NB I/B: Veszprém - MAFC rangadó már az 1. fordulóban

Az első forduló nagyobbik hányada ezen a hétvégén zajlik le a honi második vonalban, de rendeznek Salgótarján - Vasas rangadót is.

Piros csoport:

Bajai Bácska FKE - Hübner Nyíregyháza BS (péntek, 17:00)
A Zöld csoort bajnoka is bemutatkozik ezen a délutánon, raádásul rögtön egy bajnokesélyest, a Nyíregyházát fogadja. A bajaiakról nagyon nehéz konkrét esélyeket mondani az előszezonban produkáltak alapján, de a tavalyi Hepp-kupa menetelésük és az egyben tartott keret óvatosságra int mindenkit, ráadásul hazai környezetben egy idénynyitón biztos, hogy extra energiákat mozgatnak meg. Ugyanakkor a már amerikai légiósával kiegészülő, a felkészülés alatt bombaformát mutató Siska-legénység számára egyszerűen muszáj a győzelmet elhozni Bajáról is, ha valóban ott akarnak lenni az első három helyen a végelszámolásnál, pláne, ha feljutási ambícióik vannak. Magas poszton teljesen más jellegű a két gárda, de hátvédben a Pongó Martin - Bus Iván párharc igazi csemege lesz.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MAFC (péntek, 18:00)
A sorsolás szeszélye folyamán a mezőny papíron két legerősebb együttese már az első fordulóban farkasszemet néz egymással. Nem is lehet véletlen, hogy a MAFC jobbára élvonalbeli csapatok ellen játszott edzőmeccseket és bár nehezen állt össze, de idegenben sem rendelkezik kevesebb eséllyel ezen az estén, mint a négy új embert beépíteni próbáló, az előszezon során folyamatosan sérülésekkel bajlódó Veszprém. Ahogy tavaly, idén is biztos, hogy színvonalas, fordulatos csatákat láthatunk ettől a két gárdától, ez pedig teljesen 50-50-es meccs lesz. Itt is igaz, hogy egészen eltérő stílusú csapatok találkoznak, rádásul mindkét gárdának van mit bizonyítania - de azért annyira a szezon elején vagyunk, hogy bárki is hibázik, lesz még lehetősége bőven a javításra, mivel várhatóan kiegyenlítettebb lesz az első 3-4-5 csapat harca idén, mint volt egy éve.

Salgótarjáni SKE - Vasas Akadémia (péntek, 19:00)
A párosítások közül talán erre a legnehezebb tippelni, bár picit itt is hasonló a helyzet, mint a másik, Zöld csoportból érkező gárda, a Baja esetében. Hazai pályán, újoncként extra energiák szabadulhatnak fel Sztevan Csupics fiaiban, viszont bőven van gondja a sérülésekkel a Salgótarjánnak - a kéztörésből lábadozó Piukovics Bálintra nem is számíthatnak a hazaiak. Faragó Péter legénysége abból is kifolyólag, hogy alig történt változás a keretben, nagyon gyorsan összeállt és meggyőző volt a felkészülési meccseken, ha a megszokott higgadtsággal játszanak Boros Márkék, akkor könnyen lehet, hogy idegenben is győzelemmel tudnak nyitni. A jelen állapotok miatt némileg esélyesebbnek érezzük a fővárosiakat, de két nagyon hasonló kvalitású gárda néz itt farkasszemet és ezen a derbin inkább egyértelmű, hogy a hazai pálya segítség lehet, mint például a Veszprém - MAFC rangadón.

Nagykőrösi Sólymok KE - PVSK Cargate U23 (vasárnap, 17:00)
Nem sok olyan csapat van, akit egyértelműen a mezőny alsó felébe/harmadába lehet várni ebben a mezőnyben, de a Nagykőrös és a PVSK U23 is ilyen. Így tehát papíron ez a csata is komoly (alsóházi) rangadó, bár amennyiben a pécsiek nem tudják/akarják bevetni minden papíron hadrafogható, az A csopotban is számításba vett emberüket, úgy könnyen lehet ebből a meccsből egy simább kőrösi diadal is. Magához képest a Lakosa-legénység erősödött, a PVSK pedig gyengült, de a vendégek mellett szólhat, hogy a felkészülés alatt többet dolgoztak együtt, többen ráadásul az NB I/A-s kerettel, így fizikumból, lendületből extrát nyújtva lehet keresnivalójuk idegenben is - ilyen helyzetben pedig egyelőre úgy fest, ritkán lesznek az idei kiírásban.

Zöld csoport:

DEAC U23 - Vásárhelyi Kosársuli (vasárnap, 15:00)
A debreceni fiatalok egészen más céllal vágtak neki az idei bajnokságnak, mint például tavaly, amikor rájátszásba jutottak és teljes felállással mindenkire veszélyesek is voltak. A Vásárhely is átalakult némileg és idegenben tavaly is bőven akadtak gondjaik, de ha ott akarnak lenni a csoport legjobb 4-6 csapata közt, akkor idegenben kötelező nyerniük Kádár Tamás legénységének otthonában, pláne mivel a Tóth Bence, Somogyi Ádám, Omenaka Godwin hármast aligha veti be a hajdúsági együttes, a többieknek pedig idő lesz, mire felveszik a versenyt ebben az osztályban és kiegészítő szerepkör után húzóemberré tudnak előre lépni. Kérdés, hogy a visszaigazolás alatt álló Bálint Erik pályára tud-e már lépni a vásárhelyieknél, de amennyiben igen, úgy fiatal "poszton" is a teljes Zöld csoport egyik legjobbjává lép elő a tavalyi alapszakaszgyőztes.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus