NB I/B: Debrecenben zárul a Zöld csoport első fordulója

Az egyik bajnokesélyes gárda, az Újpest-MT ma kezdi meg szereplését - új edzővel és új légióssal a tovább fiatalított DEAC otthonában.

Zöld csoport:

DEAC - Újpest MT (szerda, 19:00)

A debrecenieknél egyértelmű koncepció idén, hogy az U18-as korúak is komolyabb szerepet kapjanak, míg az Omenaka Godwin, Somogyi Ádám, Tóth Bence trió elsősorban az NB I/A-ban, illetve "vészhelyzetben" az U20-as bajnokságban kaphat játékidőt. Így velük alig vagy egyáltalán nem fogunk találkozni az idei kiírásban, hiába, hogy életkoruk alapján ott lehetnének a pályán akár ma is.

Kádár Tamás legénysége hazai pályán így kevésbé esélyes, mint a feljutásra hajtó, a légiós poszton a korábban Oroszlányból és Salgótarjánból ismert Darion Rackleyvel megerősített, a vezetőedzői "székben" pedig már Dejan Mladenoviccsal harcba induló Újpest. A fővárosi klub egyelőre nem veti be legmagasabban jegyzett magyar játékosát, Surmann Pétert. Joó Tamással, Nagy Krisztiánnal és Mészáros Csabával kiegészülve viszont ebben a mezőnyben, ilyen mennyiségű és minőségű edzésmunkával, lényegében véve sehol sem rendelkeznek kevesebb sansszal papíron a Megyeri Tigrisek, mint aktuális ellenfelük.

Fotó - Újpest-MT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus