NB I/B: Hétközi derbik a Zöld csoportban

A negyedik helyért küzdő Pápa és a Vásárhely is rangadózik, az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak a szolnoki fiatalok.

Zöld csoport:

EKE Eger KOK - OMNIA Pub & Food Békés (szerda, 18:00)
A sereghajtó és az egy pozícióval feljebb lévő Békés kulcsmeccset játszik egymással, hiszen ha a hevesiek győznek, akkor még van érdemi esélyük elkerülni az utolsó helyet az alsóházi rájátszás előtt, ha viszont nem, akkor érdemben el is dőlt a sorsuk a kiemelést illetően és nagyon nehéz lesz számukra kicsikarni a bennmaradást. Váczi Péter fiai az ilyen derbikre általában jól felkészültek és bár Varga Imrére nem számíthatnak a palánk alatt, nem kevésbé esélyesek most, mint a nagyon hullámzó, de lényegesen erősebb kerettel rendelkező viharsarki gárda.

Concordia Motax KC Pápa - Óbudai Kaszások (szerda, 18:00)
A pápaiak azt a Kaszásokat fogadják, akik még sokat léphetnek előre, ha hoznak idegenben is bravúrokat, de nem hibázhatnak, ha tartani akarják negyedik helyüket, ugyanis nagyon jön a Vásárhely és a Győr is mögöttük. Az óbudaiak helyzete sem egyszerű, hiszen még kellenek nekik győzelmek a PO-részvétel bebiztosításához és elnézve a menetrendet, amennyiben ma nyerni tudnának, úgy hatalmasat lépnének előre céljuk elérése felé. Nagyon jó meccset várunk ezen a fronton, ami könnyen lehet egy szoros, fordulatos csata is a végén.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Újpest-MT (szerda, 18:00)
A bonyhádiak kérdés, hogy hét közben milyen kerettel tudnak felállni, mert ha nem teljessel és nem lesznek emellett teljesen fókuszáltak is, akkor nem sok esélyük lehet a lendületbe jött és alaposan meg is erősített Újpest ellen. Mucza Tamás és Bán Tibor bemutatkozása kiválóan sikerült a Mladenovics-tanítványoknál, s ma újfent élesben, egy nem könnyű idegenbeli pályán "gyakorolhat" az egyik bajnokesélyes, melynek harmadik pozíciója már csak nehezen változhat a hajrában.

Vásárhelyi Kosársuli - KTE-Duna Aszfalt U23 (szerda, 18:30)
A vásárhelyiek az utóbbi három hónapban az egyik legjobb formában lévő együttest alkotják a teljes mezőnyt alapul véve és a KTE fiataljai hiába számítanak nagyon erősnek teljes összetételben, otthon mindenki ellen alapvetően esélyes Tóth Tamás csapata. Amennyiben mindenki utazik idegenbe a kecskeméti ifjak közül, ez lesz a forduló kiemelt rangadója, melynek minden bizonnyal a legmagasabb színvonalú játék is várható. A KTE nincs jó formában, de ez betudható annak is, hogy ők sokkal inkább a tehetségek építésére használják ezt a szezont, mint a csapatszintű eredményesség maximalizálására - és a playoff helyüket egyelőre így sem igazán veszélyezteti senki sem.

DEAC U23 - Tiszaújvárosi Phoenix KK (szerda, 18:30)
A DEAC ifjai nagyon hiányos kerettel is megtréfálták anno a Tiszaújvárost idegenben, s ha nem lesz Jake Martin most sem, akkor ezúttal is borzasztó nehéz dolga lesz a kiesést elkerülni igyekvő Phoenixnek. Kiváló alkalom lenne ez az előre meneküléshez Szendrey Zsombor fiai számára, de ha az A-csoportban jó ideje meccset nem játszó top tehetségek közül többen is pályára lépnek, akkor a debreceniek a favoritok.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Szolnoki Olajbányász U23 (szerda, 19:00)
A győriek szépen robognak előre és egyelőre nem látszik, hogy ezt a lendületet meg tudná törni egy náluknál alacsonyabban rangsorolt csapat idegenben, de azért az idény nagyobb részében nem a stabilitás jellemezte Rátvay Tamás tanítványait és a Szolnok U23-nak ez élet-halál derbi a PO-ba jutás szempontjából, s mivel még csak napok múlva lesz A-csoportos meccse az Olajbányásznak, jó eséllyel teljes kerettel utazik riválisához a Jakab-alakulat. Lehet ebből egy szoros, élvezetes derbi is, de ehhez mindennek klappolnia kell vendég oldalon.

Pécsi NKA U21 - SMAFC (csütörtök, 17:30)
A SMAFC teljes lejtmenetben van és ha itt kikap, akkor teljesen leszakad a középmezőnytől is és onnantól kezdve már csak a bennmaradás mielőbbi kiharcolására kell fókuszálnia Csaplár-Nagy Arnold alakulatának. A pécsi ifjak számára az ilyen meccsek - pláne hét közben - eddig csemegének számítottak és nagy magabiztossággal hozták őket, vélhetően így lesz ez most is, bár a Sopron játékerejében benne lehetne, hogy tisztesen helyt álljanak, de hét közben az is kérdés, mennyien utaznak el a legjobbjaik közül idegenbe. A leginkább papírforma meccse ez a fordulónak, ráadásul nem is hibázhat a Rátgéber Akadémia, ha maradni akar az első pozícióban.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus