NBI/B: A Vasasnál nyert a Nyíregyháza, az Óbudát verte a Cegléd

Kedden kiütéssel verték a ceglédiek az eddigi listavezető Óbudát, míg a Pénzügyőr nem adott esélyt a SMAFC-nak, majd szerdán a Vasas vendégeként tudott rangadót nyerni a Piros csoportos listavezető Nyíregyháza, oda-vissza lenyomta a Salgótarjánt az NKA, a MAFC pedig hozta a kötelezőt a PVSK ellen.

fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

Vasas Akadémia - HÜBNER-Nyíregyháza BS 69-72 (18-18, 14-28, 16-19, 21-7)

Izgalmas rangadót vívtak a felek, de azért összességében a vendég Nyíregyháza felé billent a mérleg nyelve. Siska János csapata az egálra hozott első negyed után elkezdett meglógni, a második játékrészben dominált és tíz pont feletti előnyt épített ki, majd a Vasas válaszára még egyszer reagálni tudott a harmadik negyedben, úgyhogy a húsz pontot közelítette a távolság. A záró etapban azonban még egyszer megrázták magukat a hazaiak és egy 21-7-es tíz perccel visszajöttek egészen közel, igaz, dobásuk nem volt a győzelemért - náluk a 17 pontos Radics, míg a túloldalon a 25-ig jutó Tóth Gergely volt a legjobb befejező.

A Vasas legjobb dobói: Radics 17/6, Boros 13/3, Krasovec 10
A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth G. 25/3, Kiss B. 15/9, Bus 8

Faragó Péter, Vasas: Két dolgot szeretnék mondani: az első, hogy gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez, méghozzá azért, mert ha az első mérkőzést le kellett volna játszani akkor jóval simábban nyernek, így ezen a fórumon keresztül is köszönöm a korrektségüket, hogy amikor covidosak voltunk akkor beleegyeztek, hogy később játszunk és a várakozásoknak megfelelően egy jó mérkőzés kerekedett. Az egész mérkőzés folyamán a Nyíregyháza ránk erőltette az akaratát, mivel nem tudtunk védőlepattanót szedni, ezért indulni se tudtunk, így maradt a félpályás kosárlabda, amiben jelen pillanatban pont három ponttal jobbak. Gratulálok, sok sikert kívánok Nekik a továbbiakban és megérdemelt siker született.

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok mindkét csapatnak, mert nagyon színvonalas mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy talán fizikálisan jobban bírtuk a végét, bár az utolsó negyedben csak hét pontot dobtunk, ami kevés. Erre oda kell figyelnünk és sok sikert kívánok a Vasasnak a továbbiakban.

 

Salgótarjáni KSE - NKA Pécs 69-80 (21-28, 24-21, 10-17, 14-14)

Szombaton még otthon győzte le a Salgótarjánt az NKA Pécs, szerdán pedig idegenben is megtette ezt, úgyhogy le a kalappal a fiatal együttes előtt. Összességében végig a vendégek vezettek, nagyrészt kontrollálták a találkozót, jól játszottak, nagyon akartak, agresszíven védekeztek és támadásban is megcsinálták, amit kellett - voltak persze megingásaik, amikor a Tarján akarata érvényesült, de tulajdonképpen ez bizony a Pécs meccse volt. A hazaiaknál elsősorban a külső dobások hiányoztak, 2/17-tel tripláztak csapatszinten.

A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek 13, Joó 11, Boinitzer 9/3, Molnár M. 9
Az NKA legjobb dobói: Karavdic 15/6, Benke 15/9, Kollár 12/9

Szabó Zoltán, Salgótarán: Felmosták velünk a padlót, amihez mi szépen asszisztáltunk. Csak gratulálni tudok a pécsi fiataloknak a kosárlabdához és az egymáshoz való hozzáállásukhoz. Sok sikert nekik a bajnokságban!

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok a játékosaimnak, kemény mérkőzést vívtunk a salgótarjániakkal. Szinte végig mi vezettünk, s bár a negyedik negyedben volt egy rövid periódus, amikor lehetőséget adtunk a hazaiaknak a felzárkózásra, a végjátékban sikerült bebiztosítottuk a győzelmet. Abban a ritmusban kosárlabdáztunk, ahogy elterveztük, elsősorban ennek köszönhetően nyertünk. Minden jót kívánok ellenfelünknek a továbbiakban!

 

MAFC - PVSK-CARGATE 87-70 (21-21, 22-17, 28-14, 16-18)

Ezt a meccset most magabiztosan nyerte meg a MAFC, a sereghajtó PVSK ugyan az első félidőben még jól tartotta magát, de a harmadik negyedben bevittek egy döntő ütést a hazaiak és az ott kiépített húsz pont körüli különbségről már nem lehetett visszajönni. A fővárosiaknál már-már megszokott módon Csapai (30 pont, 10 lepattanó, 12/15 mezőnyből), Tóth Péter (25 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 8/12 mezőnyből) és Polgárdy (14 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) játszott kiemelkedően, míg a vendégeknél a 33 pontig jutó Bíró Levente remekelt leginkább.

A MAFC legjobb dobói: Csapai 30, Tóth P. 25/3, Polgárdy 14/6
A PVSK legjobb dobói: Bíró L. 33/9, Martinez 11/6, RÁtvay 8

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok a MAFC csapatának a győzelemhez. Jól nyomtak bennünket, jól játszottak. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sajnos a másodikban kiütközött a fáradtság és csökkent a koncentrációnk. Megpróbálunk regenerálódni és a következő meccsen javítani. További sok sikert kívánok a MAFC-nak.

 

Zöld csoport

Ceglédi KE - Óbudai Kaszások KA 91-66 (32-17, 26-15, 13-26, 20-8)

A tabella első két helyezettjének rangadója végül meglepően sima meccset hozott, a Cegléd olyan lendülettel és energiával kezdte a találkozót, hogy abból nem tudott "észhez térni" az eddig listavezető Óbuda. A hazaiak 70% felett dobtak az első negyedben és hatalmas tempóban közlekedtek a pályán, remekül fejezték be az akcióikat, így 32-17-re nyerték ezt a játékrészt, a tetemes előnyüket pedig a második negyedben még tovább növelték, nem túlzás azt állítani, hogy átgázoltak ellenfelükön. A fordulás után a vendégek még megpróbálkoztak a lehetetlennel és látótávolságon belülre közelítettek (a 26 pontból 15 alá), de ez felemésztette az energiáikat, úgyhogy a Fekete Viktor (27 pont, 5/11 tripla) extrájára építő vendéglátók végül kiütéssel nyerték meg a derbit. Ennek a nagy sikernek köszönhetően pedig át is vették a vezetést a táblázaton, most 12-2-vel ők az elsők, az eddigi éllovas Óbuda pedig egy meccsel kevesebbet játszva, 11-2-vel a második.

A Cegléd legjobb dobói: Fekete 27/15, Kovács 10, Tóth Z. 10/3, Csákvári 10/3
Az Óbuda legjobb dobói: Varga 18, Bencsik 17/3, Vámos 15/3

 

Pénzügyőr Sportegyesület - SMAFC 70-47 (18-9, 19-21, 15-11, 18-6)

Fáradtan mozgott ezen a mérkőzésen a SMAFC, a vendégcsapat alig 31%-kal dobott mezőnyből, 22%-kal triplázott, ráadásul 14-ből 9 büntetőt is elrontott, így nem nagyon lehetett érdemi esélye a győzelemre. Csak a második negyedben sikerült komolyabb támadójátékot bemutatni, ott jöttek a pontok, de a teljes második félidőben csak 17 egységet raktak fel a táblára, ezzel nem lehetett nyerni - a Pénzügyőr sem volt friss, az elmaradt meccsek pótlása meglátszott a gárdán, de ennél több tűzerő volt benne, úgyhogy hozta a zsinórban negyedik győzelmét is. 

A Pénzügyőr legjobb dobói: Horváth B. 17/3, Koflanovics 15/15, Kovács M. 9/3
A SMAFC legjobb dobói: Papp 12/6, Kovács B. 10, Bakk 9/3

dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Nagyon örülök, hogy a megkezdett utat tudtuk folytatni ezen a mai mérkőzésen is, annak ellenére, hogy rettentő komoly terhelést jelent a csapat számára az elmaradt meccseink folyamatos pótlása. Igyekszünk továbbra is lépésről lépésre haladni és folyamatosan fejlődni mindeközben.

Meszlényi Róbert, SMAFC: Sok meccset játszottunk mostanában és ez látszott is a teljesítményünkön. Nagyon gyengén dobtuk a büntetőt, külső dobásaink sem voltak a helyén, az a pár játékos aki szokta játszani a meccseket nagyon fáradtan mozgott végig, úgyhogy én azt gondolom ennek a mérkőzésnek nem volt kérdéses a kimenetele. Viszont azt hozzátenném, hogy az első hat percen azt gondolom olyan hátrányosan érintett minket a játékvezetői felfogás, ami egy alaphangot adott meccsnek, viszont ennek ellenére sem tudtuk volna megnyerni a meccset.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus