NBI/B: 25 pontos nyíregyházi győzelemmel zárult a forduló

A BKG és a Bonyhád is magabiztos volt, a Honvéd vendégeként nyert a Veszprém, a Vasasnak nem okozott nagy gondot az MTK, a Tiszaújváros a Győrt verte meg, a Cegléd pedig a Békés ellen folytatta győzelmi sorozatát. Eredmények, összefoglalók, nyilatkozatok a B csoport meccseiről.

fotó: Hübner Nyíregyháza BS

Piros csoport

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MEAFC-Miskolc 100-75 (28-19, 25-20, 29-16, 18-20)

Egyértelmű meccs volt, már az első negyedben megszórta magát a Nyíregyháza és onnantól végig vezetett - a Miskolc próbált partiban maradni, a nagyszünetig látótávolságon belül is tartotta magát, de a fordulás után elsöpörte a vendégeket a hazai együttes. A Nyíregyházánál Tóth Gergely elemében volt (26 pont, 7/10 mezőnyből, 11/13 büntető), csapatszinten öten dobtak náluk tíz pont felett, 44%-kal tripláztak és volt 33 gólpasszuk (Bus Iván 10-et vállalt), ami kiváló adat - ráadásul mindezt úgy hozták össze, hogy Emmanuel Ubilla nem lépett pályára. Meglepetés így nem történt, Siska János csapata hozta a papírformát és 7-0-val továbbra is hibátlan, míg a MEAFC 3-4-gyel a középmezőnyben foglal helyet.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth G. 26/3, Mokánszki 15/6, Bazsó 13/9
A Miskolc legjobb dobói: Kozák M. 18, Montai 18/3, Lippai 11, Homoki 11

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok a csapatnak, mert amit kértem, hogy agresszív védekezéssel kezdjük el a mérkőzést, azt maximálisan betartották. Végre játszottunk egy olyan mérkőzést, ahol a második félidőben a már megszerzett előny birtokában új taktikai elemeket tudtunk gyakorolni, illetve a kulcsjátékosaimat tudtam pihentetni. Remélem, hogy a bajnokság tovább fog folyatódni és a Miskolcnak további sok sikert kívánok a bajnokság további részében.

Szollár Gergő, Miskolc: Először is gratulálok a Nyíregyházának, nagyon szépen játszottak. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy ilyen mély kerettel bárki ellen győzelmi esélyeik vannak. Az első negyedben úgy gondolom, hogy a tizenhat hazai büntető túlzott volt, ennek ellenére próbáltunk meccsben maradni. Úgy érzem nagyjából 20 percig sikerült is, sajnos a végére felőrölt minket a Nyíregyháza lendületes játéka. Dolgozunk tovább, reméljük hogy a bajnokság folytatódik tovább és le tudjuk játszani az eredeti formájában. Még egyszer gratulálok a Nyíregyházának és további sok sikert kívánok.

 

MTK-Elite Basket - Vasas Akadémia 51-86 (11-21, 17-13, 8-20, 15-32)

Nem borult a papírforma, a veretlen Vasas nyerni tudott a győzelem nélküli MTK otthonában, méghozzá tulajdonképpen simán. A vendégek már az első negyedet megnyerték tíz ponttal, majd a másodikban jött egy hullámvölgyük, de a fordulás után sebességet váltottak és a harmadik játékrészben eldöntötték a küzdelmet, a negyedikben pedig kiütésessé tették a győzelmüket. A hazaiak nagyon szűk kerettel és felforgatott rotációval próbáltak helytállni, jelen helyzetükben nyilvánvalóan nem ugyanazt a szintet képviselik, mint a remek formában lévő Vasas - ez látszott is a pályán, a végeredmény is mutatja, hogy nem voltak egy súlycsoportban a felek.

Az MTK legjobb dobói: Bognár 12/6, Hegedűs 11, Takács 7
A Vasas legjobb dobói: Debreceni 18, Boros 17/3, Kelenföldi 12/3

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a Vasasnak, kivánom Faragó Peti kollégámnak és az összes játékosuknak, hogy sikeruljön nekik ez a szezon úgy, ahogy eltervezték és megálmodták. Egy 35 pontos vereség után nehéz sportszakmailag értékelni a találkozót, viszont megpróbálom emberi oldalról: a játékosaim nagyon nehéz helyzetben vannak, mivel lebetegedtek és megsérültek 5-en, illetve elküldtünk 2 játékost korábban. Az u20-as csapatból kellett feltölteni a csapatot ahhoz, hogy ki tudjunk állni. Azok a játékosok, akik eddig 5-10 perc között játszottak, most hirtelen 30 percet vannak a pályán, illetve aki eddig még életében nem volt felnőtt csapat közelében, most hirtelen 15-20 percet tölt a pàlyán. Ennek ellenére minden nap edzenek és minden mérkőzésre kiállnak, vállalják a felelősséget és a vereségsorozatot is. Azt gondolom, hogy ez emberileg és sportemberként is nagy dolog, büszke vagyok a csapatomra! Az a tény, hogy jelen pillanatban ez ennyire elég, azon nem tudunk változtatni, viszont tudunk küzdeni az egyesületért és ebben az egész világra nehezedő vírushelyzetben a kosárlabda sportág életben maradásáért. Mi minden mérkőzésre ki fogunk állni, és legjobb tudásunk szerint fogunk teljesíteni! Sok egészséget kívánok minden embernek!

Faragó Péter, Vasas: Az első félidőben kissé ritmustalanul és lassan támadtunk. A második félidőre feloldódtunk egy-két távolival és könnyű kosárral. Ez aztán nagyobb nyugodtságot adott és lazábban tudtunk játszani. az MTK csapatának kívánom, hogy találjanak rá a győzelmek útjára, a sajátjaimnak pedig gratulálok a jó teljesítményhez!

 

Budapesti Honvéd SE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 72-74 (17-19, 21-19, 17-19, 17-17)

Izgalmas és jó mérkőzést vívtak egymással a felek, ahol nem nagyon alakultak ki jelentős különbségek, végig szoros küzdelmet folytattak a csapatok és ebből most egy hajszállal a vendég veszprémiek jöttek ki jobban. A záró etapot ők kezdték kétpontos fórral, ezt négy-ötre tudták növelni, majd mindezt beosztották és ha támadásban voltak is kihagyásaik, de megfelelő védekezéssel lemenedzselték az ügyet - a végén büntetőket is hibáztak, de amit nagyon kellett, azt bedobták, úgyhogy hiába jött vissza 72-73-ra a Honvéd, fordítani már nem tudott. A hazaiaknál elsősorban a jó dobóforma hiányzott (42% mezőnyből, 19% tripla, 57% büntető), míg a vendégeknél több remek egyéni teljesítményt is láthattunk - Madár András (26 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Szabó Péter (12 pont, 9 gólpassz) mellett Dukics (15 pont, 10 lepattanó) is hozzátette a magáét és a padról érkező Futó is beszórt 12 pontot. A Honvéd így két elvesztett rangadóval 0-2-re áll a bajnokságban, míg a Veszprém 3-3-mal igyekszik felfelé.

A Honvéd legjobb dobói: Pintér 15, Szatmári 11/3, Stefán 9, Tischov 9/3
A Veszprém legjobb dobói: Madár 26/12, Dukic 15/6, Szabó P. 12/9, Futó 12

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a Veszprém csapatának, megérdemelten nyertek meg ezt az egylabdás mérkőzést. Nyilván sokat számított, hogy nekünk ez a második bajnoki mérkőzésünk volt, nekik pedig a hatodik, de ez egyáltalán nem kifogás, úgyhogy jár nekik a dicséret. A játékosaimat is megilleti ez a fajta vállveregetés, mert ami bennük volt, azt kihozták a meccsen. Kicsit hamarabb elkészültünk az erőnkkel, mint ahogy azt szeretnénk, de ettől függetlenül a rotáció nem működött rosszul. Azt gondolom, hogy nagyon sokan tettek hozzá ahhoz, hogy ez meglehessen. Gyenge százalékkal dobtunk és sajnos kevesebbet, mint amit szeretnénk, illetve nem nagyon kell keresgetnem a statisztikában, hiszen tíz darab kihagyott büntetővel egy Veszprém ellen hazai pályán nem tudsz nyerni.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Nagyon jó mérkőzés volt, nagyon örülök, hogy sikerült a győzelmet megszerezni, és nagyon örülök azért is, hogy sok honvédos kötődésem van, sok évet töltöttem el a Dózsa György úton, nagyon közeli barátságot ápolok több játékossal és Artúrral. Nem mondom, hogy az egyik szemem sír, de nagyon örülök, hogy egy ilyen jó mérkőzést tudtunk játszani a Honvéddal. Nagyon sok sikert kívánok nekik, illetve gratulálok a saját csapatomnak.

 

BKG Príma Akadémia - PVSK-CARGATE 97-60 (31-17, 21-15, 24-12, 21-16)

Ez egy nagyon sima meccs lett, a tartalékos pécsiek egyáltalán nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát, gyakorlatilag egy negyed alatt megnyugtató előnyt épített fel az esélyesebb BKG. A vendégeknél mindössze Rátvay Balázs és Bíró Olivér tudott túljutni az öt dobott ponton, ők ketten hozták, amit kellett, de ez nem lehetett elég a kiegyensúlyozott hazaiakkal szemben óbbiaknál hatan dobtak kétszámjegyűt, 50%-kal céloztak mezőnyből, 22 labdát szereztek, abszolút dominálni tudtak. A BKG így sorozatban hatodik győzelmét aratta és 6-1-gyel továbbra is ott van a legszűkebb élmezőnyben, míg a PVSK zsinórban ötödször kapott ki és 1-5-tel a tizenkettedik helyről folytathatja. 

A BKG legjobb dobói: Nagy Be. Á. 19/12, Radoncic 18, Nagy Bo. Á. 12/9, Armaghani 12
A PVSK legjobb dobói: Rátvay 20, Bíró L. 16/3

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Bár tudtuk, hogy lehetnek hiányzók a vendégeknél, így is nehezebb meccsre számítottam az eddigi meccseik alapján. Az ellenfél nagyon sok labdát szokott szerezni, jók a lepattanózásban és az átmeneti játékban. Ezekre különösen figyeltünk. A dobóteljesitmennyel vannak bajok, de várhatóan ez is rendben lesz, amikor igazán szükség lesz rá,

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok az ellenfélnek. Nem tudtunk eléggé küzdeni sem, olyan magabiztosak voltak. Remélhetőleg hamar ki fogunk egyenesedni és csatlakoznak a hiányzóink. Egyelőre a látottak alapján ez a realitás. Fiatalok és tapasztalatlanok vagyunk.

 

Zöld csoport

Békési SzSK - Ceglédi KE 78-92 (23-22, 17-19, 24-28, 14-23)

Az első félidő még szorosan alakult, Krstic (22 pont, 21 VAL), Meleg (17 pont, 10 lepattanó) és Karsai (14 pont, 19 VAL) vezetésével tartani tudta magát a Békés és a nagyszünetig tényleg közel jártak a Ceglédhez a hazaiak - az első negyedet megnyerték és a másodikat is csak két ponttal vesztették el. A fordulás után azonban feljebb kapcsoltak a vendégek, jött Fekete Viktor extrája, aki 5/5 közelije mellett 5/10 triplát és 8/8 büntetőt is elsüllyesztett, így 33 ponttal, valamint 40 VAL-lal zárta a meccset - az ő parádéja már különbséget jelentett a felek között és összességében a harmadik-negyedik negyedben már ellenfele fölé nőtt a Cegléd. Összességében nagyjából a papírforma érvényesült, de a Békés is megtette a magáét, jó játékkal nehezítette meg a vendégcsapat dolgát - ők 3-3-mal folytathatják, a Cegléd pedig 5-1-gyel ostromolja a tabella tetejét.

A Békés legjobb dobói: Krstic 22/9, Meleg 17/3, Karsai 14/6
A Cegléd legjobb dobói: Fekete 33/15, Kovács B. 14, Tóth Z. 10/3

Balog Vilmos, Békés: Az volt a célunk, hogy a Cegléd ne tudjon a komfortzónájában kosárlabdázni. Az első félidei védekezésünkkel meg is leptük őket, támadásaink is jól sikerültek, viszont itt is sok támadólepattanót engedtünk a vendégeknek, akik második esélyből sok pontot dobtak. A második félidőben szigorított a védekezésén a ceglédi csapat, több hiba csúszott a támadásainkba. Eladott labdáinkból gyors kosarakat dobtak és Fekete Viktor extra dobóteljesítményt nyújtott a második szakaszban, ezt már nem tudtuk ellensúlyozni, viszont sikerült egy jó mérkőzést játszanunk a bajnokesélyes Cegléd ellen. Gratulálok a fiúknak a teljesítményükhöz!

Honti Viktor, Cegléd: Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a Békés hazai pályán mindig nagyon szívja magát. Mindig egy érzelemdús, kemény, férfias mérkőzést játszanak, óriási nyomást helyezve a bírókra és ránk is, ez be is jött, az első félidőben extrán játszott a Békés, de a második félidőben sikerült feléjük kerekednünk és már a mi akaratunk érvényesült.

 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 63-82 (16-23, 10-18, 14-19, 23-22)

Támadásban gyenge napot fogtak ki a hazaiak, akik nem dobtak jól (36% mezőnyből, 23% tripla, 44% büntető), csak Bakon Csanád lépte át (épphogy) a tíz pontot, a jobb támadójáték pedig nagyon hiányzott ezen a mérkőzésen, mert a Tiszaújváros a megszokottak szerint most is jó volt ebben a műfajban. A vendégeknél Drahos lubickolt (24 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 6 labdaszerzés, 8/13 mezőnyből), de Kovács Martin is jó volt (17 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Lajsz Gergő is hozzátett 14 pontot, valamint 7/9 jó dobást - ők 57%-kal céloztak mezőnyből, nagyjából ez volt a különbség a felek között. A vendégek már az első félidőben meglógtak, ezt a fórt pedig meg is tartották, sőt, növelni tudták a folytatásban - a Győrből most hiányzott az átütőerő, így mindkét csapat 2-4-es mérleggel folytathatja a bajnokságot.

A Győr legjobb dobói: Bakon 11/6, Horváth 10/6, Geiger 9
A Tiszaújváros legjobb dobói: Drahos 24/9, Kovács M. 17/6, Lajsz 14

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Ezzel a dobószázalékkal soha nem fogunk mérkőzést nyerni. Úgy gondolom ezt a dobószázalékot télikabátban, sálban, sapkában, síkesztyűben, csukott szemmel is meg lehetne dobni. Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, nem így készültünk a héten. Remélem a folytatásunk jobb lesz, gratulálok az ellenfélnek, ma ők voltak a jobbak.

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Nagyon örülünk az első idegenbeli győzelmünknek, ami nem is kis arányú. 60 pont környékén tartottuk a hazai csapatot, ami nagyon dicséretes, és ennek nagyon örülök. Volt egy megbeszélt taktikánk, támadási taktikánk otthon, és azt mondhatni 75-80%-ban sikerült betartanunk. Az, hogy ez volt a siker kulcsa, vagy sem, nem tudom, úgy láttam, hogy a hazai csapat kicsikét fásultabb volt, és emiatt jobban tudtunk érvényesülni. További sok sikert kívánok a győri csapatnak!

 

Atomerőmű KSE Bonyhád - DEAC U23 90-63 (18-20, 31-16, 32-12, 9-15)

Az első negyedben még nem tűnt úgy, hogy ebből ilyen sima meccs lesz, abszolút partiban volt a DEAC, sőt, vezetni is tudott, ám a második-harmadik játékrészben fizikálisan és mindenhogyan felőrölte ellenfelét a rutinosabb Bonyhád. A hazaiak ezt a két negyedet összesen 35 ponttal nyerték meg, innentől formalitássá vált a záró etap - döntő volt az 54-39-es lepattanózás és az, hogy a DEAC alig 32%-kal dobott csak mezőnyből, így azért idegenben elég nehéz lett volna nyerni. A végeredmény meglehetősen nagyarányú bonyhádi győzelmet mutat és a tolnaiak így 4-0-val vezetik a Zöld csoport tabelláját.

A Bonyhád legjobb dobói: Verasztó 18/3, Gébert 13/6, Tömösváry 12/3
A DEAC legjobb dobói: Fábián 16, Pollák 14/3, Kiss K. 10/6

Morgen Frigyes, Bonyhád: Először is gratulálok a csapatomnak, nagyon örülök, hogy mindenkinek tudtam adni játéklehetőséget. Egyetlen negyedet sem játszottunk végig jól, sem támadás szempontjából, sem védekezés szempontjából, inkább csak jó periódusaink voltak, de örülünk, hogy ez is elég volt a győzelemhez. Nagyon puhák voltunk védekezésben, legfőképpen az első félidőben, ezen tudtunk javítani a harmadik negyedben. Az biztos, hogy ennél majd több kell idegenben, úgyhogy erre fogunk fókuszálni kedden.

Jesper Gustavsson, DEAC: Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk, feltüzelve léptünk a pályára, és jól játszottunk. A hazai csapat egy kifejezetten fizikális játékot játszott, kihasználták a testi fölényüket, és idősebbek is voltak nálunk. Okosan használták, hogy a játékvezetők tolerálták ezt a játékot. A sárga csapat ebbe az irányba terelte a játékot, és nem tudtunk alkalmazkodni.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus