NBI/B - Beharangozó 8. forduló

Csonka forduló vár ránk a másodosztályban, három mérkőzést is halasztanak a csapatok, kevesebb rangadó is jut erre a hétvégére, a Honvéd-MEAFC, valamint a Bonyhád-TF derbikre azért így is megéri majd kilátogatni!

Keleti csoport

Budapesti Honvéd SE (5., 4-2) – MEAFC (1.,  6-1) (szombat, 16:00)

Egymás után elszenvedett két veresége ellenére hazai pályán még nem hibázott a Honvéd gárdája, a miskolciak ellenben két magabiztos sikert is arattak már idegenben a MAFC és a Békés vendégeként, igaz Tiszaújvárosból lógó orral távoztak Drahosék. A második fordulóban elbukott borsodi rangadó óta azonban szárnyal a MEAFC, zsinór öt sikert zsebeltek be Bene Szilárd fiai, és bár győzelmeik nagy részét odahaza aratták, eddigi teljesítményük alapján a Dózsa György úton sem lesznek esélytelenek. Több mint egy hónap után lép ismét saját szurkolótábora előtt parkettre Puskás Artúr alakulata, ami a két bekapott zakó utáni bizonyítási vággyal megspékelve extra motivációt adhat a házigazdáknak a listavezető legyőzésére.

Salgótarjáni KSE (10., 2-5) – Nagykőrösi Sólymok KE (4., 4-2) (szombat, 18:00)

Két extra formában pattogtató, dinamikus duó külön párharca is lehet a tarjáni találkozóból, hazai oldalon a Moore-Blaskovits páros, míg a Nagykőrösnél a Tóth-Mácsai kettős dönthetik el csapataik javára a meccset. Több támaszra a vendégek kulcsjátékosai számíthatnak, egyik nagy előnye Lakosa Zsolt legénységének, hogy a húzóemberek mellé (mögé) szépen fel tudnak zárkózni a társak, míg a nógrádiaknak eddig nagyon is az említett két játékos szereplésén múlik a sikerük. Intő jel lehet azonban, hogy hazai környezetben eddig csak a Vásárhely tudta legyűrni Molnár István együttesét, ők is csak egy dobópárbaj végén tudták túldobni vendéglátójukat.

Calle Pubfood Békés (11., 1-6) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (3., 5-2) (vasárnap, 16:00)

Nem könnyíti meg az idén jócskán alulteljesítő Békés helyzetét, hogy mostanra kiderült, egyik leghasznosabb játékosukra, Schéda Martinra még hetekig nem számíthatnak a bedobó térdműtétjét követően. Odahaza persze még tartalékosan is fel tudják venni a versenyt bárkivel, de az egyik legjobb formában lévő keleti csapat látogat most hozzájuk, még ha a fővárosban elszenvedett vereség (MAFC) nem is mutat jól a Brunyánszky-legénység mérlegén. Ennek ellenére a Madár-Debreceni-Osnach trió által vezérelt Tiszaújváros sokkal szervezettebbnek és magabiztosabbnak tűnik jelenleg, a DEAC elleni sikerrel kozmetikázták a MAFC-os fiaskót, és Békésre is esélyesként utaznak.

MAFC (12., 1-6) – Nyíregyháza Blue Sharks (7., 4-3) (vasárnap, 18:00)

A Gabányiban eddig nem lehet panasz a MAFC együttesére, bár az éllovas MEAFC dolgát nem tudták megnehezíteni Bors Miklós tanítványai, a Honvéd és a Tiszaújváros viszont megszenvedett a fiatalokkal, utóbbi ellen meg is szerezte első győzelmét a fővárosi alakulat. Az idegenben eddig nem parádézó Nyíregyháza sem érezheti zsebében a két pontot, bár Gant feltartóztatása lehet, hogy nagy falat lesz Pápaiéknek, ha az amerikai center hatékonyságát tudja limitálni a házigazda, akkor egy kiegyenlített összecsapás kerekedhet belőle.

Az Óbudai Kaszások (8., 2-5) – Vásárhelyi Kosársuli (2., 6-1) derbit november 27-én, vasárnap, míg a DEAC Kamilla Gyógyfürdő (6., 4-3) – EKE Eger KOK (9., 2-5) találkozót december 2-án, pénteken rendezik.

 

Nyugati csoport

Bajai Bácska FKE (11., 1-6) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (5., 5-2) (péntek, 17:00)

A gyengébb szezonkezdet után szépen belelendült a Veszprém együttese, a törökbálinti KO és az OSE elleni zártkapus meccsen elszenvedett vereséget követően már ötöt számlál győzelmi szériájuk, és a Baja ellen sem valószínű, hogy megtörik a sorozat. Hiába dőlt ki ugyanis Kámán a bakonyiak soraiból, új bosnyák légiósukkal könnyedén pótolhatják klasszisuk hiányát, a több sebből vérző Baja otthonában nem is lehet veszélyben a győzelmük.

Metal-Work Bonyhádi KSE (9., 2-5) – Tehetséges Fiatalok-Budapest (4., 5-2) (péntek, 19:00)

A tabellán elfoglalt helyezésük ellenére rangadó lehet a TF bonyhádi kiruccanása, de ahhoz fel kell törniük Tömösváryéknak a fővárosiak fojtogató védekezését, amivel alig több mint 58 pontot kapnak csak idegenben, kevesebbet, mint hazai pályán! Gólzáporra nem számíthatunk, ha középjátékosa mellé felzárkóznak a társak is, akkor lehet keresnivalója a házigazdának, ellenkező esetben a három meccs óta veretlen TF bedarálhatja ellenfelét.

SMAFC-NYME (10., 2-5) – OSE Lions (1., 6-1) (péntek, 19:00)

Szimpatikus játékuk és koncepciójuk ellenére esélytelen még hazai pályán is a listavezetővel szemben Meszlényi Róbert alakulata, kisebb csoda, remek dobóforma és az oroszlányi kulcsemberek csoportos betlije kellene a soproni sikerhez. A pécsi fiataloknak ugyan összejött a bravúr, de azóta nagyon felszívta magát Vavra András gárdája, három meccset nyertek imponáló különbséggel, alig 50 pontot kapva és támadásban 100 fölött átlagolva.

Alba Fehérvár (12., 0-7) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (2., 6-1) (vasárnap, 17:00)

A mezőny egyetlen nyeretlen csapata fogadja a mezőny leghosszabb győzelmi szériájával bíró együttest. A vereségek ellenére odahaza még nem játszott alárendelt szerepet a Fehérvár, de a siker ez idáig nem jött össze, teljes kerettel erre viszont lehet esélyük, még a szárnyaló Győr ellen is. Papíron toronymagas esélyesei a mérkőzésnek Nárai Bencéék, rutinos játékosaik mind kiváló formában vannak, sülnek folyamatosan a tripláik, jól találják meg a kinti-benti egyensúlyt, az eredmények nem is maradnak el idén, és ha minden a tervek szerint megy, akkor vasárnap már hét meccs óta lesznek veretlenek.

PVSK-Kronosz Kiadó (8., 2-5) – BUDAFOK (6., 4-3) (vasárnap, 18:00)

Ahogy az várható volt a szezon előtt, odahaza lesz kőkemény ellenfél a PVSK, amikor mindenki hadra fogható a csapatból, mindkét sikerüket saját közönségük előtt aratták, és csak a Veszprémtől szenvedtek szűkös, kétpontos vereséget. Eddigi legizzasztóbb idegenbeli túrája előtt áll a Budafok, igaz, mindössze a harmadik vendégként lejátszott meccsükre készülnek Drevenkáék. Kellemes csalódás idén a budafokiak szereplése, a középházban maradás reális cél is lehet a csapat számára, de ha egy kicsit komolyabban venné a bajnokságot a pécsi U23-as együttes, akkor ők akár a felsőházért is versenyben lehetnek ezzel a kerettel.

A Motax-Pápai KC (7., 4-3) – MTK Törökbálint (3., 5-2) mérkőzés december 2-án, pénteken kerül lebonyolításra.

 

Fotó: facebook.com/honvedkosar

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus