NBI/B - Beharangozó - lesz-e bajnokavatás Debrecenben?

Szombaton akár bajnokot is avathatnak a másodosztályban, a DEAC 1-0-s vezetésről várja a párharc második, debreceni felvonását. A héten akár mindenhol befejeződhetnek a küzdelmek, de persze ehhez lesz még egy-két szavuk a hátrányban lévő csapatoknak, az alsóház is az utolsó körét játssza.

Döntő

DEAC Kamilla Gyógyfürdő (Kelet 1.) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (Nyugat 1.) (szombat, 17:00)

Egyetlen hazai vereségét még decemberben szenvedte el a DEAC alakulata, de akkor még Jones és Szabó nélkül állt fel a cívisvárosi gárda, ráadásul utána meg sem álltak sorozatban aratott 12 győzelemig és az alapszakasz elsőségig, a rájátszásban pedig egyik ellenfelük sem tudta megszorongatni őket saját közönségük előtt. Remek előjelek egy esetleges bajnokavatáshoz, de épp az a Veszprém az ellenfelük, amelyik ”ellentétes” utat járt be eddig, a bakonyiak legutóbb tavaly szeptemberben, az MTK elleni nyitófordulóban szenvedtek vereséget idegenben, azóta a 12 vendégként megvívott találkozójukból mind a 12-t behúzták. Az első meccsen hamar rákényszerítette akaratát a nyugati bajnokra a DEAC, a saját ritmusukban tudtak játszani, de Körtélyesi visszatérése biztosan borítja majd az erőviszonyokat, a bakonyiak magasember sora nagyobb rotációval tud operálni, ráadásul támadásban és védekezésben is visszakapják egyik meghatározó játékosukat. A Veszprémhez hasonló erősségű ellenfél még nem látogatott a debreceniekhez, az első meccsen hullámzóan teljesítő Kámánék még nem betliztek kétszer egymás után, viszont odahaza senki nem ingatta még meg Molnárékat. Minden adott egy kiélezett derbihez, esélyesebbek a házigazdák, de egy összeszedett Veszprém akár boríthatja is a papírformát.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a DEAC javára.

 

Helyosztó a 3. helyért:

MEAFC (Kelet 2.) – OSE Lions (Nyugat 2.) (szombat, 17:00)

Price nélkül kevés esélye lesz a palánk alatt a miskolciaknak, a mezőnysornak kell extrát hoznia a szintén fürgelábú oroszlányi hátvédekkel szemben, egy dobópárbajból viszont kijöhetnek jól, ha besülnek az OSE nehéztüzérei. Odahaza nem szabad lebecsülni a keleti ezüstérmest, fanatikus szurkolóiktól hajtva nem fogják engedni a párharc lezárását, kérdés milyen taktikával rukkolnak elő, mivel a játék gyorsítása a Rackley vezette Oroszlánnyal szemben nem biztos, hogy célravezető, habár a DEAC szét tudta zilálni gyorsindításaival Vavra András legényeit.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az OSE javára.

 

Helyosztó az 5. helyért:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (Nyugat 3.) – Nyíregyháza Blue Sharks (Kelet 3.) (péntek, 18:00)

Kilenc pontot kell ledogoznia a Győrnek, és ha figyelembe vesszük, hogy az első meccsen Hegedűsön kívül nem nagyon sült el Rujákék keze, akkor benne van a pakliban egy pontgazdag visszavágó lehetősége. Javítási lehetőség itt már nincs, péntek este mindenképp lezárják a párharcot, a Nyíregyházának higgadt játékra lesz szüksége, hogy megőrizze előnyét idegenben is.

 

Helyosztó a 7. helyért:

MTK Törökbálint (Nyugat 4.) – Vásárhelyi Kosársuli (Kelet 4.) (csütörtök, 19:30)

46, 27, 20. Nem a heti lottószámok egy részlete, hanem a Vásérhely idegenbeli rájátszás mérkőzéseinek különbségei, nem a csongrádiak javára… Ha nem csökken drasztikusan a sorminta, akkor a Törökbálint odahaza fordíthat vesztett állásból, 13 pont (ennyit kell ledolgozniuk) amúgy is pont egy izgalmas mérkőzéshez elegendő differencia, ennyi ugyanolyan könnyen dolgozhat le az MTK, mint ahogy tarthat mg szoros csatában a Vásárhely. Döntés már csütörtök este.

 

Helyosztó a 11. helyért:

PVSK-Kronosz Kiadó– Budapesti Honvéd SE 75-60 (13-18, 15-15, 22-6, 25-21)

Pontszegény első félidő után még tudott vezetni a Honvéd gárdája, ám a fordulást követően jött a hidegzuhany a fővárosiak számára, eladott labdák, kimaradt dobások követték egymást, a pécsiek pedig egy 16-0-s kezdéssel el is döntötték a párharc végkimenetelét. A záró etapban már nem is jött tíz ponton belülre a vendég együttes, a győztes oldalon pedig ismét Demeter Attila okozott komoly fejtörést (18 pont, 13 lepattanó, 6 eladott labda, 3 blokk), de csapatszinten is kiegyensúlyozott volt a baranyai alakulat.

Legjobb dobók:

PVSK: Demeter 18, Sértő 13/9, Popgyákunik 10/6

Honvéd: Valerio R. 12/3, Weisz 11/6, Kerpel-Fronius 11

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a PVSK javára.

 

Helyosztó a 13. helyért:

Nagykőrösi Sólymok KE (Kelet 8.) – Calle Pubfood Békés (Kelet 7.) (szombat, 18:00)

Az idegenbeli sikerek nem folytatódtak a két csapat párharcában, habár közel állt a bravúrhoz a Nagykőrös, végül a Békés megőrizte pályaelőnyét. A Sólymok otthona fordulóról fordulóra vált egyre nehezebben bevehető barlanggá, egészen biztosan nem szeretnének idejekorán nyári szünetre menni, a gárda mentalitásából ítélve könnyen elképzelhető, hogy még jövő héten is egymásnak esnek a felek.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Békés javára.

 

Helyosztó a 15. helyért:

Motax-Pápai KC (Nyugat 8.) - Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (Kelet 6.) (péntek, 16:30)

A csalódott csapatok csatáján  ismét előnyben van a Pápa tiszaújvárosi sikerét követően, viszont most Kálmán is ott lehet a hazai derbin, akivel akár rövidre is zárhatják a helyosztót. Nagy tétje már nincs a párosításnak, mindketten az előző körben maradtak le a jövő évi, szűkített B-csoportos tagságról, így a motiváció is kérdéses a borsodiaknál, mennyire szeretnék még elnyújtani a szezont.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pápa javára.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

MAFC (22., 8-21) – Alba Fehérvár (24., 1-28) (péntek, 17:30)

Az égvilágon semmi tétje nincs már a mérkőzésnek, két fiatal csapat csatájában sokkal esélyesebbek a házigazdák, akik az eredmények szerencsés alakulása folytán (nem lesz vendég siker az alsóházban) akár a 20. helyig is előreléphetnek még.

EKE Eger KOK (18., 11-18) – BUDAFOK (21., 8-21) (szombat, 18:00)

Az Eger az alsóház második helyén végezhet győzelmével, míg a Budafoknak hasonló a motiváció, mint a MAFC-nak, a középmezőnyben még megy a helyezkedés, így ott elliftezhet még mostani 21. helyéről.

Salgótarjáni KSE (17., 14-15) – Bajai Bácska FKE (20., 8-21) (szombat, 18:00)

A Salgótarján már megnyerte az alsó kört, a tét csak a hibátlan mérleg megőrzése a Baja ellen, viszont annyiban pikáns lehet a derbi, hogy jövőre akár ez a két csapat is vitézkedhet a C csoport első helyeiért.

Óbudai Kaszások (19., 11-18) – SMAFC-NYME (23., 8-21) (szombat, 18:00)

Egy feltörekvő SMAFC egy szintén zsinór három győzelmet számláló Kaszások ellen. Az óbudaiak mozdulhatnak még előre, ha a Budafok nyerni tud Egerben és ők is legyőzik a soproniakat, míg a SMAFC a már említett középmezőnyben verekedheti magát előrébb a mostani utolsó előtti helyéről.

 

Fotó: debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus