NBI/B: Ez történt hétvégén

Összefoglalók, statisztikák, nyilatkozatok a B csoport hétvégi mérkőzéseiről. 

fotó: hunbasket.hu

 

Piros csoport

Nagykőrösi Sólymok KE - MEAFC-Miskolc 93-77 (25-22, 28-17, 20-20, 20-18)

Egy félidő alatt eldöntötte a meccs érdemi részét az esélyesebb Nagykőrös, a hazaiak 14 ponttal vezettek a nagyszünetben és onnantól  kézben tartották az összecsapást, bár voltak olyan időszakok, amikor a MEAFC megpróbált ezen változtatni, A hazaiaknál a 21 pontos, 13 lepattanós Kovács Soma jó meccset játszottt, de összességében hatan is elérték náluk a tízpontos határt, a lepattanózást pedig 45-26-ra nyerték meg, ez abszolút döntő faktornak bizonyult. A Miskolcnál leginkább ez hiányzott, illetve büntetőből is jóval kevesebbet harcoltak ki ellenfelüknél, úgyhogy sorozatban kilencedik alkalommal szenvedtek vereséget. 

A Nagykőrös legjobb dobói: Kovács 21/9, Fehér 16/6, Lakosa 15
A MEAFC legjobb dobói: Tóth V. 16/6, Kozák 13/3, Orliczki 13/9

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni, mert bár a Miskolc mögöttünk van a tabellán, számunkra nem léteznek kötelező győzelmek. Az elmúlt hetek teljesítménye alapján tudtuk, hogy ez egy nehéz meccs lesz. Hiába játszottunk egy kicsit jobban, mint legutóbb, a végére ismét kiütköztek a hibák és nem tudtunk simán nyerni, pedig meg volt rá minden esélyünk. Rengeteg eladott labdával, hibás döntésekkel tíz pont körüli maradt a különbség, azonban végre sikerült meccset nyerni, jöhet a Vasas!

Szollár Gergő, Miskolc: Gratulálok a Nagykőrösnek, lejátszottak bennünket a pályáról! A játék legtöbb szegmensében jobbak voltak nálunk a mai estén. Szedtek 47 lepattanót, ebből 15 támadó lepattanót, s ebből kaptunk 18 második esély pontot. Úgy gondolom, hogy ránk nézve hízelgő az eredmény. A lepattanózásunkat rendbe kell tenni, de ezt leszámítva a küzdéssel nem volt probléma. Jobb volt ma a Nagykőrös, gratulálok még egyszer!

 

NKA Pécs - Salgótarjáni KSE 70-65 (23-23, 12-18, 12-15, 23-9)

Újabb jó csapatot tudott legyőzni a fiatal pécsi alakualt, méghozzá a parádés utolsó negyedének köszönhetően - addig azért inkáb a Salgótarján járt előrébb, sőt, a záró etapot kilencpontos fórral kezdhette meg, a végén azonban a Pécs diktált. Az utolsó tíz percben összesen kilenc pontot szereztek a vendégek és a végjáték az NKA-é lett, 56-61 után egy 7-0-s rohammal fordított a gárda, majd 63-63-nál Rosic vert be egy clutch triplát, amely után már nem adták ki a kezükből a győzelmet - Karavdic két nagyon fontos kosara azért még kellett hozzá, de megőrizték az előnyüket. 

Az NKA legjobb dobói: Karavdic 16, Benke 12/6, Váits 11/3
A Salgótarján legjobb dobói: Herendic 22, Sömenek 15/3, Bán 8/3, Hajdu 8

Ivica Mavrenski, NKA: Tudtuk, hogy kemény, nehéz mérkőzés lesz. Nagyon jó ellenféllel, jó játékosokkal találkoztunk. Az első félidőben sok problémánk volt, főleg védekezésben. A második félidőre váltottunk védekezésben, ami hatásos volt, innentől kezdve jobb ritmusban kosárlabdáztunk. Az utolsó negyed pedig kiválóan sikerült, ennek köszönhetően nyertünk. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez!

Szabó Zoltán, Salgótarján: A mérkőzés jelentős részében sikerült végrehajtani azt, amit megbeszéltünk, de az utolsó negyedben sajnos megint előjöttek a mostanában előforduló hibáink. Ameddig ezeket nem tudjuk egy teljes meccsre kiküszöbölni, nem fogunk nyerni! Gratulálok a pécsieknek, szerdán megpróbálunk visszavágni!

 

MAFC - BKG Príma Akadémia 87-89 (19-22, 23-21, 22-20, 23-26)

MAFC-meccseken mostanában megszokhattuk, hogy egylabdás végjátékot látunk és ez ezúttal is így történt, most viszont a vendég BKG örülhetett ezt követően. A mérkőzés Tóth Péter (37 pont, 9 lepattanó, 14/20 mezőnyből, 7/9 tripla) és Nagy Botond Ágoston (39 pont, 13/33 mezőnyből, 8/20 tripla) dobópárbajáról szólt és bár a hazaiak vezére jóval hatékonyabban dolgozott, de végül mégsem tudta győzelemre vezetni együttesét. Pedig a 40. perc elején még 87-81-re a MAFC vezetett és úgy tűnt, hogy ezt már nem veszítheti el, azonban egy eladott labda és egy nagyon rosszkor érkező fault után hét pontot dobott a BKG, majd az utolsó játéknál a MAFC megint elveszítette a játékszert és az időkérést követően Armaghani az utolsó pillanatokban megnyerte a meccset a vendégeknek. 

A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 37/21, Polgárdy 16/9, Csapai 16/3
A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. 39/24, Buzás 16/6, Nagy Be. 9/9

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a BKG csapatának a győzelemhez.

dr. Nagy Ágoston, BKG: Esélyt adtunk a MAFC-nak az első félidőben azzal, hogy nem dobtunk be a helyzeteinket. Náluk több ember is meglepetés teljesítményt nyújtott. A végére maradt a taktikai csata, amit szerencsére sikerült megnyerni. Ehhez igaz szerencse is kellett.

 

TF-BP - Vasas Akadémia 71-88 (18-19, 9-22, 21-27, 23-20)

Úgy fest, hogy kezd visszatalálni a korábbi remek formájához a Vasas, a hullámvölgyön és a kényszerszüneten túllépő gárda ugyanis sorozatban második győzelmét aratta. A vendégek a második negyedben tudtak igazán alkalmazkodni a TF védekezéséhez és ott jelentős előnyt építettek fel, a hazaiak alig 9 pontot dobtak ekkor és a nagyszünetben kétszámjegyű volt a különbség - erre a harmadik negyedben még rátettek egy lapáttal, onnantól pedig már nem rontották el a találkozót. Egyénileg Boros Márk (22 pont, 6 gólpassz, 9/14 mezőnyből) emelhető ki náluk leginkább és a védekezésük is jól zárt, a TF nem tudott igazán belendülni és elkapni a fonalat, úgyhogy Beákék 7-9-cel a középmezőnyben foglalnak helyet, nem tudtak 50%-ra javulni.

A TF legjobb dobói: Kerkai 16/3, Szántó 12/6, Somogyfoki 11/3
A Vasas legjobb dobói: Boros 22/9, Krasovec 15/3, Farkas 12/12

Beák Gábor, TF: Talán a fiatalságunknak is köszönhető, hogy rosszul kezdjük a mérkőzéseket, folyamatosan instruálnom kell őket, hogy tartsák a tempót. Talán a mai játékunk a múlt heti két mérkőzésnek is betudható, hiszen sokat kivettek belőlünk. A második félidőre küzdős, hajtós találkozó lett és talán kihoztuk a maximumot belőle. A végén már kicsit a keddi, Pápa elleni kupatalálkozóra is készültünk.

Faragó Péter, Vasas: Szakmailag furcsa találkozó volt. Nem gondoltam, hogy a TF zónával fogja lassítani a játékot. Ez a húzás azonban kontraproduktív lett nekik, nekünk pedig kedvezett. A második félidőben, amikor az atletikus stílusuknak megfelelő játékot játszottak, akkor közelebb tudtak jönni hozzánk, de szerencsére a lényegi kérdések az első félidőben eldőltek.

 

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MTK-Elite Basket 87-59 (24-10, 26-17, 17-14, 20-18)

Nem volt kérdés a listavezető győzelme, a hazaiak nem voltak egy súlycsoportban az MTK-vel, úgyhogy könnyedén érvényesítették a papírformát. Ubilláék erősen limitált játékidőt kaptak, de így is egy félidő alatt eldöntötték a küzdelmet, túlragozni nem is érdemes ezt az összecsapást, hozták a kötelezőt és ennyi - 13-1-gyel mennek a Vasas elleni rangadóra, míg az MTK 2-12-vel folytathatja. 

A Nyíregyháza legjobb dobói: Kiss B. 17/9, Czinger 14, Mohácsi 10/6
Az MTK legjobb dobói: Jakab 13, Takács 11/3, Bognár 11/6

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok a csapatnak, mert amit megbeszéltünk az öltözőben, hogy vegyük komolyan a mérkőzést azt betartották. Szerettem volna, hogy azok a játékosok akik kevesebbet játszottak, azok többet játszanak és formába lendüljenek. Úgy gondolom hogy ez sikerült. Jó volt látni, hogy Kiss Benedek is egyre jobban beilleszkedik a csapatba és gratulálok neki a mai teljesítményéhez. Az MTK-nak pedig azt kívánom, hogy érjék el a céljaikat és minél több mérkőzést nyerjenek meg.

Horváth Balázs, MTK: Először is szeretnék gratulálni a nyíregyházi csapatnak és kívánom Nekik, hogy jussanak fel az A csoportba és érjék el az összes céljukat, amit szeretnének. Ami a mai mérkőzést illeti, arról annyit szeretnék mondani, hogy a mi klubunknak az alap filozófiája az az, hogy a fiatal magyar játékosoknak játéklehetőséget tudjunk biztosítani és légiós nélkül tudjunk ebben a bajnokságban versenyezni. Azt gondolom, hogy a mi fiatal játékosainknak óriási lehetőség, hogy egy ilyen csapat ellen tudnak pályára lépni. Elég sokat játszottak és megtudták tapasztalni, hogy milyen egy jó fizikai állapotban lévő csapat ellen kosarazni. Azt gondolom, hogy így lehet megtanulni, hogy lehet megragadni a felnőtt bajnokságban. Ezt a munkát fogjuk folytatni, ahogy eddig is, illetve azt gondolom, hogy ezen a mai mérkőzésen senkinek nem kell azt gondolni, hogy mi voltunk a mérkőzés esélyesei, nem ezen a mérkőzésen kell nekünk győzedelmeskedni. Jönnek olyan mérkőzéseink a következő időszakban, amikor szeretnénk nyerni és továbbra is az a célunk, hogy a fiatal játékosok a pályán vannak és úgy tudjuk kiharcolni a győzelmeket. Az idősebb játékosaink rendkívül jól segítik a fiatalokat. Azt gondolom, hogy a csapat kémiánk rendben van. Nagyon reméljük, hogy tudunk pár mérkőzést nyerni és kitudjuk harcolni a bent maradást ebben a nagyon erős bajnokságban.

 

Budapesti Honvéd SE - PVSK-CARGATE 101-66 (20-10, 30-19, 23-17, 28-20)

Ezen az összecsapáson is egyértlemű volt a helyzet, a nagy formában lévő Honvédnak kötelező volt a győzelem a sereghajtóval szemben, ezt pedig hozta is Puskás Artúr csapata. A hazaiak a nagyszünetig húsz pont feletti előnyt alakítottak ki, onnantól nem volt miről beszélni, végül a meglehetősen bő rotáció minden tagja megkapta a lehetőséget és 100 pont fölé jutott a társaság - sorozatban hatodszor nyertek, míg a PVSK zsinórban hetedszer kapott ki. 

A Honvéd legjobb dobói: Tischov 17/15, Tanoh 12, Kármán 12/6
A PVSK legjobb dobói: Martinez 17/9, Bor 12/6, Rátvay 10/6

Puskás Artúr, Honvéd: A kötelező győzelemként aposztrofált mérkőzések mindig együtt járnak egyfajta pszichés nyomással. Én nem hiszek ebben a sport közhelyben, nekünk minden egyes meccs ugyanolyan súllyal és fontossággal bír. Legyen szó akár egy él, akár egy, a tabellán hatrább elhelyezkedő ellenfélről. A kosárlabda azért is remek játék, mert nálunk nem jár dicséret a döntetlenért. Győzelem vagy vereség, ennyi a történet. Sok fiatal, a felnőtt karrierjét most kezdő játékosunk van, azt tanítom nekik, hogy mindig, mindenhol, mindenki ellen, a Honvéd győzelemre játszik. Gratulálok a Srácoknak, felszabadultan, komoly energiákat mozgatva kosárlabdáztak, ahogy az ránk jellemző. Külön öröm szamomra a 29 kiosztott gólpassz, ami mindig fokmerő a csapatjátékkal kapcsolatban. Szeretnék kitartást és egészséget kivánni a PVSK gárdájának, akik nagyon nehéz menetelést kénytelenek most teljesíteni.

Rab Gyula, PVSK: A mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy sérülés nélkül lejátszottuk. Gratulálok a Honvédnak, nálunk látszott, hogy kilenc nap alatt a hatodik mérkőzést játszottuk. Ez mind fizikailag, illetve minden más mutatóban a csapatot fárasztja. Sajnos ma ennyire voltunk képesek, nagyon sok a sérültünk, de megpróbálunk regenerálódni. Következő hét se lesz könnyű, de igyekszünk jobban játszani.

 

Zöld csoport

Ceglédi KE - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 95-58 (22-22, 24-8, 24-10, 25-18)

Az első negyed után nem adott sok esélyt ellenfelének a Cegléd, a 11-2-vel álló hazaiak hozták a papírformát és könnyedén győzték le a sorozatban már nyolcadik vereségét elkönyvelő Tiszaújvárost. A ceglédi együttes csak az első negyedben döcögött, utána viszont hengerelt és végül 60%-os mezőnymutatóval, 30 gólpasszal múlta felül a jól kezdő, de utána többet hibázó és végül kissé széteső vendégcsapatot. 

A Cegléd legjobb dobói: Hegedűs 14/9, Nárai 13, Fekete 12/3
A Tiszaújváros legjobb dobói: Szilasi 22/6, Kovács 10/6, Molnár 7/6, Orliczki 7/3

Honti Viktor, Cegléd: Fontos mérkőzéseink következnek, jó ritmust szerettünk volna elkapni. Úgy érzem sikerült is, végig magas fordulaton kosárlabdáztunk, e mellé több jó teljesítmény párosult!

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Nagyon jó lendülettel és magabiztossággal kezdtük a mérkőzést. Ez meg is látszott az első negyed eredményén. A folytatásban viszont ellenfelünk elkezdett komolyabban venni bennünket és fokozatosan vette el az önbizalmunkat, és kényszerített sorozatos eladott labdákba, amikből egyszerű gyors kosár született. Sok volt a ki nem kényszerített hibánk is melyekből mindig pont lett a másik oldalon. Talán nincs ekkora különbség a két csapat között, ha teljes kerettel tudunk kiállni, de megérdemelten nyert a Cegléd és jogosan foglalja el helyét a tabellán. További sok sikert kívánok nekik, mi meg a nyerhető mérkőzésekre kell tovább koncentráljunk.

 

Conoil Motax KC Pápa - DEAC U23 93-72 (24-23, 30-16, 20-20, 19-13)

A második negyedben döntötte el ezt a mérkőzést az esélyesebb Pápa, a hazaiak az első játékrészben még nem tudtak igazán fölénybe kerülni, a másodikban azonban jóval szigorúbban védekeztek és ettől szétnyílt az olló. Kálmán László alakulata a nagyszünetben már 15 ponttal vezetett és később sem remegett meg, ugyan a rövid kerettel kiálló DEAC-nak voltak jobb időszakai, de Neuwirth 30 pontja ellenére sorozatban kilencedszer is kikapott. A hazaiaknál Sonyák (23 pont, 10/13 mezőnyből) és Koma (26 pont, 11/14 mezőnyből is megszórta magát. 

A Pápa legjobb dobói: Koma 26/3, Sonyák 23/9, Kiss 14/3
A DEAC legjobb dobói: Neuwirth 30/6, Sólyom 11, Balázsi 9/3

Kálmán László, Pápa: Azt gondolom a meccsből többet is kihozhattunk volna, de ne legyünk telhetetlenek, az ilyen győzelmek a legnehezebbek. A DEAC az utóbbi időben most játszott a legjobban. Egy-egy védekezésünk nem nagyon müködött, mikor próbáltunk szigorítani, akkor tudtunk nagy különbséget csinálni. Ez egy ilyen mérkőzés volt. Tudtam mindenkinek lehetőséget adni, igaz többet is szerettem volna néhány játékosnak. De a győzelmet nem kell megmagyarázni. Gratulálok a Debrecennek és további sikeret kívánok!

Léránt Gábor, DEAC: A Pápa jobban játszott. Volt egy nagyon jó magas játékosuk és ez nagyon megnehezítette a dolgainkat. Voltak részek ahol erősen játszottunk, de nem az egész meccs alatt. Kiegyensúlyozottabbaknak kell lennünk a későbbiekben.

 

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - EKE Eger KOK 87-80 (27-22, 25-21, 16-16, 19-21)

Az egriek védekezése nagyon nem működött az első félidőben és tulajdonképpen ez alapozta meg a győri győzelmet, a hazaiak a nagyszünetig 52 pontot tettek fel a táblára és kilenc egységgel vezettek - a fordulás után a vendégek ugyan feljavultak hátul, de nem annyira, hogy megfordítsák a derbit. Pontosabban de, megfordították, csak a Győr erre válaszolni tudott: 70-71 után Lógár hozott 2+1-et, 74-75 után pedig előbb Kámán, majd Földesi bombázott be egy-egy triplát, végül ismét Kámán lőtt a helyére egy távolit, amellyel eldöntötte a küzdelmet. A győriek ezzel 7-8-ra javultak és a hetedik helyen állnak, míg a sereghajtó Eger sorozatban negyedszer kapott ki. 

A Győr legjobb dobói: Kámán 24/6, Lógár 16, Földesi 12/3
Az Eger legjobb dobói: Máté 35/21, Szabó 10/6, Illés 8

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Elég közepes mérkőzést játszottunk, sajnos nem úgy játszottunk ahogy szerettünk volna, de nagy nehezen kicsikartuk a győzelmet. Ehhez nagyon kellettek Kámán Bálint jó megoldásai, és a jó dobásai a végén. Örülök neki, hogy Jakab Dani fiatalként védekezésben sokat hozzá tudott tenni. Sajnos Berneczei Laci hiányzott a pályáról, és Hágen Tamás sem volt ma jó formában. Igaz megvan a két győzelem, de hárommal szerettem volna indítani az évet, de folytatjuk a munkát, hajrá!

dr. Váczi Péter, Eger: Első körben gratulálnék a hazai csapatnak, és további sok sikert kívánok nekik. Második körben pedig hetek óta azt csináljuk, amit ma is, első félidőben kaptunk 52 pontot az első félidőben majd 35-öt a másodikban. Magunkat intézzük el, ha az első félidőben is tudtunk volna egy olyan védekezést nyújtani, mint a másodikban, akkor szerintem ma győztesen hagyjuk el a pályát. Így, hogy ennyire kétarcú volt a csapatunk abban a részben megérdemelten nyert a hazai csapat.

 

Békési SzSK - SMAFC 85-74 (21-22, 19-13, 21-19, 24-20)

Jó meccset vívtak a csapatok, viszont a hazaiak mezőnyből (46-40%) és kintről (35-25%) is pontosabban dobtak, ráadásul kevesebb ladbát is adtak el, úgyhogy valamivel jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. A SMAFC sem játszott rosszul, de nem volt elég pontos, az utolsó negyedben pedig már végig a Békés diktált, a 71-65 után futott 7-0-s roham igazából eldöntötte a csatát, innentől már nem volt reális esélye a vendégcsapatnak a sikerre. 

A Békés legjobb dobói: Krstic 18/12, Meleg 17, Balog 14/6, Cvijin 14/12
A SMAFC legjobb dobói: Bakk 16/12, Kovács B. 15, Márkus 13/+

 

Pénzügyőr Sportegyesület - Vásárhelyi Kosársuli 79-71 (18-16, 20-16, 21-18, 20-21)

A Vásárhelynek nem sikerült folytatnia a jó szereplést és a felfelé ívelő, sorozatban harmadik győzelmét arató, jó formában lévő Pénzügyőr otthon tartotta a pontokat. A hazaiak 50%-kal dobtak mezőnyből és bár a tripláik nem ültek, de a lepattanózást megnyerték és főleg a büntetők terén nőttek a Vásárhely fölé, mert a vendégek borzasztóan céloztak a vonalról: 3/13-mal (!) zártak, ezzel el is ment a győzelmük. A negyedik negyedben már nem nagyon volt kérdés, a jól védekező Pénzügyőr tetemes előnnyel vezetett, a végeredményt már úgy kozmetikázta ilyenre a Vásárhely - a vendégek nem tudtak igazán kibontakozni, az említett büntetőzés pedig a maradék esélyüket is csökkentette, úgyhogy pénteken Győrben kell javítani.

A Pénzügyőr legjobb dobói: Szálas 18/9, Kiss 16, Fekete 11
A Vásárhely legjobb dobói: Varga 23/9, Pavlovic 14, Béres 13/6

dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Köszönjük a játékot az ellenfelünknek! Úgy gondolom, hogy mind mentálisan mind fizikálisan nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk igazi csapatmunkával, amelyhez gratulálok a csapatomnak!

Tóth Tamás, Vásárhely: Nem találtuk meg a jó ritmust sem támadásban, sem védekezésben. Jobban kezdett az ellenfelünk és végig csak futottunk az eredmény után. Kihagytunk tíz büntetőt és túl sok könnyű kosarat engedünk a végig jól játszó hazaiaknak, így nem lehet idegenben meccset nyerni. Több dolgot próbáltunk menet közben változtatni, de ma nem voltunk elég élesek. Gratulálok a Pénzügyőr sikeréhez, teljesen megérdemelten hagyták el győztesen a pályát!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus