NBI/B: A Zöld csoportban is megvannak az elődöntők résztvevői

A Pápa és az Óbuda is ott lesz a legjobb négy között. 

fotó: hunbasket.hu

Vásárhelyi Kosársuli - Conoil Motax KC Pápa 74-79 (18-17, 17-20, 18-16, 21-26)

Nagyon nehéz szívvel léptek pályára a vásárhelyiek Elek András tragikus halálhíre után, de az utolsó másodpercig óriásit küzdöttek, hogy megvédjék a hazai pályát és bejussanak a legjobb négy közé. A fordulás után és különösen a negyedk negyedben azonban már pontosabban, taktikusabban kosárlabdázott a Pápa, és 69-69-et követően kiharcolta a győzelmet: Erdei találta be Horváth-ot, aki triplával büntetett, aztán szintén Erdei tépett le egy támadópattanót, végül az utolsó percben egy kulcsfontosságú, lélekölő triplát bombázott be. A végeredményt Sonyák büntetői hozták 74-79-re, a Pápa pedig készülhet az elődöntőre. 

A Vásárhely legjobb dobói: Varga Á. 23/12, Varga Z. 16/3, Bálint 10/6, Acimovic 10
A Pápa legjobb dobói: Erdei 15/6, Murai 12/3, Horváth A. 11/9, Koma 11

Tóth Tamás, Vásárhely: Gratulálok a Pápának a továbbjutáshoz, a végjátékban jobb döntéseket hoztak és a szerencse is melléjük állt. Ami az első szakaszban működött nálunk, a második félidőben már nem, hiszen 9 támadólepattanót, 13 büntetőt és 7-ből 5 hárompontost engedtünk nekik. Köszönöm a csapatomnak, hogy vállalták a játékot ma, mentálisan borzasztó nehéz volt! Búcsúznunk kell a legendás edzőtől, elnöktől, baráttól, apától, pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdát. Bandi bá’-ról mindenkinek van feledhetetlen sztorija, mókás története, valóban mindannyiunk és a Kosársuli atyja is volt ő. Az egész egyesület nevében kívánok őszinte részvétet és megnyugvást az Elek családnak, a fájdalmukban mind osztozunk! Bandi bá’, vigyázz ránk és taníts tovább minket fentről is, nagyon fogsz hiányozni!

Kálmán László, Pápa: Ez a harc döntött arról, hogy ki jut be a legjobb négybe, ez nekünk sikerült, feltettük a koronát az idei évünkre és a teljesítményünkre. Kemény, férfias küzdelem folyt a pályán, kiélezett csata volt, a végén az döntött, hogy tudtunk változtatni és tettük egymásnak a labdát, Erdei Márk nagyszerű döntései pedig aranyat értek. A Hódmezővásárhelynek kitartást kívánok a közeljövőre, Elek Bandi emlékére megpróbáltak mindent. Tiszteltük, becsültük őt mi is, nagy tragédia történt.

 

Óbudai Kaszások KA - Pénzügyőr Sportegyesület 77-69 (24-14, 17-22, 12-19, 24-14)

A 27 ponttal és 6/8 triplával jelentkező Horváth Barnabás vezérletével ezúttal is óriási csatára késztette ellenfelét a Pénzügyőr, a vendégek az elrontott első negyed után hatalmasat küzdöttek és át is vették a vezetést, közel álltak ahhoz, hogy megnyerjék a találkozót. A záró etapban és főleg annak végén aztán pontosabb volt az Óbuda, 58-65 után éppen a döntő időszakban futottak egy 11-0-t a hazaiak, az itt elrontott öt Pénzügyőr-támadás pedig eldöntötte a mérkőzést. A végén Bencsiktől és Pusztától is kellett egy-egy clutch dobást, de nem hibázott az Óbuda, a végjátékban könyörtelennek bizonyult az Armaghani-legénység, így nagy csatában harcolta ki az elődöntőbe jutást. 

Az Óbuda legjobb dobói: Rosemond 18/3, Bencsik 17/6, Puszta 14/3
A Pénzügyőr legjobb dobói: Horváth B. 27/18, Mihalics 11/6, Baranyi 9

Armaghani Saeed, Óbuda: Ilyen mérkőzésre számítottunk, azt kell hogy mondjam, hogy az egyik legkeményebb ellenfelünknek tartom a Pénzügyőrt, gratulálok nekik, mert ez alatt a sorozat alatt végig okosan kosárlabdáztak és ezzel együtt szerencsére nekünk sikerült továbbjutni. Remélem, hogy itt még nem lesz vége a munkánknak és sikerül még több örömet okozni magunknak és a Kaszás szurkolóknak.

dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Természetesen nagyon szomorú vagyok, mert úgy gondolom, hogy mindent megtettünk a győzelem érdekében, de ez most kevés volt. Az egész heti felkészülést több dolog hátráltatta sajnos, de az egészség, a tanulás és a munka az elsődleges. Elkeseredni azonban a realitás talaján maradva nincs okunk, még rutintalanok vagyunk egy ilyen végjátékhoz, de csupa szívvel, csapatként küzdöttünk. Ez az első évünk, még sokat kell fejlődnünk, előrelépnünk, rutint szereznünk, személy szerint például nekem is. Lelkileg egy ilyen párharc után a motiváltság visszaszerzése fontos lesz, hogy ismét elhiggyük, hogy nem csak egy kis csapat vagyunk ebben a bajnokságban, hanem bármire képesek vagyunk!

 

A két továbbjutó csapat az Újpesthez és a Ceglédhez csatlakozott a legjobb négy között, hivatalos sorsolás egyelőre nincs.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus