B-csoportos bajnokin sem), akkor bizony rangadó lesz ez a javából. Azért saját közönség előtt a Piros csoportba vágyó Mavrenszki-tanítványok az esélyesebbek, ám ha ott lesz mindenki a vendégeknél, akkor a magyar kosárlabda több kiemelt tehetsége is szembenéz egymással ezen az összecsapáson, ami azért komoly rangot ad ebben a párosításnak.

DEAC U23 - Ceglédi KE (vasárnap, 18:00)
A debreceni fiataloknál kérdés, hogy milyen felállásban fogadják a bajnokság elsőszámú favoritját, de bizonyított már annyit Vavra András csapata, hogy a Godwin Omenaka - Tóth Bence páros bevetése esetén is magabiztos maradhasson. A Hepp-kupában már a legjobb nyolc között van a Cegléd, miután idegeben verte a Piros csoportos Nagykőröst, itt pedig nem hibázhat, mivel nagyon szoros az élmezőny.

Szolnoki Olajbányász U23 - OMNIA Pub & Food Békés (hétfő, 17:30)
A Szolnoknál rengeteg változás és hullámzás van, de elkezdtek újra jönni a győzelmek Szarvas Gábor és Jakab Máté csapatánál, ez pedig nem jó hír a lassan már tényleg a kiesés elől menekülő Békésnek, mely hátulról a második helyen áll, miután a Tiszaújvárost sem tudta megverni hazai környezetben... Azért így sem szabad leírni Komáékat, akik tudtak már idegenben bravúrt elérni a Kaszások legyőzésével, de egyre jobban rezeg náluk a léc és muszáj szállítaniuk a győzelmeket a borzasztó idényrajtot követően.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus