NBI/B: Hepp Kupa final four és elmaradt bajnokik

Elmaradt bajnoki mérkőzéseket is pótolnak a Piros, illetve a Zöld csoportban, de a másodosztály hétvégéjének középpontjában természetesen a Hepp Kupa áll. 

fotó: hunbasket.hu

 

Az NBI/B-nek nincs komplett forduló hétvégén a Hepp Kupa miatt, de elmaradt mérkőzéseket így is pótolnak a napokban. A Zöldben csak egy összecsapás lesz, vasárnap a remek formában lévő, folyamatosan zárkózó, legutóbb kiütéses győzelmet arató Pénzügyőr fogadja a Bonyhádot, amely az előző két meccsét elvesztette és éppen a Pénzügyőr mögött áll a tabellán. Az esélyesebbek itt a hazaiak, de ha a jobbik arcát mutatja a tolnai gárda (és teljes kerettel áll ki), akkor bizony bármire képes lehet.

A Pirosban már ma is lesz mérkőzés, a rossz passzban lévő Vasas fogadja azt a Veszprémet, amelynek legutóbb a Nyíregyháza ellen szakadt meg a jó sorozata. Most sem lesz könnyű dolguk Madáréknak, de a fő kérdés itt a Vasas, a fővárosiak nem igazán találtak még vissza az őszi csúcsformához - ha ez így marad, akkor otthon is belenézhetnek egy újabb vereségbe.

Szombaton az NKA Pécsnek nyernie kellene a sorozatban ötöt bukó, sereghajtó MTK ellen, de a fiatal csapat egyelőre otthon csak két mérkőzését húzta be, míg az MTK legutóbb szoros meccset vívott a MEAFC ellen, nem lehet "átnézni" rajta. Végül vasárnap összecsap a hét közben egyaránt vereséget szenvedő Baja és MAFC - a fővárosiak alapvetően jobb formában voltak, a Nyíregyházától pedig ki lehet kapni, a Baja viszont nincs a legjobb szériában, az előző három találkozóját elvesztette. 

 

Piros csoport

Vasas Akadémia - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém péntek 18:30
NKA Pécs - MTK-Elite Basket szombat 17:30
Bajai Bácska FKE - MAFC vasárnap 17:00

 

Zöld csoport

Pénzügyőr Sportegyesület - Atomerőmű KSE Bonyhád vasárnap 18:30

 

Hepp Kupa négyes döntő

A négy bejutott csapat közül három Piros csoportos, míg az Újpest az egyetlen, ami a Zöldből érkezett meg négyes döntőbe. Ennek örömére Ivosevék mindjárt meg is kapták a Piros csoport listavezetőjét, a 19-ből 18 meccset megnyerő Nyíregyházát, úgyhogy ott természetesen nem ők az esélyesek, de ha a nyers játéktudást és a topjátékosok képességeit nézzük, akkor azért leírni biztosan nem lehet őket, képesek lehetnek a bravúrra - ezzel együtt nyilván hatalmas meglepetés lenne az esetleges győzelmük.

A BKG a Nyíregyházához hasonlóan menetel a Pirosban és annak ellenére is esélyes, hogy a TF a házigazdva - Beákék sorozatban négyszer kaptak ki, a BKG ellen ebben a csarnokban korábban 24 ponttal maradtak alul, január végén idegenben pedig 33 ponttal veszítettek. Az esélyesek így itt természetesen Nagy Botondék, az "álomdöntő" pedig a BKG-Nyíregyháza lenne - persze ehhez azért lesz egy-két szava a TF-nek és az Újpestnek...

Újpest-MT - HÜBNER-Nyíregyháza BS szombat 15:30
BKG Príma Akadémia - TF-BP szombat 18:30

Bronzmérkőzés vasárnap 15:30   
Döntő vasárnap 18:30   

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus