NBI/B - Beharangozó - Rájátszás 2.

Jön a negyeddöntők második felvonása, minden pályahátrányból induló gárda előtt itt a lehetőség az egyenlítésre!

 

Rájátszás az 1-8. helyért:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (Nyugat 3.) – MEAFC (Kelet 2.) (csütörtök, 18:00)

Idegenben majdnem elorozta a pályaelőnyt a Győr, és hasonló ellenállásra számíthat a miskolciaktól is a párharc második felvonásán. Elmúltak azok az idők, amikor a borsodiak szinte csak odahaza tudtak meccset nyerni, mostanra egy bárhol győzni képes MEAFC kovácsolódott az acélvárosban, legutóbb Vásárhelyről is diadalittasan távozhattak Drahosék. Győrben hasaltak már el nyugati top gárdák, odahaza egy jobb dobóforma könnyebben kicsúszhat Puszta Dávidék kezéből, ha nem hoz extrát a keleti ezüstérmes, akkor mehetnek vissza Miskolcra a felek eldönteni a továbbjutást.

A párharc állása: 1-0 a MEAFC javára.

Nyíregyháza Blue Sharks (Kelet 3.) – OSE Lions (Nyugat 2.) (péntek, 16:30)

Garantáltan izgalmas derbi vár a Nyíregyháza és az Oroszlány drukkereire, már az első meccs is szorosabbra sikeredett, mint azt az OSE szimpatizánsok várták, idegenben pedig pláne kemény csatára kell számítania Vavra András alakulatának. Az első meccs nyerő triójának, a Rackley-Wehner-Kiss mezőnysornak ezúttal is kulcsszerepe lesz, viszont ha a belső posztokon is előre tud lépni a vendég együttes, akkor idejekorán lezárhatja a párharcot. Masszív hazai pályán a Nyíregyháza, a közönségüktől hajtott Siska-legények magas fordulatszámon fognak pörögni, ha ehhez jó játék és dobásbiztonság társul, úgy viszont az OSE lehet bajban.

A párharc állása: 1-0 az OSE javára.

Vásárhelyi Kosársuli (Kelet 4.) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (szombat, 18:00)

Otthon egyik csapatot sem szabad lebecsülni a felsőházban, a Vásárhely is sokáig biztosan őrizte a Hódtói csarnokot, még most is sokkal jobb játékra képesek saját pályájukon, de a Veszprém kiegyensúlyozottsága miatt itt van a legnagyobb esély a továbbjutó korai eldöntésére. A királynék városában nem volt sanszuk Szabó Péteréknek, odahaza lehet, ám ha a veszprémi rutinrókák összerántják a csapatot, akkor egy szorosabb derbin gyorsan továbbléphetnek az elődöntőbe.

A párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.

MTK Törökbálint (Nyugat 4.) – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (Kelet 1.) (szombat, 19:00)

Több mint ingadozó a DEAC idegenbeli formája, a magabiztos, mindenkin átmenetelő hajdúsági expressz rendre kisiklik távol az otthonától, mostanra a féltávnál vérfrissítésen átesett keret is belefutott már egy fiaskóba. Ráadásul egy szebb időket megélt Salgótarján ellen hasalt el Berényi Sándor együttese, az MTK pedig jóval jelentősebb játékerőt képvisel a nógrádiaknál, joggal tarthat hát a visszavágótól a keleti első. A házigazdák Bihari Mátéval kiegészülve egy sokat megélt harcost kaphatnak a palánk alá, aki képes még egy feljutásra pályázó, spílerekkel teletűzdelt DEAC elleni is győzelemre vezetni a törökbálintiakat.

A párharc állása: 1-0 a DEAC javára.

 

Rájátszás a 9-16. helyért:

Motax-Pápai KC (Nyugat 8.) – Budapesti Honvéd SE (Kelet 5.) (csütörtök, 17:45)

Korai lezárásra készül a Honvéd, a jövő évi kiírás miatt 14-esre szűkölő B-csoportos ”elit” kivívása kellő motiváció lehet a fővárosiaknak, akik már az első meccsen is meggyőző játékkal rukkoltak elő. Ha át tudják menteni múlt heti formájukat és védekezésüket, akkor a Pápa még odahaza is kötheti a nadrágját, ha viszont elsül Kálmánék keze, úgy szoros derbit várhatunk a forduló nyitómeccsén.

A párharc állása: 1-0 a Honvéd javára.

Calle Pubfood Békés (Kelet 7.) – Bonyhádi KSE (Nyugat 6.) (csütörtök, 19:00)

Több lábon állónak tűnik már egy meccs után is a Bonyhád, még ha nem is hoz kiugrót a teljes kezdőötösük, ahogy az első találkozón, úgy is tarthatják a lépést a hazai pályán általában nagyobb ellenállást kifejtő békésiekkel. Nem lenne meglepő, ha visszamennének a felek Bonyhádra, de az eddig látottak alapján inkább képzelhető el egy gyors tolnai továbbjutás.

A párharc állása: 1-0 a Bonyhád javára.

PVSK-Kronosz Kiadó (Nyugat 7.) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (Kelet 6.) (csütörtök, 19:20)

A keret Tiszaújvárosban is markáns változásokon esett át szezon közben és a kezdeti lendület még vitte is a gárdát előre, de mostanra megtorpanni látszik az együttes. Amennyiben bukja ezt a párharcot a borsodi gárda, úgy a következő körben kellene kivívnia a TOP14-ben maradást a TF-Nagykőrös párosítás vesztesével szemben. A labda a PVSK kezében van, a pécsi fiatalok elhozták a pályaelőnyt Tiszaújvárosból, otthon még egy OSE sem ijesztette meg őket, jó eséllyel csütörtök estére le is zárhatják továbbjutást.

A párharc állása: 1-0 a PVSK javára.

Nagykőrösi Sólymok KE (Kelet 8.) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (Nyugat 5.) (szombat, 18:00)

35 percig érett a meglepetés a fővárosban, ám a TF a végén tudott szorítani a védekezésén, így hazai pályára maradt a Hepp Kupa győztes megleckéztetése Lakosa Zsolt legényeinek. Kiélezett meccs lesz a nagykőrösi is, nagy tempót fognak diktálni a felek, ismét csak a hajrá dönthet majd, teljesen kétesélyes a derbi.

A párharc állása: 1-0 a TF-Budapest javára.

 

Rájátszás a 17-24. helyért:

Bajai Bácska FKE – MAFC (csütörtök, 18:00)

Pikáns párosítások jöhetnek össze center és mezőny posztokon is, ha mindenki harcra kész lesz a két csapatnál, a rutinos Mándity és a feltörekvő Pápai csatája a palánk alatt egészen remek küzdelmet hozhat. Idegenbe azonban sűrűn megesik, hogy tartalékos felállásban utazik el a MAFC, ebben az esetben könnyebb meccs várhat a bácskaiakra.

BUDAFOK – Óbudai Kaszások (péntek, 18:00)

Presztízs meccs a javából, a Kaszások egyre nagyobb önbizalommal kosárlabdázva egészen kiváló formába lendült a bajnokság végére, Budafokra is győzni mennek Nagy Bálinték. Az egykori Óbuda játékosok (Drevenka, Tiba, Mészáros testvérek) azonban borsot törhetnek a vendégek orra alá, Drevenka és Fehér bármikor képes beszórni egy 20-ast, viszont a túloldalon is benne van a potenciál többekben, sőt, kicsivel nagyobb is a tárháza a Kaszásoknak, ami kellő önbizalommal párosulva újabb győzelmet eredményezhet nekik.

Alba Fehérvár – Salgótarjáni KSE (szombat, 15:00)

Nem látni az alagút végét Fehérváron, még az alsóházban is hendikeppel indul a gárda, a Salgótarján pedig nem is fog könyörülni vendéglátójának. Egy szoros csata már meglepetés lenne hazai részről, a rutinosabb nógrádiaknak érvényesíteniük kell a papírformát.

SMAFC-NYME – EKE Eger KOK (szombat, 15:30)

Kieső híján nehéz motivációt találni az alsóházi küzdelmekre, az Egernek maximum a 17. hely megszerzése lehet a célja, presztízsből, tétje igazán már nincs a meccseknek. A SMAFC fiataljainak remek felkészülés lehet ez a junior bajnokságra, Berneczeiék pedig hatékony segítséget nyújthatnak nekik ebben (vagy éppen fordítva), becsületből még meglehet egy középházra is hivatott gárda legyűrése.

 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus