NB I/B: Újabb rázós túra vár a Veszprémre

A B-csoportban már csütörtökön megkezdődik az újabb forduló. A Baja - Veszprém rangadó a Piros-, a SMAFC - Újpest derbi pedig a Zöld csoport slágermeccse lehet.

Piros csoport:

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MEAFC-Miskolc (csütörtök, 19:00)
A nyíregyháziak a két vereségük után az előző héten bizonyítottak, ráadásul szépen le is tisztult, hogy mi lehet az a házon belüli hierarchiájuk, amivel igazán ki tudják maxolni az eredményességüket ebben a mezőnyben. A Miskolc pár hétre elvesztette legjobbját, Austin Thorntont, ráadásul először játszik a MEAFC idegenben, így nagyjából az esélytelenek nyugalmával készülhetnek erre a keleti csatára Tóth Bencéék. A forduló egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha nem húzná be ezt a meccset Siska János legénysége, ráadásul ha igazán meg akarja nyomni a mérkőzést saját közönsége előtt a Hepp-kupa tavalyi ezüstérmese, akkor könnyen lehet ebből a párosításból egy nagyobb különbségű szabolcsi diadal is.

Nagykőrösi Sólymok KE - BKG-Pima SE (péntek, 17:00)
A Nagykőrös egyelőre nem tud rácáfolni a kétkedőkre, de egyre teljesebb már idősebb Lakosa Zsolt mester kerete - viszont pont a keret egyik legnagyobb erőssége, az ő idősebbik fia nem áll még rendelkezésre műtéte után. Itt is kisebb csoda lenne, ha a javuló formát mutató BKG-t meg tudnák tréfálni, de arra azért van esély, hogy taktikus, érett játékkal valamennyire azért megnehezítse Nagy Botondék dolgát a kiesés ellen menekülő vendéglátó.

MTK--Elite Basket - MAFC (péntek, 19:15)
Az MTK első gyengébb teljesítményét produkálta a Budafok vendégeként, s most biztos, hogy az eddigi legjobbjára lenne szüksége ahhoz, hogy legyen sansza a feljutás egyik fő várományosa elleni összecsapáson. Zsinórban ez már a harmadik veresége lenne Horváth Balázs csapatának, úgyhogy ha nem akar a kiesőzóna közelébe kerülni a törökbálinti alakulat, lassan újra kellenek a bravúrok, de nagyon komoly meglepetés lenne, ha ezt a MAFC ellen tudná produkálni az Elite. Nagyon eltérő stílusú csapatok harca lesz ez, melytől azért jó színvonalat várhatunk és a MAFC eddigi formáját elnézve - illetve azt a tényt számba véve, hogy már zsinórban ötödik idegenbeli fellépése lesz ez az előző kiírás bronzérmesének.

Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd SE (szombat, 16:00)
Két, nagyon hasonló profilú fővárosi gárda derbije követezik a Sport11-ben, ráadásul abban is hasonló a két alakulat helyzete, hogy a nagycsapatok elleni jó játék egyelőre nem vagy csak elvétve párosul(t) győzelmekkel is. A Vasas a Nyíregyházát otthon már el tudta kapni, viszont idegenben csak veresége van, a Honvéd pedig még nyeretlenül kullog a mezőny után. Az előjelek és az egészség a hazaiak felé billenthetik a mérleg nyelvét, de nagy valószínűséggel egy kiegyenlített, fordulatos csata elé nézünk, ami különösképp pikáns lehet a tavaly még a piros-fehéreknél pattogtató Debreceni Dániel számára. Andrássy Géza hiányozhat a hazaiknál, Halász Ákos és Kármán Domonkos pedig a vendégeknél. Ebből következik, hogy a hazaiak irányító poszton, míg a vendégek a palánk alatt lehetnek érdemi fölényben, így kérdés, hogy melyik fél tudja inkább ráerőltetni akaratát a másikra, ezzel előtérbe kerül a szakmai stábok külön párbaja is.

Bajai Bácska FKE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (szombat, 17:00)
Nem kérdés, hogy a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt párosítása ez, ahol nem egyértelmű esélyesként lép fel a Veszprém, de az biztos, hogy nagyobb nyomás az eddig történtek és a szezonszintű célok alapján a vendégeken lesz. Palánk alatt és mezőnyben is jóval több érdemi variációs lehetősége van Mérész mesternek, mint kollégájának, Cservék Csabának, de ez ellensúlyozhatja a bakonyi magasembersor faultérzékenysége, illetve a bajai hazai pálya ereje. A Pongó Martin vs. Madár András külön párharc pedig szintén a teljes forduló egyik legnagyobb csemegéje lehet a maga nemében.

Salgótarjáni KSE - PVSK-CARGATE U23 (vasárnap, 18:00)
A Salgótarján is hozta eddig az összes olyan mérkőzését, melyen bármilyen érdemi esélye lehetett, most pedig igazi kötelező meccset játszanak Boinitzer Dávidék saját közönségük előtt. A pécsi nevelésű Berkics Bence számára különleges mérkőzés lehet ez, de egykori társai is biztos, hogy kettőzött erővel hajtanak majd, hogy megszerezzék első diadalukat ebben a kiírásban. Juhász Olivér fiai is az esélytelenek nyugalmával készülhetnek erre az összecsapásra, de harcmodoruk miatt biztos, hogy egy pillanatra sem lankadhat Sömenekék figyelme.

A Piros csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg!


Zöld csoport:

Ceglédi KE - OMNIA Pub & Food Békés (csütörtök, 19:00)
A Békés borzasztó nehéz helyzetbe került sérülései (Farkas Gergő, Szabó Norbert, Osiyemi Adebayo) miatt, ráadásul eddig minden olyan mérkőzést elbuktak, ahol ki-ki csatát vívtak - kivéve a Vásárhely elleni viharsarki rangadót - ezzel pedig kezdenek leszakadni a középmezőnytől is. Ceglédre az esélytelenek nyugalmával érkeznek, ahol a Szolnok fiataljai ellen első vereségüket begyűjtő Fekete Viktorék minden bizonnyal ki szeretnék majd szolgálni lelkes közönségüket és amennyire csak lehet, realizálni a két gárda között (pláne a hiányzók tudatában) meglévő differenciát.

Szolnoki Olajbányász U23 - Óbudai Kaszások KE (péntek, 17:00)
A szolnoki fiatalok talán már Pallai Tamással kiegészülve fogadhatnak egy újabb élgárdát, az eddig csak egyszer botló Óbudai Kaszásokat. Feldobva, egy Cegléd elleni rangadó utáni diadallal a tarsolyukban kezdhetnek neki ennek a meccsnek Szarvas Gábor tanítványai, de kérdés, hogy az A-csoportos mérkőzés előtt mennyire lesz teljes az Olajbányász kerete, illetve hogy az ex-szolnoki Ondima Olivér milyen formát fog ki a túloldalon - mert ha nem extrát, akkor a szívós csapatvédekezésével akár nem teljes felállással is megtréfálhatja riválisát a vendéglátó. Minden bizonnyal a hétvége egyik legjobb, leghajtósabb derbije lehet ez, papíron elég hasonló esélyekkel.

SMAFC - Újpest-MT (péntek, 19:00)
A Zöld csoport kiemelt rangadóját Sopronban rendezik ebben a fordulóban, ahol a még veretlen SMAFC fogadja a pécsi U21-es csapat ellen hazai környezetben veretlenségét elvesztő Megyeri Tigriseket. Az esélyesebb talán még így is a Surmann Pétert és Mészáros Csabát egyelőre nélkülözni kényszerülő Mladenovics-alakulat, de ha minden kulcsembere tudja hozni a tőle elvárhatót, akkor azért jelenleg többtényezős csapat a hazai. A rutin itt különösképp előtérbe kerülhet, ezzel viszont jól áll mindkét gárda, de Surmann Gáborék ritkán hibáznak egymás után kétszer szorult helyzetben.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (szombat, 18:00)
A bonyhádiak eléggé elvesztették a fonalat és nagyon kijön itt a Zöld csoportban is, hogy kevesebbet dolgoznak együtt, mint a riválisok közül szinte mindenki, viszont a Rátvay Balázst elengedő győrieknél is vannak gondok, ezért itt sem tekinthetjük egyik felet sem egyértelmű favoritnak. A vendégek csak akkor nyerhetnek idegenben, ha képesek sokkal többet futni és atletizálni, mint az eddigi mérkőzéseiken, de egyelőre náluk sem igazán látszik, hogy mi a csapat igazi karaktere és erőssége ebben a mezőnyben.

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub - KTE-Duna Aszfalt (szombat, 19:20)
A leginkább döntő faktor az lehet ebben a párosításban, hogy a másnap A-csoportos meccset vívó kecskemétiek közül kik utaznak el Tiszaújvárosba a nyeretlen sereghajtó otthonába. Ha Lewis Chester és/vagy Kucsera Dániel nem lesz ott a vendégeknél, úgy inkább van sansza Szendrey Zsombor, már Tóth Viktorral kiegészült legénységének, ám ha mindenki ott lesz Váradi Kornél csapatában, akkor kérdés, hogy tudja-e és hogy meddig tartani a tempót a nagyon hatékony KTE-vel a borsodi gárda.

DEAC U23 - EKE Eger KOK (vasárnap, 15:00)
Mindkét alakulat nagy győzelemből jön erre az összecsapásra, ráadásul az Eger idegenben nyert rangadót, így hiába két "kiscsapat" meccse lesz ez, az egyik legjobb mérkőzés bizony ez lehet a Zöld csoport hétvégi kínálatában. Ungi Keve még biztosan nem lesz ott a hevesieknél, a legutóbb már Tóth Bence mellett Godwin Omenakát is bevető debreceni fiatalok viszont a Pápa ellen látott összeállításban a meccs egyértelmű esélyesei lennének. Az ex-debreceni mester, Váczi Péter biztos, hogy feltüzeli annyira fiait, hogy ebből minimum egy hajtós, szoros meccset tudjon kihozni az Eger.

Pécsi NKA U21 - Vásárhelyi Kosársuli (vasárnap, 17:30)
A mezőny legfiatalabb együttese a lassan teljesen kiegészülő Vásárhelyet fogadja, s bár veretlen fogadja a nyeretlent, nem lehet előre leírni az előző fordulóban pihenőnapos Hargitai Krisztiánékat, akik ha tudják tartani a tempót a fiatal és atletikus pécsiekkel, akkor csinálhatnak ebből a párosításból szoros meccset. A palánk alatt dőlhetnek el a főbb kérdések - de itt az is elképzelhető, hogy már az új szerzeménnyel, Rátvay Balázzsal rohamoz majd a Rátgéber Akadémia.

A Zöld csoport állása és egyéni ranglistái IDE kattintva tekinthetők meg! 

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus