NBI/B - Beharangozó 15. forduló

Élesednek a küzdelmek mindkét csoportban, Keleten a középház randevúzik egymással, a Nyíregyháza-Eger és Nagykőrös-Tiszaújváros mérkőzések kimenetele megkavarhatja a sorrendet a tabellán. Nyugaton TF-Veszprém rangadót rendeznek, az MTK pedig az egyre jobb formában játszó Bonyhádot fogadja.

Keleti csoport

MEAFC (2., 11-3) – MAFC (12., 3-11) (péntek, 18:00)

Bár csak egy betű a különbség, mégis szakadéknyi távolság van a két gárda tabellán elfoglalt helyezései között, ennél fogva a papírforma is inkább a jobb szezont futó miskolciak győzelmét ígéri. Nagyon bíztató produkciót nyújt az utóbbi hetekben a MAFC fiatal serege, de a sikerek ettől függetlenül elkerülik őket, Miskolcra pedig még az élmezőnyből sem sok csapat jár nyerni…

Budapesti Honvéd SE (4., 8-6) – Calle Pubfood Békés (9., 5-8) (szombat, 18:00)

Az amúgy is jó hazai mérleggel álló Honvédnak hoznia kell a meccseit a Dózsa György úton, hogy megőrizze negyedik pozícióját, mögötte ugyanis nagyon sűrű az üldözőboly. A Békés kezd egyre jobban magára találni, a fiatal poszt is megoldódni látszódik, így ha a kezdőötös bírja a fővárosiak által diktált tempót, akkor egy ki-ki meccsen lehet keresnivalójuk, de nagyobb sansz van a meccseit odahaza biztosan hozó Honvéd sikerére.

Óbudai Kaszások (11., 4-10) – DEAC Kamilla Gyógyfürdő (3., 9-4) (szombat, 18:00)

Bár saját pályáján nem lehet könnyen leírni a Kaszásokat, a Honvéd kivételével senki nem tudott tőlük nagy arányú győzelemmel távozni, a DEAC mégis jelenleg más kategóriát képvisel a mezőnyben. Hasonlóan az előző mérkőzésekhez, várhatóan ezúttal is nagy iramot diktálva esik majd vendéglátójának a debreceni együttes, a probléma óbudai részről ott kezdődik, hogy a hajdúságiaknál a sebesség nem ment eddig a minőség rovására, és akár már egy negyed alatt eldőlhet (ez) a találkozó (is).

Vásárhelyi Kosársuli (1, 11-3) – Salgótarjáni KSE (10., 5-9) (szombat, 18:00)

6-0-s hazai mérleg egy idegenben még nyeretlen gárdával szemben. Megfogható a Vásárhely, de saját közönsége előtt még igazán szoros meccset sem játszott senkivel, ráadásul sokkal összeszokottabbak és mélyebb kerettel rendelkeznek a nógrádiaknál. Harris és Jakab érkezése új lendületet hozott a tarjániak játékába, jobb csapatuk van jelenlegi helyezésüknél, de ez az éllovas otthonában kevés lesz egyelőre.

Nyíregyháza Blue Sharks (5., 7-6) – EKE Eger KOK (8., 6-8) (vasárnap, 16:30)

A korábban említett sűrű üldözőboly egymást ütheti el a felsőházi álmoktól, a Nyíregyháza is könnyen beleszaladhat az egyre jobban feltörő egriek csapdájába. Az ellenfelek mostanra eléggé kiismerhették egymást, nehéz lesz újat húznia a két mesternek, kevés pontra és nagy taktikai csatára számíthatunk. Emani Gant és Tóth Zoli játéka kulcskérdés lesz a feleknél, bár már nélkülük is képesek voltak jó teljesítményre a társak, a támadások nagy része még mindig ezen a két játékoson futnak át. A hazai pálya dönthet a Nyíregyháza javára.

Nagykőrösi Sólymok KE (7., 6-7) – Tiszaújvárosi Phoenix KK (6., 7-7) (vasárnap, 17:30)

A hétvégét is a középmezőny két közvetlen riválisának csatája zárja, a Nagykőrös a nyíregyházi meccse miatt (nem kaptak pontot a kiállásért) lépéshátrányban van, de odahaza ledolgozhatja a hátrányát, ha belekergeti zsinórban negyedik vereségébe is a kisebb hullámvölgyben lévő borsodiakat. A kereteket vizsgálva a Tiszaújvárosnak kellene érvényre juttatnia akaratát, de a Sólymok kis csapata már többször tett csodát ebben a szezonban, egy újabb négybe vágyó gárda legyőzésére pedig könnyen képes lehet Lakosa Zsolt legénysége.

 

Nyugati csoport

Motax-Pápai KC (8., 6-7) – Alba Fehérvár (12., 1-13) (péntek, 18:00)

Mindössze a felsőházra pályázó MTK és a listavezető Veszprém tudott eddig győzelmet ünnepelni Pápán, többi vetélytársával szemben sikeresen védte meg a hazai pályáját a gárda. A Fehérvárnak még szoros meccset sem sikerült játszania vendégként, 34 pontos vereség volt a legkisebb arányú Sopronban. Ha a két adatot egymás mellé rakjuk, akkor az eredmény biztos pápai győzelmet ígér.

OSE Lions (2., 11-3) – PVSK-Kronosz Kiadó (6., 7-7) (péntek, 19:00)

Már saját csarnokában sem mehet biztosra a gödörben lévő OSE, ráadásul a PVSK ellen szenvedte el első vereségét, ami még biztosan ott motoszkálhat a fejekben. Vélhetően azonban a pécsiek nem a legerősebb keretükkel utaznak majd Oroszlányba (másnap A-csoportos meccset játszanak Kaposváron), megvan tehát a visszavágás esélye és egyben lehetőség is visszatérni a győzelmi ösvényre.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (3., 11-3) – BUDAFOK (9., 5-9) (péntek, 19:00)

Összeszedettebb, harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb idén a győri csapat, előkelő helyezésük és jó szereplésük végre hűen tükrözi a játékoskeret erősségét. A Budafok is sokkal nagyobb reményekkel futhatott neki a szezonnak, bíztatóan is kezdett a gárda, de azóta nem jönnek az apró sikerek, és egyre lejjebb csúsznak a tabellán. Győrben toronymagas favorit a házigazda, stabilan hozzák a meccseket a húzóembereik, nagy betli kellene egy vendég bravúrhoz.

MTK Törökbálint (5., 9-5) – Bonyhádi KSE (7., 7-7) (szombat, 17:00)

Nagyon is számolni kell mostantól a Bonyháddal, az OSE legyőzése komoly fegyvertény a tolnaiak kezében, ha meg tudják lovagolni ezt a sikert, akkor a gyorsan beilleszkedő Sömenekkel akár még a legjobb négyért is versenyben lehetnek. Kötheti hát azt a bizonyos nadrágot az MTK, odahaza a Győr ellen már megbotlottak egyszer, utolsó öt meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, veszélyben lehet az ötödik helyük, ha az egyre markánsabb Bonyhád ellen is hullámzik majd a játékuk.

Tehetséges Fiatalok-Budapest (4., 9-5) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 12-2) (szombat, 18:30)

Rangadóval zárul a forduló, a Veszprém egészen elképesztő, 13. sikerére hajt a fővárosban, míg a TF érthetően a negyedik helyét védené az éllovas szériájának megtörésével. A legkevesebb pontot kapó gárda fogadja a második legjobban támadó együttest, ha sikerül zavarba hozni a veszprémi nehéztüzéreket, akkor megfoghatja a bakonyiakat a Mehmedovics-legénység, ellenkező esetben a több opcióval rendelkező Mérész-csapat elviheti a két pontot a TF-től.

 

Fotó (1.): szon.hu
Fotó (2., slide): oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus