NBI/B - Beharangozó - folytatódnak az elődöntők

Folytatódnak az elődöntők, a keleti csapatok lépéselőnyből várják a pénteki derbiket. A jövő évi B-csoportos helyekért is nagy csata van kilátásban, a Tiszaújváros-Nagykőrös párharcnál jön a mindent eldöntő harmadik meccs, míg a Pápa 1-0-s előnyből várja a hazai folytatást a Békéssel szemben.

Elődöntők:

OSE Lions (Nyugat 2.) – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (Kelet 1.) (péntek, 19:00)

Eddig papírforma a párharc, a hazai fellépését magabiztosan hozta a bajnokság első számú esélyesének kikiáltott DEAC, de odahaza bárkit képes elkapni a másodosztály legfanatikusabb szurkolóival felvértezett OSE. Ráadásul két hete volt felkészülni a keleti bajnokból és kitalálni a hajdúságiak nagy iramú játékának ellenszerét. Még úgy is esélyesebb a remek szerkezetű DEAC, hogy idegenben korántsem brillírozott annyira Berényi Sándor együttese, mint odahaza, de ha a rájátszásban koncentrált játékot mutatnak távol az otthonuktól is, akkor gyorsan lezárhatják a párharcot.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a DEAC javára.
 

MEAFC (Kelet 2.) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (Nyugat 1.) (szombat, 16:30)

Mindenkit meglepett az eddigi idegenbeli szereplésével a MEAFC gárdája, a miskolciak Győrben és Veszprémben sem számítottak esélyesnek, mégis győztesen tudtak távozni a két nyugati fellegvárból. Jelenleg így náluk pattog a labda az elődöntőben, hazai közönséggel a hátuk mögött akár ki is üthetik a Nyugati bajnokot, erre minden esélyük meg is van. A Veszprémnek nincs vesztenivalója, egészen biztosan kettőzött erővel fog harcba szállni a borsodiakkal, hogy visszavegye a pályaelőnyt, és nem is kell félteni őket vendég csapatként sem, arattak már szép sikereket nehezen bevehető arénákban.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a MEAFC javára

 

Rájátszás az 5-8. helyért:

Vásárhelyi Kosársuli (Kelet 4.) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (Nyugat 3.) (szombat, 18:00)

Vásárhelyen folytatódhat a dobópárbaj, az elsőt a győri nehéztüzérek húzták be, de odahaza Szabó Péterék szétzilálhatják riválisuk védelmét. Előreláthatólag ezúttal sem a védekezésé lesz a főszerep, a 100 pont könnyen benne van a pakliban a győztes fél részéről, a jobb dobóforma eldöntheti a mérkőzést.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Győr javára

 

Rájátszás a 9-12. helyért:

PVSK-Kronosz Kiadó (Nyugat 7.) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (Nyugat 5.) (csütörtök, 18:30)

Az első meccs bántóan simán alakult a TF javára, előzetesen nagyobb csatára számítottunk a két hasonló stílusú gárdánál. Egy U20-as bajnoki címmel a zsebükben talán lekerül a nyomás a pécsi fiatalok válláról, és megtréfálják a rutinosabb fővárosiakat, de nagy különbség nem lesz a felek között.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a TF-Budapest javára
 

Bonyhádi KSE (Nyugat 6.) – Budapesti Honvéd SE (Kelet 5.) (péntek, 19:00)

Már az első meccsen is szorongatta a Honvédot a szezon végére szépen összeálló bonyhádi gárda, ”odahaza” pedig akár ki is egyenlíthet a párharcban, bár hasonló ellenállásra kell felkészülnie, mint amit a tolnaiak okoztak Puskás Artúréknak. Az idézőjel szándékos, a bonyhádi csarnok felújítási munkálatai miatt Pakson kerül sor a derbire, a környezetváltás pedig mindkét irányba elsülhet a házigazda részéről.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Honvéd javára

 

Rájátszás a 13-16. helyért:

Motax-Pápai KC (Nyugat 8.) – Calle Pubfood Békés (Kelet 7.) (péntek, 18:00)

Hasonlóan izgalmas mérkőzésre van kilátás Pápán is, mint ami volt a békési derbi alkalmával, egylabdás meccsen dőlhet el, hogy lezárul-e a párharc, vagy még egyszer egymásnak feszülnek-e a felek. A motivációval egyik részről sem lesz probléma, hazai győzelem esetén Szanatiék megváltják jegyüket a jövő évi B-csoportba, míg a tavaly még felsőházi rájátszást játszó Békés egészen biztosan szeretne legalább ugyanennyit kihozni az idei szezonjából.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pápa javára
 

Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – Nagykőrösi Sólymok KE (péntek, 18:30)

Egy négypontos borsodi és egy hosszabbításos, utolsó másodperces kosárral megnyert nagykőrösi győzelem eddig a csapatok neve mellett, joggal bízhatunk hasonlóan izgalmas forgatókönyvben péntek este is. A hazai pálya némi előnyt jelenthet a Tiszaújvárosnak, de ilyen szoros eredményeknél ez bármikor elsülhet fordítva is, abszolút kétesélyes derbi döntheti el a továbbjutás sorsát.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

BUDAFOK (20., 8-18) – MAFC (22., 6-20) (vasárnap, 17:00)

Odahaza még veretlen az alsóházban a Budafok, míg a MAFC csak a sereghajtó Fehérvár otthonában tudott győzelmet aratni, ennek ellenére kiegyenlített meccs várható vasárnap délután. Nagy iram és dobópárbaj elé nézünk, tekintve, hogy a két csapat első összecsapásán mindkét fél 90 pont felett zárt.

Bajai Bácska FKE (21., 8-18) – Óbudai Kaszások (19., 8-18) (vasárnap, 18:00)

Idegenben eddig két nagyon sima vereségbe szaladt bele az óbudai együttes, ha nem tud változtatni a játékán vendégként, úgy Baján sem számíthat szebb eredményre. A sérülésektől tizedelt bácskai együttes az alsóházra találta meg a játékát, a kulcsemberek jó formában is vannak, esélyesebb a hazai gárda.

 

Fotó, Slide: oselions.hu, Karácsony Tamás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus