NB/B: Csúcsrangadó a Piros csoportban

Jön a Vasas és a Nyíregyháza csatája, de a Zöld csoportban is lesznek érdekes meccset - ma kezdődik a nyolcadik forduló, mutatjuk, hogy mi vár ránk.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

A csoport csúcsrangadójára vasárnap kerül sor, hiszen a Vasas fogadja a Nyíregyházát - mindkét csapat 7-0-val áll, holtversenyben vezeti a bajnokságot, ellenállhatatlanul menetel, talán felesleges is ecsetelni, hogy mennyire kiemelt mérkőzésnek számít ez. A Vasas eddig támadásban talán hatékonyabb volt, a Nyíregyháza viszont kevesebb pontot kapott - a fővárosiak mellett szól a hazai pálya, illetve talán az is, hogy ők egy hete játszottak utoljára, míg a Nyíregyháza kedden. 

Egyébként viszont ma, pénteken kezdődik a forduló a MEAFC-Honvéd derbivel, amit élőben is nézhetünk majd. A miskolciak éppen Nyíregyházán kaptak ki 25 ponttal a hét közben, míg a Honvéd szerdán játszott meccset és szerezte meg első győzelmét az MTK-val szemben, úgyhogy az biztos, hogy mindkét gárda nagyon keveset pihenhetett - meglátjuk, hogy a Honvéd tud-e tovább javulni és esetleg idegenben is nyerni, vagy az otthon 2-1-es Miskolc visszajön összességében 50%-ra.

Szombaton a Veszprém fogadja a Salgótarján csapatát, itt a vendégek eddig csak négy meccset játszottak, az utóbbi időben több meccsük is elhalasztásra került - kíváncsian várjuk, hogy hogyan "térnek vissza". A Veszprém eddig 50%-os, múlt hétvégén a Honvéd vendégeként aratott fontos győzelmet és eddig jó pár szoros, izgalmas, színvonalas meccset játszott - ha a húzóemberei jó formában lesznek, akkor most is minden esélye meglesz a sikerre annak ellenére, hogy a Tarjánnak eddig jobb a mérlege.

A zsinórban három vereségből érkező Nagykőrös a 3-2-vel álló, jobb formában lévő TF ellen szeretne javítani hazai pályán, de mindkét csapatnak volt elhalasztott meccse, fontos lesz, hogy ki hogyan talál vissza a megfelelő ritmushoz. Vasárnap aztán a Vasas - Nyíregyháza mellett lesz egy BKG - MTK is, ahol jelen pillanatban toronymagas favorit a 6-1-gyel álló hazai csapat - a vendégek továbbra is nyeretlenek, a keretük hiányos, meglepetés lenne, ha botlana a BKG.

A csoport programja:

MEAFC-Miskolc - Budapesti Honvéd SE péntek 17:30
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Salgótarjáni KSE szombat 17:00
Nagykőrösi Sólymok KE - TF-BP vasárnap 17:00
BKG Príma Akadémia - MTK-Elite Basket vasárnap 18:00
Vasas Akadémia - HÜBNER-Nyíregyháza BS vasárnap 18:30

A A PVSK-Cargate - NKA Pécs és a Bajai Bácska FKE - MAFC mérkőzést elhalasztották.

A MEAFC - Honvéd mérkőzés itt nézhető élőben:

 

Zöld csoport

A Cegléd - Eger meccsen egyértelműek az erőviszonyok, a csoport hétvégéjének első találkozóján természetesen az élcsapatnak számító hazaiak az esélyesek, óriási bravúr lenne a nyeretlen vendégektől, ha most okoznának bármilyen meglepetést. A Tiszaújváros sorozatban két győzelem után várja a bajnoki élmezőnybe tartozó Vásárhelyt, ez izgalmas meccs lehet, mert a hazaiak támadójátéka bárkinek képes feladni a leckét - a Vásárhelynek most volt egy hosszabb szünete, idegenben csak 1-1-re áll, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek. Pénteken rendezik még az alsóházi SMAFC - Győr meccset, ahol a nyeretlen hazaiak az idei első sikerüket próbálják behúzni a 2-4-gyel álló vendégekkel szemben - végül egy meccs marad vasárnapra, ahol a zsinórban két vereségből érkező, 3-4-es DEAC fogadja a 4-0-val kezdő, azóta viszont 0-2-t hozó Újpestet, ez is érdekes meccs lehet.

A csoport programja:

Ceglédi KE - EKE Eger KOK péntek 17:00
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Vásárhelyi Kosársuli péntek 18:30
SMAFC - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC péntek 19:00
DEAC U23 - Újpest-MT vasárnap 18:00

A Pénzügyőr - Bonyhád és az Óbuda - Pápa meccset elhalasztották.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus