NBI/B: A Honvédot is legyőzte a MAFC, túlórában nyert a Vásárhely

Több kiemelkedő mérkőzést is játszottak a B csoportban ezen a hétvégén, többek között 17 vesztes meccs után újra nyerni tudott a DEAC U23 - összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a találkozókról. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

MEAFC-Miskolc - BKG Príma Akadémia 85-78 (20-17, 31-17, 18-18, 16-26)

Nagyon jó teljesítményt nyújtott ezen a mérkőzésen a Miskolc, a hazaiak a jó kezdés után "csak" három ponttal nyerték az első negyedet, de aztán a másodikban állva hagyták ellenfelüket és tulajdonképpen eldöntötték a mérkőzést - parádésan dobtak, remekül járatták a labdát, más ritmusban kosaraztak, mint ellenfelük. A fordulás után közelített a BKG, de hiába dobott megint 36 pontot Nagy Botond, most nem voltak kiegyensúlyozottak a vendégek, így megérdemelt MEAFC-siker született. 

A MEAFC legjobb dobói: Homoki 18, Tóth V. 16/6, Kozák M. 15/3
A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. 36/21, Armaghani 13, Cooper 8, Nagy S. 8/6

Szollár Gergő, MEAFC: Az első félidőben számunkra jól alakultak a dolgok. Támadásban jó döntéseket hoztunk és védekezésben is stabilak voltunk. Örülök, hogy a csapat vezérei komolyan vették a feladatukat. Köszönjük a mérkőzést a Szigetszentmiklósnak és sok sikert kívánok nekik a rájátszásban! 

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Rossz kezdés után, rossz folytatás következett. Nem tudtunk mit kezdeni a Miskolc aktív magasembereivel. Kevés jól kidolgozott dobóhelyzetünk volt és azokat is kihagytuk az első félidőben, majd a másodikban is. A negyedik negyedben kicsit megráztuk magunkat és ez okozott némi meglepetést a hazaiaknak, de megérdemelten nyertek. Sok sikert a bennmaradás kivívásához!

 

Budapesti Honvéd SE - MAFC 79-85 (20-27, 16-21, 23-14, 20-23)

Az utóbbi meccsekhez képest feljavult a Honvéd, koncentráltabb, jobb játékot mutattak be Takácsék, de a liga legjobb formában lévő csapata jobbnak bizonyult, nagyon magabiztos játékkal húzta be a rangadót a MAFC. A tizenkét ponttal megnyert első félidő után kicsit visszavettek a vendégek, a harmadik negyedben visszajött a Honvéd, de aztán a záró etapban stabilizálták magukat Csapaiék és elsősorban Tóth Péter (21 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 5/10 tripla) remeklésére építve zsinórban hetedszer is nyertek és már egyedüli harmadikak a tabellán.

A Honvéd legjobb dobói: Stefán 21/3, Tanoh 11, Takács 11/9
A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 21/15, Lakits 16/3, Csapai 13/3

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a MAFC gárdájának, nagyot harcoltak a győzelemért. Ez teljes mértékben elmondható a mi csapatunkról is, óriási küzdőszellemről tettünk tanubizonyságot. Megnyertük a lepattanó csatát, több gólpasszt osztottunk szét, nincs mit szépíteni a pocsék doboszázalékunk és Tóth Peti extraklasszis teljesítménye miatt szenvedtünk vereséget. Amit előzetesen megbeszéltünk, nevezetesen, hogy ne kapjunk 35-38 pontnál többet a gyűrű alól, illetve faultokkal tördeljük a játékukat, megoldottuk. Sajnos, Stefán Dávidon kívül nem akadt az átlagosnál jobb tamadó produkció, igy egész egyszerűen nem tudtunk elég pontot rakni a táblára. Büszke vagyok a Srácokra, ahogyan a bajai mélyrepülésre reagálni tudtak és ismét kollektívaként harcoltak 40 percen keresztül.

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - NKA Pécs 95-76 (33-17, 21-24, 22-14, 19-21)

Szorosabb meccsre számíthattunk, ismerve az NKA idegenbeli mérlegét, de a Veszprém nem bízta a véletlenre a dolgot és már az első negyedben átrohant ellenfelén: azt 33-17-re nyerte meg Baksa Szabolcs alakulata, onnantól pedig gond nélkül kézben tartotta az összecsapást. Madár (25 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 7/15 tripla), Orgona (23 pont, 8/9 mezőnyből), Szabó (15 pont, 12 gólpassz) és Dukics (15 pont, 9 lepattanó) is nagyszerű számokkal zárt, míg a pécsieknél a 21 pontos Ladost, valamint a 14-4-4-et hozó Benkét lehet kiemelni. 

A Veszprém legjobb dobói: Madár 25/21, Orgona 23, Szabó 15/9, Dukics 15/3
Az NKA legjobb dobói: Lados 21, Benke 14/3, Váits 10/3

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a csapatomnak! A hazai mérlegünk az alapszakasz végére nagyon impozáns lett. Ez mutatja, hogy vannak jó egyéni és csapatteljesítmények is. Ez a mérkőzés az első negyedben nagyjából eldőlt. Nem csak az eredmény miatt, hanem azért is, mert elhittük, hogy bekerültünk a playoffba. Fontos, hogy fejben is felépítsük magunkat minden mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy az első és harmadik negyedbeli védekezés meghatározta a találkozót. A jövő héten a MAFC lesz az ellenfelünk, keményen készülünk arra a meccsre is. Az NKA Pécsnek pedig sok sikert kívánok! 

Ivica Mavrenski, NKA Pécs: A Veszpérm egész meccsen jobb volt, kontrollálta az egész találkozót. Mi viszont nagyon rosszul teljesítettünk. Ha így játszunk a továbbiakban is, akkor őszointén szólva, nem érdemeljük meg hogy résztvegyünk a rájátszában. További sok sikert kívánok a Veszprémnek az alapszakaszban és a playoffban.

 

Salgótarjáni KSE - Vasas Akadémia 67-65 (23-18, 14-13, 15-16, 15-18)

Minden bizonnyal az egymás elleni playoff-csatára is hangoltak a felek ezzel a rangadóval, amely remek felvezetésnek bizonyult ahhoz a párharchoz - kemény védekezést és végig kiélezett küzdelmet láthattunk a csapatoktól. Ennek végén ehhez illő végjáték döntött, 57-57 után, az utolsó öt percben pedig egy hajszállal jobbnak bizonyultak a hazaiak: a Vasasnál volt technikai, volt eladott labda, míg a túloldalon Herendic clutch dobásokkal jelentkezett. Az utolsó perc így is izgalmasan alakult, de a Vasas elrontotta az utolsó esélyét 66-65-nél, ezzel a Tarján húzta be a presztízsgyőzelmet. 

A Salgótarján legjobb dobói: Herendic 21/6, Sömenek 15, Boinitzer 11/3
A Vasas legjobb dobói: Medve 18/12, Moravcsik 11/9, Krasovec 10, Boros 10/3

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a csapatnak, ez a szív diadala volt. Nagyon akarták a srácok a győzelmet és, azt gondolom, összességében megérdemelten nyertük meg a meccset. Sok sikert a Vasasnak a rájátszásban, igaz, ha minden úgy alakul, valószínűleg még találkozunk egymással párszor a bajnokság hátralevő részében.

Faragó Péter, Vasas: Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Mi védekezésben nem tudtunk átlendülni a holtponton, főleg a második félidőben. Ahogy számolgattam, a play-off első körében valószínűleg ismét összecsapunk egymással, igaz a pályaelőnyt most átadtuk a salgótarjániaknak. A mai összecsapás, azt gondolom, jó felvezetése volt annak a csatának. Megpróbálunk javulni addigra!

 

TF-BP - HÜBNER-Nyíregyháza BS 81-86 (16-19, 27-24, 24-20, 14-23)

Javította legutóbbi hibáját az alapszakaszt már régen megnyerő Nyíregyháza, de a TF végig tartani tudta a lépést és éles küzdelemre késztette az első kiemeltet. A hazaiaknál Somogyfoki, Karosi és Kerkai is eredményesen játszott, a két középső negyedet meg is nyerték, előnnyel fordulhattak a záró etapra, de ott emelt a tempón a Nyíregy és végül fordított - Ubilla (22 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 9 kiharcolt fault) mellett Bazsó, Vaskó, vagy Bus is megtette a magáét, a hajrában is nagyon fontos dobásokkal jelentkeztek (Vaskónak, illetve Bazsónak is volt clutch triplája a végén), így ha szűken is, de legyőzték a fővárosiakat. 

A TF legjobb dobói: Somogyfoki 21/15, Karosi 19/6, Kerkai 18
A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 22/6, Bazsó 14/9, Vaskó 14/12

Beák Gábor, TF: Nagyon jó csapata van a Nyíregyházának, és attól, mert nem számított nekik a mai eredmény, a presztízs miatt ők is nagyot küzdöttek. Jó mérkőzést játszottunk, sok tanulságot lehet belőle levonni. Fiatal a csapat, és ezeknek a játékosoknak meg kell tanulni döntéseket hozni a pályán. Néha a rossz döntések is tudnak jó dolgokat szülni. Készülünk a play-outra.

Siska János, Nyíregyháza: Lelkes és jól játszó TF-et tudtunk legyőzni. A fő probléma a védekezésünkkel volt, hiszen 81 pontot kaptunk, ami sok. Nyilván nem volt olyan fontos nekünk ez a mérkőzés, így nem voltunk mindig ott fejben. Próbáltuk felrázni a fiúkat, ami a végére sikerült. A támadójátékunk nem volt rossz, de most nyilván nem vagyunk olyan formában, mint a szezon eddigi részében. De ez lehet, hogy nem is baj a rájátszás előtt.

 

Nagykőrösi Sólymok KE - MTK-Elite Basket 107-91 (30-27, 34-17, 18-23, 25-24)

Folytatta remek szériáját a Nagykőrös, a hazaiak sorozatban ötödik győzelmükkel 12-13-ra javították a mérlegüket. Ezen a mérkőzésen a nagyszerűen működő támadójátékukkal nyertek, az első félidőben 64 pontot dobtak és húsz egységgel vezettek, a folytatásban már nem kellett nagyon izgulniuk, mindenesetre többen is remek egyéni teljesítményt nyújtottak - Mácsai (26 pont, 9 lepattanó, 5/10 tripla). Lakosa (23 pont, 5 gólpassz, 7/13 mezőnyből), Fehér (19 pont, 7 lepattanó, 4 labdaszerzés, 7/11 mezőnyből), vagy Molnár (17 pont, 5 gólpassz) is sokat tett hozzá. Csapatszinten végül 54%-kal dobtak és 43%-kal tripláztak, így bár az MTK is jól nézett ki elöl (a 6/10 triplás Farkas, a 7/8-cal mezőnyöző Láncos, a 16-6-7-es Jakab, vagy a 15 pont-7 lepattanót hozó Takács is kitett magáért), de nem tudta tartani a lépést a dobóversenyben. 

A Nagykőrös legjobb dobói: Mácsai 26/15, Lakosa 23/9, Fehér 19/6
Az MTK legjobb dobói: Farkas 20/18, Láncos 17, Jakab 16/3

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Megvan az ötödik győzelem zsinórban, és sikerült visszavágnunk az MTK-nak! Nem tudom, hogy a játék közönségszórakoztató volt-e, de legalább sok kosár esett, a védekezés viszont gyengébb volt mindkét részről.

Horváth Balázs, MTK: Először is szeretnék gratulálni a Nagykőrös csapatának! Nagyon szépen szerepelnek a bajnokságban, eldőlt, hogy a legjobb tízben végeztek, így a kieséstől már megmenekültek, és bennmaradnak a Piros csoportban. Ami a mai mérkőzést illeti, nem lehet így védekezni, kaptunk 107 pontot, ebből 64-et az első félidőben. Ahhoz, hogy bent tudjunk maradni a bajnokságban, sokkal, de sokkal jobb védekezésre van szükségünk. Sokkal alázatosabban kell kosárlabdáznunk, és sokkal jobban kell tisztelnünk ezt a sportágat! Csak ez az egyetlen útja van, hogy bennmaradjunk, ezért mindent meg fogunk tenni és küzdeni fogunk.

 

Bajai Bácska FKE - PVSK-CARGATE hétfő 19:30

 

 

Zöld csoport

Ceglédi KE - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 97-73 (34-31, 22-21, 22-12, 19-9)

Az első félid őmég szorosan alakult, Kámán (26 pont, 5/8 tripla, 10 kiharcolt fault) vezetésével tartotta a lépést a Győr, de a pontpárbajt nem bírhatták végig a vendégek, így az 56-52-es nagyszünetet követően elfogyott az erejük: a második félidőben összesen 21 pontot tettek fel a táblára, úgyhogy szétnyílt az olló. A Cegléd a fordulás után is hozta, amit kell és összességében 14/28 triplával zárta a találkozót: Fekete 5/9, Dobs 4/5, Tóth Zoltán pedig 4/8 hármast bombázott be, ők lőtték szét a győri védekezést. 

A Cegléd legjobb dobói: Fekete 23/15, Dobbs 16/12, Tóth Z. 15/12
A Győr legjobb dobói: Kámán 26/15, Berneczei 10, Horváth Á. 8/3

Honti Viktor, Cegléd: Az első félidőben nem zártuk megfelelően a távoli dobásait a Győrnek. Amit meg is büntettek 9 triplával. Második félidőre ezt korrigáltuk és felére csökkentettük a kísérleteik számát. A festéket uraltuk, így simán tudtunk győzni, bár a Győr önmagához képest nagyon jól játszott. Gratulálok csapatomnak, hogy a sok problémát leküzdve alapszakasz győztes lett!

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Maximálisan gratulálok a csapatomnak, természetesen gratulálok a Ceglédnek is a győzelemhez. Amíg nem fáradtunk el, addig abszolút partiban voltunk, sikerült a külső dobásainkat is értékesíteni és úgy gondolom, hogy a Ceglédnek is problémát okoztunk. A 26-27 perctől kezdve felőröltek minket és sajnos ez okozta a vesztünket.

 

Conoil Motax KC Pápa - Újpest-MT 90-96 (17-26, 23-30, 24-20, 26-20)

A forduló rangadóját hullámzó játékkal nyerte meg az Újpest, az első félidőben szenzációsan kosárlabdáztak a vendégek, támadásban ellenállhatatlanok voltak és védekezésben is éppen eleget tettek hozzá, úgyhogy 56-40-re, magabiztosan vezettek a szünetben. A fordulás után azonban a Pápa megmutatta, hogy mire képes ez a csarnok, ez a helyszín és óriásit küzdve, illetve remekül játszva nem csak ledolgozta a hátrányát, de a vezetést is átvette egy nagy rohammal - 90-89-nél, a 39. percben labdájuk volt a hazaiaknak ahhoz, hogy a maguk javára döntsenek. Ezzel azonban nem éltek, Ivosev rögtön betalált, egy kimaradt pápai dobás után Csaba György is dobott egy kettest, ismét hibáztak a hazaiak, majd Horváth Kristóf dobása már eldöntötte a derbit az Újpest javára. Mindkét oldalon jó pár remek egyéni teljesítményt láthattunk és ha ilyen mérkőzésekre számíthatunk a playoffban is, akkor már tényleg alig várjuk...

A Pápa legjobb dobói: Sonyák 20/6, Erdei 18/18, Hódi 16/9, Koma 16
Az Újpest legjobb dobói: Ivosev 24/9, Horváth K. 19/6, Peringer 18

Kálmán László, Pápa: Gratulálok az Újpestnek. Nagyon szépen visszajöttünk a mérkőzésbe és győzelmi esélyünk volt, hogyha még egy percig tudunk ilyen agresszívan védekezni és okosan támadni a végjátékban. Egy kicsit elkapkodtuk, mindenki elakarta dönteni a mérkőzést. Csapatként tudtunk feljönni és csapatként vezettünk. 90 - 89-nél kezünkben volt a mérkőzés. Rossz döntéseket hoztunk, és ez megbosszulta magát a végén. Horváth Kristóf eldöntötte a mérközést sajnos az Újpest javára, pedig ő pápai gyerek. Gratulálunk nekik, csak így tovább. Én elégedett vagyok a csapattal. Az Újpest egy nagyon extra csapat. És szerintem jól helyt álltunk. Több is volt benne a végén, megnyerhettük volna. Ilyen az élet, megyünk tovább.

Surmann Gábor, Újpest: Egy ilyen mérkőzés után nehéz bármit is mondani. 25 percig egy abszolút egyoldalú találkozót mutatott a játék képe, csapatom nagyon magas szintű produktumot rakott le ez idő alatt. Utána viszont a tetemes előnyünk elhitette velünk hogy ez a mérkőzés megvan. A hazai csapat ezt köszönte szépen, és egy teljesen nyílt végjátékot csinált, óriási tartásról és küzdeni akarásról tanubizonyságot téve. Ezért gratulálok nekik. Ennek hogy ez igy alakult részünkről a felelőse csakis én vagyok, bekell ismerjem nagyot hibáztam. Roppant mérges vagyok magamra. Viszont amellett sem szabad elmenni hogy csapatom ilyen mélyről amibe kerültünk, mégis betudta húzni a rangadót. Pápára nem győzni járnak a csapatok, külön öröm hogy a Megyeri Tigrisek Sportegyesület történetében most először sikerült nyernünk. A győzelmet az egyesületünk egyik fő mozgató rugójának ajánlom névnapja alkalmából, illetve a Pápa legendás alakjának, Vajda Józsinak, akit sajnálok hogy nem lehetett jelen. Egészségben gazdag folytatást kívánok mindkét félnek.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - SMAFC 61-54 (24-9, 12-13, 19-18, 6-14)

Meglehetősen alacsony színvonalú összecsapást vívtak a felek, a SMAFC az első negyedben dobott kilenc pontot, majd a Tiszaújváros az utolsóban hatot, ez azért mutatja, hogy milyen volt a találkozó. A 34%-kal dobó hazaiak jó kezdése és 15 pontos előnye azonban kitartott a végéig, a 30%-kal célzó vendégek nem tudtak fordítani - érdekesség, hogy a két csapat együttes erővel 6/49 triplát tudott a gyűrűbe küldeni.

A Tiszaújváros legjobb dobói: Drahos 14, Lajsz 13, Kovács Z. 9/3
A SMAFC legjobb dobói: Bakk 20/6, Papp B. 13/3, Márkus 9/3

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Úgy kezdtük ezt a mérkőzést ahogy kezdeni kell, igazi kosárlabda volt: nagy lendülettel, pontos passzokkal, gyors befejezéssel – illetve ezzel szerencsére sikerült az ellenfelünk fásultságát is kihasználnunk. Később az ellenfél védekezésváltása miatt megtorpantunk többször is, egyszerűen nem találtuk ma a dobókezünket. Szerencsére az ellenfél sem dobott jól, így meccsben tudtuk tartani önmagunkat. Ezzel a mérkőzéssel bebiztosítottuk a tizedik helyünket, aminek nagyon örülünk, és további sok sikert kívánok a Sopron csapatának.

Meszlényi Róbert, SMAFC: Harminc éve edzősködöm, de még ilyen gyenge teljesítményt nem láttam soha életemben. Egészen elképesztő volt, amit mi az első körben produkáltunk, és ne is beszéljünk arról az első tíz percről, amikor a csapat összességében mínusz 1 értéket tudott felmutatni. Nem voltam még ilyen helyzetben, nem tudok mit mondani, nem találom azt a szót, ami erre a teljesítményre megfelelő. Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyengén tudtunk játszani. Gratulálok az ellenfélnek.

 

Óbudai Kaszások KA - Atomerőmű KSE Bonyhád 89-75 (26-13, 24-23, 22-22, 17-17)

Remekül kezdett és végig kézben is tartotta ezt a mérkőzést az Óbuda, bár a második félidőben már egyenrangú ellenfél volt a Bonyhád. A hazaiak a remek első negyedükre alapoza hozták a győzelmet, tulajdonképpen magabiztosan - Vámos (22 pont, 5/9 tripla) dobásai sokat segítettek ebben, de ahogy az Óbudára jellemző, most is alapvetően az egységes csapatmunka hozta meg a sikert. A bonyhádiak a nyolcadik helyről várhatják a folytatást, fogadják a Pápát, majd mennek a Tiszaújvároshoz, nekik azok lesznek a fontosabb meccsek, míg az Óbuda jelenleg a holtversenyen 2-4. helyen tanyázik. 

Az Óbuda legjobb dobói: Vámos 22/15, Puszta 14/6, Bencsik 14/3
A Bonyhád legjobb dobói: Somogyfoki 15/3, Pupp 12/3, Verasztó 11

Armaghani Saeed, Óbuda: Azt hiszem, hogy másfél negyedig gyönyörűen kosárlabdáztunk, de ott történt egy ritmus törés a támadásunkban 1-2 felesleges eladott labda után nem tudtunk újra ritmusba lendülni és onnantól kezdve nagyon hullámzott a támadó játékunk és a védekezésünk is és nem találtuk azt a jó játékot, amit az elején elkezdtünk. Nyilván tudtuk, hogy a Bonyhádnak is nagyon fontos ez a mérkőzés és tudtuk, hogy teljes erejükkel jönnek és meg akarják nyerni a meccset, de hál' istennek végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést és sikerült magunknak minimum a 4. helyet bebiztosítani az alapszakaszban.

Morgen Frigyes, Bonyhád: Fontos mérkőzések várnak ránk, gratulálok a hazai csapatnak és további sok sikert kívánok.

 

Békési SzSK - Vásárhelyi Kosársuli 91-102 (27-24, 23-26, 14-22, 23-15, 4-15) - hosszabbítás után

Parádés mérkőzést vívtak a felek, amelyen a Békés rögtön egy 9-0-val kezdett és már az első negyedben tíz pont feletti előnyt épített fel, de a Vásárhely összeszedte magát, egyenlített, majd a harmadik negyedben meg is tudott lépni és úgy tűnt, hogy átbillent a találkozó. A Békés viszont megrázta magát és bár a záró etap vége felé közeledve még tíz pont volt a vásárhelyi előny, de a hazaiak néhány extra dobással visszajöttek - a legvégén aztán Bálint kihagyta a büntetőt, így maradt a közte három, amit Frikker extra triplájával ledolgozott, így hosszabbításra mentett a vendéglátó. Ott viszont az addigiakhoz képest meglepő módon sima lett a képlet: a Vásárhely villámgyorsan elhúzott, a Békés összesen négy pontot szerzett a túlóra során, úgyhogy óriási győzelmet arattak a vendégek, akiknél Varga Ákos (28 pont, 6 lepattanó), Bálint Erik (26 pont, 10 lepattanó) és Vuk Pavlovic (19 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) is nagyot játszott - a túloldalon a 21-5-8-cal jelentkező Frikker Marcell, valamint a 13 pontos, 15 lepattanós Meleg Károly teljesítményét érdemes kiemelni. 

A Békés legjobb dobói: Frikker 21/12, Krstic 18/9, Széphelyi 16/6
A Vásárhely legjobb dobói: Varga Á. 28/9, Bálint 26/9, Pavlovic 19

 

EKE Eger KOK - DEAC U23 79-85 (26-20, 20-23, 18-19, 15-23)

A DEAC nyerte a liga két leggyengébben szerepelő csapatának mérkőzését, ugyan sokáig az Eger vezetett, de a debreceni fiatalok a hajrában megmutatták, hogy jobb erőben vannak és fizikálisan felőrölték ellenfelüket - az utolsó negyedben fordítottak, így végre nyerni tudtak. Sokat kellett erre várniuk, hiszen utoljára november 1-jén, a SMAFC ellen érezhették a siker ízét, azóta sorozatban 17 meccset buktak el, idegenben pedig az egész szezon során most nyertek először - az Eger negatív szériája tovább él, a hazaiak zsinórban 13. vereségüket könyvelhették el.

Az Eger legjobb dobói: Máté 28/6, Szabó M. 12/6, Szicsák 9
A DEAC U23 legjobb dobói: Kalassai M. 22/9, Fábián 18, Kiss K. 12/6

Dr. Váczi Péter, Eger: Azokban a pillanatokban, amikor 7-8 ponttal vezettünk, nem tudtuk eldönteni a meccset. Szerintem az utolsó negyedben ki jött, hogy jobb edzettségi állapotban van az ellenfél, ezért nem tudtuk elérni azt a távolságot a pontokban, amivel simán behúzzuk a mérkőzést. Így a végére, ha pár ponttal is de megnyerték a mérkőzést. Gratulálok nekik!

Léránt Gábor, DEAC: A második félidőben fizikálisan jobbak voltunk, agresszívebben támadtunk. A letámadásnak köszönhetően nagyon sok pontot szereztünk, amivel sikerült megfordítanunk a mérkőzést és a végén megnyerni. Szóval sikerült megcsinálni, amit szerettünk volna.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus