NBI/B: Az Óbuda nyerte a Zöld csoport keddi rangadóját

A listavezető maradt hibátlan, a Pápa győzelmi sorozata viszont véget ért. 

fotó: hunbasket.hu

 

NBI/B, Zöld csoport, 8. forduló

Óbudai Kaszások KA - Conoil Motax KC Pápa 69-64 (18-15, 14-11, 25-14, 12-24)

Hatmeccses győzelmi szériával érkezett meg erre a derbire a Pápa, de Kálmán László csapata most sokkal bizonytalanabbnak tűnt támadásban, mint akár csak a legutóbbi bajnokiján - ebben természetesen a listavezető Óbuda védekezése is benne volt, de tény, hogy a vendégek könnyebbnek látszó helyzeteket is elhibáztak. Az első három negyedben ennek megfelelően uralta is a találkozót a hazai alakulat, a félidőben hat pont volt közte, aztán a harmadik játékrészben meglógott a gárda és tulajdonképpen eldöntötte a küzdelmet, de a végén azért még "kiszabadultak" a pápaiak, nagyon megnyerték a záró etapot és szorossá tették a végeredményt. Az Óbuda így 6-0-ra javította mérlegét, továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot, míg a Pápa 7-3-ra "romlott" és a negyedik helyről a következő, hasonlóan kőkemény idegenbeli feladatot: az Újpesthez látogatnak szombaton.

Az Óbuda legjobb dobói: Varga D. 17, Vámos 16/6, Bencsik 10/3
A Pápa legjobb dobói: Sonyák 18/3, Kiss K. 13/3, Hódi 9/9

Armaghani Saeed, Óbuda: Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk több oknál fogva is. Az egyik, hogy a Pápa szerintem egy nagyon jó csapat, sok jó, tapasztalt játékosa van és nagyon jó kezekben vannak. Emellett pedig sorozatosan jönnek a mérkőzések és a csapat mérkőzés közben nem tud kellőképpen koncentrálni a fáradtság és a sok mérkőzés miatt. Úgyhogy könnyűnek indult a mérkőzés, de a sok eladott labda miatt nem jött ez össze. Az a lényeg ebben a helyzetben, hogy sikerült nyerni. Gratulálok mindkét csapatnak.

Kálmán László, Pápa: Gratulálok a Kaszásoknak, ma jobbak voltak, mint mi. Az első félidőben és a második félidőben is be voltunk oltva kosárszerzés ellen, így teljesen ránk tudták erőltetni az akaratukat. Mi pedig üres ziccereket sem tudtunk értékesíteni, úgyhogy ez döntött. Remélem, hogy legközelebb jobban sikerül. Még egyszer gratulálok a Kaszásoknak.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus