NBI/B - Beharangozó 11. forduló

Csúcsrangadó Keleten, a második helyezett Vásárhely a listavezető Miskolchoz látogat, míg Nyugaton egymással meccsel a felsőházi helyeken álló négy gárda. Győrben vendégeskedik a Veszprém, Oroszlányban pedig az MTK.

Keleti csoport

MEAFC (1., 8-2) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 8-2) (péntek, 17:30)

Az első kör végéhez érve ki-ki meccsen dől a csoport első helye, az éllovas Miskolc az őt azonos mérleggel üldöző Vásárhelyt fogadja. A Nagykőrös elleni hazai botlást követően egy sikerre éhes MEAFC láthatja vendégül az NBI/B második legjobb támadóarzenáljával rendelkező csongrádiakat, így főleg egy nagyobb dobópárbajra van kilátás. A palánk alatt egyik fél sem túl veretes, ellenben az irányító poszt mindkét együttesnél kulcskérdés, és a borsodiak egy fokkal jobban állnak ebben, náluk Drahos mellett Szögi is képes meccsdöntő performanszokra, míg a túloldalon Szabó Peti játéka szabja leginkább a fazont támadásban. Nagy különbség nem várható, izgalmak annak inkább, a hazai pálya viszont a miskolciak felé billenti az esélyeket.

Tiszaújvárosi Phoenix KK (6., 6-4) – EKE Eger KOK (8., 4-6) (péntek, 18:00)

Otthon remekel eddig Brunánszky István legénysége (5-0), a MEAFC, a Honvéd és a DEAC gárdájának legyőzése sem jelentett akadályt, és az Eger is hasonló forgatókönyvre számíthat, még ha roppant bíztató is volt a szünet előtti hetekben a hevesiek formája. Amennyiben tartani tudják azt a szintet, amivel meglepték a DEAC-ot Debrecenben, akkor születhet meglepetés most is, ellenkező esetben a Tiszaújváros bedarálhatja fiatal kihívóját.

MAFC (12., 1-9) – Salgótarjáni KSE (9., 4-6) (vasárnap, 18:00)

Hallani légiós cseréről és a kecskeméti Jakab Péter Salgótarjánba igazolásáról, de megerősíteni egyelőre nem tudjuk ezeket az információkat, mindenesetre a korábbi években rendre az élmezőnyben szereplő nógrádiak háza táján várható változás a keretben a gyengébb őszi szereplést követően. Odahaza rendre összekapja magát Bors Miklós alakulata, ha 40 percig tudnak koncentrálni a fővárosi fiatalok, akkor akár el is csíphetik a rutinosabb vendégeket, hiába szól a papírforma inkább a Salgótarján mellett.

Nyíregyháza Blue Sharks (7., 5-5) – Nagykőrösi Sólymok KE (5., 6-4) (kedd, 16:30)

Nagy meccs várható Nyíregyházán is, ahová az idei szezon meglepetéscsapata, a Nagykőrös látogat. Nem tudni mit tartogatnak a tarsolyukban a vendégek, a miskolci győzelmük után botorság lenne bárki ellen leírni őket, ám a nyírségiek centerével még nekik is meggyűlhet a bajuk. Gantre ugyanis nincs megfelelő védőjük, aki súlyban és magasságban is fel tudná venni a harcot vele a palánk alatt, bár az is igaz, hogy láttuk már parádézni az amerikai centert, miközben csapata vereséget szenvedett a többi posztokon. Mindkét fél képes nagy iramot diktálni, így itt kevésbé dőlhet el a meccs, a rutin ellenben a Tóth-Mácsai-Molnár vezette nagykőrösiek felé billentheti a mérleg nyelvét.

 

Nyugati csoport

Motax-Pápai KC (9. 4-6) – SMAFC-NYME (10., 2-8) (péntek, 18:00)

A Nyugati csoport mezőnye kezd egyre jobban szétszakadni, amiben az is szerepet játszik, hogy az alsóházi csapatok egytől egyig egy huzamosabb vesztőszériában tanyáznak éppen. A Pápa négy, a SMAFC hét zakónál jár sorozatban, előbbi azonban még így is jó pozícióban van a középházba való elmozdulásra. Hazai pályán nem csak rutinját, de szerkezetbeli fölényét is érvényesítenie kell a vendéglátónak, egy szorosabb meccset azonban kihozhat belőle a soproni együttes.

Metal-Work Bonyhádi KSE (7., 4-6) – PVSK-Kronosz Kiadó (6., 5-5) (péntek, 19:00)

Nagy derbi lehet a találkozóból, pláne ha nem csak Tömösváry (42/18 pont), hanem a PVSK is (három győzelem zsinórban) ott folytatja 2017-ben, ahol a pezsgőpukkanások előtt abbahagyta az óévben. A hazaiakat hoznia kell a Bonyhádnak, hogy megőrizze biztos pozícióját a középmezőnyben, ez a pécsiek ellen sikerülhet is, miután a baranyaiak eddig nem túl acélos mérleggel állnak távol az otthonuktól (1-4). Igaz, a rossz idegenbeli széria éppen a legutóbbi, bajai fellépésen tört meg, ami viszont önbizalmat adhat a vendégeknek, de náluk ismét kulcskérdés lesz, hogy minden fiatal bevethető lesz-e a derbire.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (2., 9-2) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (4., 8-2) (péntek, 19:00)

Nem marad rangadó nélkül a Nyugati csoport sem, a Győrhöz az egyik legjobb formában lévő, és folyamatosan javuló tendenciát mutató Veszprém látogat. A szezon eleji két vereségük óta nem talált legyőzőre a bakonyi alakulat, azóta nyolcat nyertek zsinórban Körtélyesiék, amivel már kezdik a tavalyi formájukat felidézni. Egyre magabiztosabbnak és több lábon állónak tűnik a veszprémi együttes, főleg ez utóbbi lehet döntő a kezdőire támaszkodó Győr otthonában. Öldöklő védekezés helyett inkább dobópárbajra számítok, amiben viszont jobb lehet a házigazda, de egy egylabdás meccs is simán benne van a pakliban.

OSE Lions (1., 10-1) – MTK Törökbálint (3., 8-2) (péntek, 19:00)

A TF majdnem csodát tett Oroszlányban, az MTK viszont legyőzte a TF gárdáját idegenben, így a matek szerint… Persze a sportban ez mind fabatkát sem ér, az OSE továbbra is elsöprő erővel gázol át ellenfelein odahaza, de tény, hogy legutóbb meg kellett küzdenie a makulátlan hazai mérlegért. Az MTK fő ereje a csapategységében és kiegyensúlyozottságában lehet, jól mozgatja a sakkbábukat Szarvas Gábor vezetőedző, amivel akár Oroszlányban is sikerrel járhat, viszont elég egy kisebb kihagyás, és a házigazdák pillantok alatt átrohanhatnak rajtuk. A meccs egyértelmű esélyese az OSE, de egy egál derbi sem lenne meglepő a törökbálintiaktól.

Tehetséges Fiatalok-Budapest (5., 6-4) – BUDAFOK (8., 4-6) (szombat, 18:30)

Bár a mérlegük sokban nem különbözik, a TF játékerejét továbbra is erősebbnek tartom a Budafokénál, kevesen tudják azt a védekezést hétről hétre produkálni, amit a Mehmedovics legények bemutatnak. A TF-nek azonban iparkodnia kell az első kör lezárásával, mivel az első négy helyezett kezd egy kis előnyre szert tenni az üldözőkkel szemben, és egyedül ők lehetnek képesek még befogni valamelyik előttük álló gárdát. Két éve már volt példa hasonló hajrára Beákék részéről, most is benne van a csapatban, hogy odaér a felsőházra, viszont a Budafok ellen hoznia kell hazai fellépését.

Alba Fehérvár (12., 0-10) – Bajai Bácska FKE (11., 1-9) (vasárnap, 17:00)

Itt az idő, most, vagy… Azért nem soha, de remek alkalom kínálkozik a nyugati csoport seregét hajtó Fehérvárnak, hogy megtörje az idei szezonban őket sújtó nyeretlenségi ”átkot” az őket egy győzelemmel előző Baja ellen. A Mándity-Ágfalvi duó játéka továbbra is kérdéses vendég oldalon, Vukicevic ellenben szárnyal az utóbbi fordulókban, ha a társak mennek vele, akkor egy esetleges sikerrel még megmarad a kiskapu, hogy egy második félidei alapszakasz hajrával legalább a középházat elérje a bácskai együttes.
 

Fotó: meafc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus