NBI/B: A Honvéd otthonában nyert a Salgótarján, javított a Nyíregyháza

Simán győzött Siska János csapata a TF ellen, a Salgótarján pedig szoros rangadót húzott be a fővárosban.

fotó: hunbasket.hu

 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - TF-BP 88-69 (18-23, 17-11, 30-18, 23-17)

A Honvéd elleni vereség után javítani tudott a Nyíregyháza, igaz, az első negyedben még úgy tűnt, hogy most is lehetnek gondjai a társaságnak - ott megint nem működött megfelelően a védekezés, ezt pedig kihasználta a TF és vezetni is tudott. A folytatásban azonban stabilizálta magát hátul a hazai alakulat, a nagyszünetben már vezetett, majd a második félidőt már tulajdonképpen uralni tudta - hátul nagyon szigorú volt Siska János együttese, elöl pedig a most agresszívebb Ubilla (23 pont, 8/11 mezőnyből, 4/5 tripla, 5 lepattanó, 8 gólpassz) vezetésével akkor szerzett pontot, amikor arra szükség volt. A magabiztos győzelem után a Nyíregyháza így továbbra is üldözi a 7-0-s Vasast, most viszont tíz nap szünet jön neki a bajnokságban, legközelebb jövő hétvégén, Nagykőrösön lép pályára.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 23/12, Bus 16/3, Mokánszki 16/3
A TF legjobb dobói: Kerkai 17, Karosi 15/3, Timkó 14, Somogyfoki 14/12

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok a csapatnak, mert megmutattuk, hogy egyszeri botlás volt az előző mérkőzés. Ezt a találkozót a védekezésünkkel tudtuk megnyerni egy jól és kellemetlenül játszó TF ellen. Sok sikert kívánok Nekik a szezon további részében.

Beák Gábor, TF: Gratulálok a Nyíregyháza csapatának. Úgy gondolom, hogy nagy csatát vívtunk. Szerintem a csapatunk maximálisan helytállt. A srácok sok hibával, de nagyon jól játszottak. Úgy gondolom, hogy részben felismertük azokat a helyzeteket amiket kihasználtunk és ezt az első félidőben tudtuk érvényesíteni is. A második félidőben beestek a Nyíregyháza hárompontosai, amire nem tudtunk érdemben válaszolni. A végére picit elfáradt a csapatunk. Gratulálok még egyszer a Nyíregyházának, remélem mi meg továbbra is ezen az úton fogunk járni.

 

Budapesti Honvéd SE - Salgótarjáni KSE 84-87 (20-25, 26-19, 16-21, 22-22)

Igazi rangadónak ígérkezett a meccs és az is lett belőle, szoros, fordulatos küzdelmet vívtak a csapatok, amelynek végén most a Salgótarján bizonyult pontosabbnak. Valóban az döntött, hogy ki a pontosabb, az eladott labdák tekintetében 7-19-re nyertek a vendégek, ez egy olyan faktor volt, amit nehéz ellensúlyozni és bár dobásban a Honvéd volt jobb, de a kevesebb labdabirtoklást (amihez a 18-9-re elvesztett, vagy a Tarján szempontjából megnyert támadópattanózás is sokat hozzátett) nem sikerült kiküszöbölni. A záró etapban már végig a vendégek vezettek és bár a Honvéd többször is visszajött egy labdára, az utolsó percben pedig egyetlen pontra, de a végeredményt Bán két büntetője állította be - fontos győzelem volt ez a Salgótarján számára, amely ezzel 6-2-vel a harmadik helyen áll, míg a Honvéd 4-5-tel megint becsúszott 50% alá.

A Honvéd legjobb dobói: Szatmári 15/3, Tichov 15/12, Tanoh 14
A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek 18/3, Karanfilovski 15/9, Joó 14/6

Puskás Artúr, Honvéd: Gyengén és dekoncentráltan játszottunk. Természetesen ez semmit sem von le a Salgótarján érdemeiből, jár nekik a gratulació. Egész egyszerűen kevesebb hibát vétettek, elég csak a 7 illetve 19 eladott labda arányt megnézni. Nem fogok amögé bújni, hogy fiatalok vagyunk, igenis számos olyan játékosunk van, aki szerepelt már ehhez hasonló hőfokú mérkőzéseken. A kosárlabdát nem érdemre játszák, viszont mi ezt a mait nem érdemeltük meg. A legutóbb tapasztalt lelkesedést, vagányságot és csapatmunkát csak felvillanások erejéig mutattuk meg es ez egy ennyire massziv gárda ellen édeskevés. Ritkán vagyok mérges es csalódott egy vereséget követően, most mégis. Komoly felelősségem van a vereségben, mert nem tudtam érthetően a Srácok tudtára adni, hogy mi szükségeltetik a sikerhez. Ha igazán potens közösség vagyunk, akkor kollektíven tanulunk a mai hibáinkból és már szombaton javítunk rajtuk.

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok mindkettő csapatnak, magas színvonalú mérkőzést tudtunk játszani, egy nagyon jó Honvéddal, nem sok csapat fog errol a pályaról győzelemmel távozni. Mindenki hozzátett a csapat sikeréhez, 25 gólpasszt sikerült kiosztanunk, és tudtuk a Honvéd dobásszámát kontrollálni. Most kicsi pihenőt kapnak a jatékosok, és jövőhéten megpróbáljuk győzelemmel búcsuztatni ezt a kaotikus évet.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus