NBI/B: Ez történt az izgalmas első fordulóban - frissítve

Szoros meccsek, parádés egyéni teljesítmények, rangadók - összefoglalók, nyilatkozatok, statisztikák, fotók a kiválóra sikerült első fordulóból.

fotó: hunbasket.hu

A mérkőzésekről készült fotók az eredményekre kattintva megtekinthetők!

 

Piros csoport

Salgótarjáni KSE – BKG Príma Akadémia 74-72 (15-20, 19-19, 26-20, 14-13)

Már az első, majd a második negyedben is voltak oda-vissza rohamok, hol egyik, hol másik csapat tudta diktálni a tempót, így változott a vezető kiléte is, de a nagyszünetig azért inkább a BKG járt előrébb többször – két játékrész után öt ponttal vezettek a vendégek. A harmadik negyedben aztán továbbra is rendkívül kiélezetten alakult a küzdelem, de ebben a játékrészben inkább a hazaiak támadójátéka érvényesült, így ők kezdhették minimális előnyből a záró etapot, majd így érkeztünk el a szoros végjátékhoz – mindkét oldalon jöttek a hibák, maradt ki büntető, maradt ki dobás, de a minimális előnyt meg tudta őrizni a Salgótarján. A végeredményt az utolsó pillanatban alakította ki a BKG, amelynél Nagy Botond és Nagy Benedek remeklése mellett Radoncic villogott még az első félidőben – a túloldalon viszont Sömenek Martin 30 pontot szórt 10/17 jó dobással, 11 lepattanóval és 9 kiharcolt faulttal, 40 felett zárt VAL-értékben, ő lett a meccs legjobbja.

A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek 30/3, Herendic 15/3, Molnár 8, Nshimba 8/3
A BKG legjobb dobói: Nagy B. 23/9, Radoncic 18, Nagy B. 13/12

Szabó Zoltán, Salgótarján: Mindenekelőtt gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, utána azonban kicsit kapkodóvá vált a játékunk, amit kihasználva a BKG-nek sikerült egy jó szériát csinálnia. Nagyon sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek, amiből sok pontot kaptunk. Dolgozunk tovább, próbáljuk a hibákat javítani és hétről-hétre jobb teljesítményt nyújtani.

Dr. Nagy Ágoston, BKG: Sajnos a második félidőben nagyon sok hibát vétettünk védekezésben, amit a találkozó elején sikerült jól megoldanunk, azt ekkor már nem. Rengeteg betörést engedtünk ellenfelünknek, akik jól használták ki lehetőségeiket. Hiába volt helyenként tíz pont fölötti előnyünk is és irányítottuk hosszú időn át a meccset, a végjátékban fordult a szerencse kereke, így végül a hazaiak örülhettek. Gratulálok nekik a győzelemhez! Sajnálom az elszalasztott lehetőséget, ugyanakkor remélem, hogy nekünk idén több vereségünk már nem lesz, és a Salgótarjánnak is már csak egy.

 

MEAFC-Miskolc – MAFC 70-85 (13-19, 22-22, 17-14, 18-30)

Végig vezetett a MAFC, a fővárosiak az első negyedben remek védekezéssel tudtak néhánypontos előnyt kiépíteni és ha nem is léptek meg nagyon, de onnantól kézben tartották a találkozót. A Miskolc próbálkozott, de ezen az estén a hazai gyűrű sem segített, az 1/16 tripla nem férhetett bele – a harmadik negyed végén egy futással azért visszajöttek a tíz pont feletti hátrányukból három egységre, de ezzel el is lőtték minden puskaporukat. A vendégek a záró etapban még egyszer begyújtották a rakétákat, gyorsan bevertek két triplát, ismét stabilizálták magukat, majd 67-74 után egy meggyőző rohammal zárták le a meccset. A MAFC-nál öten is elérték a tízpontos határt, megoszlottak a terhek, de mégis ki kell emelnünk Bordács Somát, aki 25 pontját 11/12 jó dobással szerezte, emellett lehúzott 16 lepattanót és kiharcolt hét faultot is, így 50 VAL feletti értékkel fejezte be a mérkőzést. 

A MEAFC legjobb dobói: Kozák 19/3, Tóth V. 16, Lippai 12
A MAFC legjobb dobói: Bordács 25/3, Misek 16/3, Lakits 14

Szollár Gergő, MEAFC: Összességében maga a meccsnek a hangulata és a ritmusa is eléggé lapos volt a részünkről, nem tudtuk felvenni a meccsritmust. A másfél hét kényszerpihenő úgy tűnik nagyon visszavetett minket, két hete nem volt meccsünk, úgyhogy vissza kell rázódni a meccshangulatba. 15 kihagyott hárompontossal és 22 eladott labdával nehéz meccset nyerni. A MAFC minden hibánkat duplán megtorolta. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak, a visszavágón szeretnénk majd revansot venni.

Garai Péter, MAFC: Végre elkezdődött a bajnokság, nagyon örülünk, mindkét csapat azzal álltki akivel tudott, mindkét csapatnak vannak természetesen sérültjei. Nem egy könnyű kezdés, de azt gondoljuk, hogy a kosárlabda érdeke, hogy minél több mérkőzés történjen meg, mindenki a saját keretei között a maximálisat próbálja nyújtani.Mind a két csapat ezt megtette, egy szerencsés periódusból mi jöttünk ki jól, kívülről bedobtuk a hármasokat, nagyon fegyelmezetten játszottunk. Nagyon fiatal csapatunk van, az öregek nagyon sokat segítenek a fiataloknak. Ez egy más év lesz, mint a tavalyi, mindent meg fogunk próbálni. Az ellenfél nagyon tisztességesen, harciasan játszott, sok sikert kívánunk nekik és az újdonsült kollégámnak, gratulálok a munkájához.

Bajai Bácska FKE – HÜBNER Nyíregyháza BS 59-62 (20-20, 12-11, 19-12, 8-19)

Sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán le tudják-e játszani a mérkőzést, végül az utolsó pillanatban érkezett meg egy negatív koronavírus-teszt a Nyíregyháza részéről, így elkezdődhetett a találkozó. A Baja remek védekezéssel sokáig kontrollálni tudta az eseményeket, a félidőben egy ponttal vezetett, majd a harmadik játékrészben meg is lépett - öt perc alatt kilenc pontra nőtt a távolság, sőt, 51-40-nél a tízet is elkerülte. Egy dudaszós triplával azért szépített a Nyíregyháza, majd a záró etapban a vendégek is beindították a védekezést: négy percig nem kaptak pontot, ez idő alatt pedig meg is teremtették maguknak az esélyt a győzelemre. A végjáték szorosan alakult, de az utolsó percbe lépve a 21 pontos Emmanuel Ubilla előbb bevert egy hármast, amellyel vezetéshez juttatta a vendégeket, majd az ő passzából Bazsó is dobott egy triplát, innentől pedig már az ő kezükben volt a meccs - Mohácsi kihagyott büntetője után azért még dobhatott egyet a hosszabbításért a Baja, de az kimaradt, így nagy csatában, értékes idegenbeli győzelemmel rajtolt a Nyíregyháza. A bajaiak bánhatják a 4/27-es triplázást és a tíz kihagyott büntetőt, mert közel álltak a sikerhez...

A Baja legjobb dobói: Jakab 22/3, Goldring J. 13/6, Goldring G. 8
A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 21/15, Tóth G. 12, Mohácsi 11/3

Cservék Csaba, Baja: Sajnos az egész mérkőzésen, de leginkább a második félidőben nem mentek be a kinti dobásaink. Emellett nagyon sok büntetőt kihagytunk, sok második szándékú támadást hagytunk az ellenfélnek. Úgy gondolom a védekezéssel nem volt gond, 62 ponton tudtuk tartani a vendégeket. Dobásoknál jobban kell koncentrálni. Az utolsó negyedben rossz döntések és rossz vállalások voltak. A jövőben ugyanezzel a mentalitással, kicsit jobb kinti dobóformával bármi megtörténhet.

Siska János, Nyíregyháza: Először is gratulálok a csapatomnak, nagy küzdés után tudtunk nyerni. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem. Én bízom benne, hogy ennél azért jobb teljesítményt fogunk nyújtani. Látszik, hogy még nagyon szezon eleji a formánk és a kondiciónk sincs ott, ahol kellene. Egy nagyon nehéz mérkőzést tudtunk megnyerni. Sok sikert kívánok a Bajának a bajnokságra.

Vasas Akadémia - RKA Pécs 95-90 (31-22, 22-22, 15-23, 16-17, 11-6) - hosszabbítás után

Nagyot küzdött az ezen a szinten most debütáló Rátgéber Akadémia és bár az első negyedben még kicsit lyukas volt a védekezés (kilenc ponttal vezetett a Vasas), a folytatásban felvették a kesztyűt a pécsi fiatalok. A harmadik negyedben sikerült visszajönniük a meccsbe és kiegyenlíteniük, majd a rendes játékidő végén kiharcolták a hosszabbítást - ott viszont már a hazaiak érvényesítették akaratukat és ha szűken is, de megnyerték a mérkőzést. Medve Máté 20 pontja és 4/7 triplája nagyon kellett a Vasasnak, de többen is jó teljesítményt nyújtottak náluk, Andrássy Géza (14 pont, 6 lepattanó, 2 labdaszerzés), Boros Márk (16 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), vagy Radics Gerzson (9 pont, 11 lepattanó) is megtette a magáét - a túloldalon a szerb magasember, Aleksza Dobrijevics (25 pont, 9 lepattanó, 9/13 mezőnyből) volt a legjobb, de Váits Olivér (19 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 3/4 tripla) is remekelt és Lados Erik (14 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 2 labdaszerzés) is nagyszerű teljesítményt nyújtott.

A Vasas legjobb dobói: Medve 20/12, Boros 16/3, Andrássy 14
A Rátgéber Akadémia legjobb dobói: Dobrijevics 25/3, Váits 19/9, Lados 14/9

Faragó Péter, Vasas: A legfontosabb, hogy nyertünk. Nagyon örülök, hogy sok elkövetett könnyű hibánk ellenére, győztünk a mai meccsen, ez jelenleg a legfontosabb. Ebből fogunk építkezni! A Rátgébernek gratulálok, mert egy jó csapat és egy jó ellenfél voltak! Mi kellemetlen emlékeket őriztünk a hosszabbításokról, amiknek ezennel vége.

Mavrenski Ivica, Rátgéber Akadémia: Először is gratulálok a Vasas csapatának a győzelemhez és a legjobbakat kívánom nekik. Ez volt az első meccsünk és volt esélyünk a győzelemre, de voltak hibáink. Alapvetően a Vasas sok támadó lepattanót szerzett és a végén ez jelentette a különbséget.

PVSK-CARGATE - MTK-Elite Basket 70-67 (15-17, 20-22, 18-13, 17-15)

Abszolút kiélezett meccset vívtak a csapatok, nem voltak nagy különbségek - igazából a szerzett/eladott labdák száma volt az, ami a Pécs mellett döntött. A hazaiak fiataljai 13 alkalommal lopták el a játékszert a vendégektől, akik összesen 19-szer veszítették el azt, ez pedig egy ilyen mérkőzésen döntő faktor volt - egyik együttes sem támadott jól, akadozott a gépezet, nehezen jöttek a kosarak, így nagyon sokat számított, ha ilyen hibákkal az MTK megkönnyítette ellenfele dolgát. Pedig Jakab Péter 19 pontja, Takács András 5/5 jó dobással hozott 12 pontja és 9 lepattanója, Hegedűs Attila 13 lepattanója, vagy Horváth Barnabás 4/9 triplája is jól néz ki, míg a túloldalon Riskó Dávid a padról szólt 18 pontot, Bíró Levente jól irányított (12 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz, 3 labdaszerzés), de Aleksej Carev és Laufer Gergely is jól mozgott. 

A PVSK legjobb dobói: Riskó 18, Carev 17/9, Bíró L. 12/9
Az MTK legjobb dobói: Jakab 19/3, Horváth B. 15/12, Takács A. 12/3

Rab Gyula, PVSK: Gratulálok a fiúknak! Hat hónapja nem játszottak tétmeccset, ezért nagyon akartak a srácok bizonyítani. Örülök, hogy ennyi kihagyás után ügyesen, taktikusan és türelmesen játszottak. Az MTK nehéz ellenfél volt, az utolsó percig küzdöttek a győzelemért. Próbáljuk a hibáinkat kijavítani a következő meccseken, és talán kiegészülve a most sérült játékosokkal még jobb teljesítményt tudunk nyújtani.

Horváth Balázs, MTK: Először is szeretnék gratulálni a PVSK fiataljainak a győzelemhez. Ez egy nehéz mérkőzés volt, mivel mindkét csapat fél éve játszott utoljára tétmérkőzést. Az látszott, hogy a ritmust mindkét gárda nehezen találta. Megpróbáltuk megszerezni az első győzelmüket, de sajnos ez nem sikerült. Úgy gondolom, az akarat most nem volt rendben nálunk, sokkal jobban kellett volna küzdenünk a győzelemért. A 19 eladott labdánk nagyon sok, sajnos ebből többnyire nem kikényszerített, hanem saját hibáinkból adódott. Velünk szemben a PVSK-nak 13 szerzett labdája volt, a mérkőzést ez döntötte el az ellenfelünk javára. Dolgozunk tovább, és reméljük a bajnokság végig fog menni és minél többet tudunk kosárlabdázni.

 

Zöld csoport

Ceglédi KE - Conoil Motax KC Pápa 78-74 (21-6, 14-24, 12-13, 20-24, 11-7) - hosszabbítás után

A Pápánál Sonyák Béla betegség miatt nem utazhatott el csapatával, a vendégek pedig meg is érezték a hiányát az első negyedben, ahol összesen hat pontot tudtak szerezni és nagyon hamar jelentős hátrányba kerültek. Innentől megindították a felzárkózást és a 23 pontos, 7 lepattanós Koma, valamint a 15 egységig jutó Hódi vezérletével vissza is kapaszkodtak, sőt, sikerült hosszabbításra menteniük, ám ott a több lábon álló hazaiakban maradt több energia, akik így szoros küzdelemben, de kiharcolták a győzelmet. 

A Cegléd legjobb dobói: Fekete V. 16, Swanson 16, Mészáros 13
A Pápa legjobb dobói: Koma 23, Hódi 15/9, Murai 10/6

Honti Viktor, Cegléd: Nehéz mérkőzésre számítottam, mert sajnos nem a legjobb előjelekkel tudtunk készülni. Bejött a számításom, mert az első negyed eredményes játéka után sajnos visszaestünk és a Pápa vérszemet kapott. Igazi izzadságszagú összecsapás volt, nálunk senki nem hozott extrát, csapatként sikerült nyernünk!

Kálmán László, Pápa: A legfőbb probléma az volt, hogy az első negyedben olyan hátrányt szedtünk össze, amit nem tudtunk ledolgozni, hiába nyertük meg a maradék három játékrészt. Lett volna esélyünk megnyerni a mérkőzést a rendes játékidőben és a hosszabbításban is, sajnos kimaradtak a büntetők. Nem vagyok elégedetlen, mert tényleg a mi kezünkben volt a sorsunk, sajnos nem tudtunk élni vele. Azt kijelenthetjük, hogy a bajnokság toronymagas esélyese a Cegléd, az alacsony szerkezetükkel alaposan megleptek minket. Nálunk rengeteg új embert kell beépíteni és még nem vagyunk kész. Szerintem nem volt rossz mérkőzés!

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Újpest-MT 73-87 (15-27, 29-27, 19-16, 10-17)

A remekül erősítő és a bajnokság egyik esélyesének tartott Újpest jól kezdte a szezont, már az első negyed közepén meglépett az agresszív védekezésének köszönhetően és onnantól igazából végig vezetni tudott. A hazaiak azért nem adták magukat könnyen, sőt, a 23 pontos hátrányukat tízre csökkentették a nagyszünetig, majd a harmadik negyedben 61-65-ig zárkóztak, itt azonban megint feljebb kapcsolt az Újpest és a záró etapban nagyobb energiákat mozgósítva összességében egyértelmű győzelmet aratott. A Tiszaújvárosnál Jake Martin 29 pontos, 12 lepattanós estéje mindenképpen kiemelendő, de jó volt Lajsz Gergely (13 pont, 10 lepattanó) és a csapatban most debütáló Drahos Gábor (10 pont, 8 gólpassz) is - a meccs legjobbja viszont a túloldalon található, a frissen megszerzett Csaba György ugyanis brutális teljesítménnyel, 27 ponttal, 16/22 jó dobással, 14 lepattanóval, 4 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel és 50 VAL-lal segítette a vendégeket. 

A Tiszaújváros legjobb dobói: Martin 29/6, Lajsz 13, Drahos 10/6
Az Újpest legjobb dobói: Csaba Gy. 37/6, Rackley 12, Horváth Á. 11/6

Szendrey Zsombor, Tiszaújvűros: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, amit meg is kaptunk. Az egyik bajnokesélyes érkezett ma hozzánk, a nyitómeccsre. Az első tizenöt percben talán túlságosan is erős volt a tisztelet az ellenfelünk felé, hiszen nagyon jó játékosokból álló csapat az Újpest. Több A csoportot is megjárt játékosuk van, jó szerkezettel léptek pályára. Aztán sikerült váltanunk, és a húsz pont fölötti hátrányunkból sikerült tíz egységre feljönnünk a félidőben. A szünetben megbeszéltük a folytatást, ennek eredményeként sikerült is öt pontra csökkentenünk a különbséget, de sajnos elfáradtunk, és az ellenfél kihasználta apró hibáinkat, eladott labdáinkat – amelyből tizenhét volt a mérkőzés során –, és végül megérdemelt győzelmet aratott. Gratulálunk az Újpestnek, sok sikert kívánunk nekik, de számunkra is hasznos volt ez a mérkőzés, próbálunk ebből tovább építkezni.

Surmann Gábor, Újpest: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyon büszke vagyok rá. Én két napja kényszerű okokból vettem át a vezetőedzői pozíciót, így a felkészülés nem volt zavartalan. Viszont egy nagyon nagy „skalpot” gyűjtöttünk be, ugyanis az Újpest történetében először tudtunk a Tiszaújváros ellen győzedelmeskedni. Úgyhogy egyrészt a helyén kezeljük a győzelmet, másrészt azonban nagyon nagy lendületet fog ez adni a jövőre nézve. Szent meggyőződésem, hogy nem sok csapat fog nyerni itt, Tiszaújvárosban, és sok sikert kívánok ellenfelünknek.

SMAFC - Atomerőmű KSE Bonyhád 77-88 (19-18, 22-26, 21-20, 15-24)

Sokáig egyenrangú ellenfele volt az esélyesebbnek tartott Bonyhádnak a fiatal soproni csapat, amelyben Kovács Benedek (23 pont, 7 lepattanó, 9 kiharcolt fault) és Soós Bence (16 pont, 11 gólpassz) vitte a prímet - az utolsó negyed elején még egy abszolút nyílt mérkőzésről beszélhettünk. A záró etapot azonban megnyomták a vendégek, akiknél Verasztó Péter (24 pont, 5/11 tripla) és Pupp Bence (14 pont, 11 gólpassz) remeklése mellett a padról is érkezett 34 pont - Pajor Dávid és Kalmár Viktor ebből harmincat vállalt, ez a plusz pedig nagyon sokat ért erőben a végén. Érdekeség egyébként, hogy a Bonyhád 50% felett dobott mezőnyből, míg a SMAFC 40% alatt, de a 11 támadópattanóval és a 20 bonyhádi eladott labdával ezt valamelyest ellensúlyozni tudták a hazaiak.

A SMAFC legjobb dobói: Kovács B. 23, Soós B. 16/6, Simon B. 11/9, Bakk 11/3
A Bonyhád legjobb dobói: Verasztó 24/15, Pajor 17/12, Pupp 14

Meszlényi Róbert, SMAFC: Azt hiszem, hogy nagyon jó meccs volt! Sokáig partyban voltunk a Bonyháddal a végén sajnos fizikailag felőröltek bennünket és elfogyott a csapatnak az ereje. Mind magasságba, mind súlyban és sebességben ez a csapat erősebb volt nálunk. Főleg ebbe a felállásban, hogy voltak hiányzóink, de azt gondolom, hogy 32 percig teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk. Ennek a fiatal csapatnak ez egy jó mérkőzés volt! Kell majd elemezni a hibákat! Viszont egy nagyon nagy hiba volt, hogy a negyedik negyedben a csapat nem ütött faultot. Az lehetetlen, hogy úgy teljen el 10 perc játék, hogy az ellenfél úgy dobja a kosarakat, hogy nem találjuk meg Őket és nincsenek meg a faultjaink és nem tudjuk megtörni a lendületüket. Ez nagyon nagy baj! Minden időkérésnél, minden támadásnál ez szóba került, hogy igen, meg kell faultolni! Mondjuk nagyon sok játékosom fault problémákkal küszködött mivel sokaknak négy személyi hibája volt! De akkor is ez leheltelen, hogy így fejezzünk be egy meccset, ennyi faulttal.

Morgen Frigyes, Bonyhád: Hasonló játékerőt képviselt azt gondolom mind két csapat igazi szezoneleji mérkőzés volt. Nálunk sajnos a támadójáték sokszor elég kaotikusra sikerült. Tudjuk, hogy a Sopronnak is voltak hiányzói! A legfontosabb számunkra most az, hogy győztünk. Gratulálok a csapatnak! Talán a kulcsa az volt, hogy a negyedik negyedben fizikumban talán egy picit jobban bírtuk, mint a Sopron így tudott kialakulni viszonylag megnyugtató különbség, és tudtuk így a végjátékot behúzni. Gratulálok mind két társaságnak!

EKE Eger KOK - Pénzügyőr Sportegyesület 66-82 (27-20, 17-16, 12-14, 10-32)

Az utolsó negyedben hengerelni tudott a Pénzügyőr, addigra teljesen elkészült az erejével az Eger - pedig a hazaiak kezdtek jobban, az első félidőben és főleg az első negyedben még ők játszottak pontosabban, de a Pénzügyőr védekezése ellen borzasztó nehéz volt játszani, ami a végére fel is őrölte az egri csapatot. A vendégeknél nagyot ment Kovács Soma (33 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 42 VAL), de Szálas Gábor is beszórt 18 pontot, míg a túloldalon Szicsák Bence (21 pont, 11 lepattanó) és Máté Balázs (18 pont, 4/8 tripla) emelhető ki.

Az Eger legjobb dobói: Szicsák 21, Máté 18/12, Papp B. 10/6
A Pénzügyőr legjobb dobói: Kovács S. 33/12, Szálas 18/9, Kiss L. 11

Dr. Váczi Péter, Eger: Mérkőzés előtt is mondtam, hogy az utolsó 1-2 hetünk eléggé zaklatott volt. Ez az utolsó negyed kiütközött. Erővel 30 percig bírtuk, utána elfáradtunk és nem hoztunk már jó döntéseket.

Dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Nagyon örülök az első győzelemnek a B csoportban. Elég nehezen indult a felkészülésünk, össze kellett még gyúrni a csapatot. Elég döcögősen indult a mérkőzés, kerestük magunkat a pályán. Utána viszont rendeztük sorainkat és főleg a negyedik negyedben nyújtott védekezéssel megérdemelten nyertünk.

Óbudai Kaszások KA - Békési SzSK 84-64 (24-14, 18-21, 22-17, 20-12)

Magabiztos győzelemmel rajtolt az Óbuda, a hazaiak már az első negyedet tíz ponttal nyerték és bár a második játékrészt behúzta a Békés, de utána fokozatosan szétnyílt az olló és a vége egy húszpontos siker lett. Az Óbudánál öten is elérték a tízpontos határt, csapatszinten 54%-kal dobtak mezőnyből, 42%-kal tripláztak és 39-24-re nyerték a lepattanózást is, egyértelmű volt a fölényük - a vendégek azért becsülettel tették a dolgukat, de sem a 23 kiharcolt büntető, sem a 11 labdaszerzés nem volt elég ahhoz, hogy igazán megszorítsák ellenfelüket.

Az Óbuda legjobb dobói: Vámos 20/15, Rosemond 17/6, Varga D. 14
A Békés legjobb dobói: Meleg 16/3, Hargitai 12/12, Frikker 12/3

DEAC U23 - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 79-77 (13-19, 23-20, 21-14, 22-24)

Közvetlenül a feldobás előtti pillanatokban némi kavarodás alakult ki a vendégek egyik játékosa, Lógár Bence COVID-tesztjének eredménye körül, melynek következtében ő csak a második félidőben léphetett pályára. Ezzel együtt a Győr kezdett jobban, egy 13-3-as futással meglógott az első negyedben, hamarosan meglett a közte tíz is a javukra, a DEAC a nagyszünet előtti percekben tudott visszakapaszkodni - végül csak három pont volt a távolság két negyedet követően. A fordulás után viszont inkább már a hazaiak akarata érvényesült, előbb fordítottak, majd stabilizálták a párpontos fórjukat, aztán a záró etapban meg is tudtak lépni: 12-vel vezettek, mielőtt a hajrában ismét feljött a Győr. Ez viszont olyan jól sikerült a vendégek számára, hogy kis híján nyertek: 74-74 után Berneczei 2+1-es játékával ők vezettek, ám jött Pollák Balázs, aki egy büntető után az utolsó játékból elsüllyesztette a meccset eldöntő duplát is. Pollák végül 23 pontot szerzett, ahogy Kalassai Martin, illetve a túloldalon az említett Berneczei is, a DEAC pedig hatalmas csatában küzdötte ki a nagyon fontos első győzelmet. 

A DEAC legjobb dobói: Pollák 23/9, Kalassai 23/12, Balázsi 14/6
A Győr legjobb dobói: Berneczei 23/6, Bakon 16/12, Földesi 8/6

Jesper Gustavsson, DEAC: Igazi csapatmunkát végeztünk, mindenki beállt a sorba, és egyet akart: győzni. Percekkel a lefújás előtt már 12 ponttal is vezettünk, azonban nem tudtuk lezárni a találkozót, a vendégek vissza tudtak kapaszkodni. Ettől függetlenül az egész mérkőzés során jól játszottunk, és végül sikerült kiharcolnunk a győzelmet.

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Sajnos a mérkőzés eleji közjáték rányomta a bélyegét a játékunkra, azonban a vereség ellenére is büszke vagyok a csapatomra. Azon leszünk, hogy jövő hétre kijavítsuk a hibákat, és megtaláljuk a győzelemhez vezető utat.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus