NBI/B: Jó formában a MEAFC, a Baját is legyőzte

Hosszabbítás döntött a Miskolc-Baján, a Nyíregyháza viszont a MAFC vendégeként is nyerni tudott. 

fotó: hunbasket.hu

NBI/B, Piros csoport

MEAFC-Miskolc - Bajai Bácska FKE 97-88 - hosszabbítás után (17-21, 26-19, 21-15, 15-24, 18-9)

Nagyot játszott és nagyot küzdött a hazai miskolci csapat, amely egy nagyon fordulatos mérkőzésen, szívós csapatmunkával tudta legyűrni a tabellán jóval előrébb található bajai alakulatot. A rendes játékidő végén a vendégek mentettek túlórára Goldring Gergő kettesével, a ráadásban vezettek is három ponttal, de aztán egy 7-0-s MEAFC-futás az 54%-kal dobó hazaiak javára döntötte el a küzdelmet - a Miskolc ezzel sorozatban harmadszor nyert, míg az ezúttal csak 19%-kal triplázó Baja zsinórban harmadszor kapott ki, közelednek egymáshoz az említett táblázaton.

A MEAFC legjobb dobói: Lippai 18, Kozák M. 16, Homoki 15, Tóth V. 15/6
A Baja legjobb dobói: Pongó 22/9, Vukicevic 22, Jakab 16/3

Szollár Gergő, MEAFC: Emelem kalapom a srácok előtt, ez nagybetűkkel CSAPATGYŐZELEM volt, mindenki beletette a sajátját. Érződött az utóbbi időszakban, hogy ez a hozzáállás bennünk van, eddig nem volt eredménye, de ma egyértelműen fölényben voltunk. A Bajának a covid után nyilván nehéz dolga van, de ettől még ez számunkra nagyon értékes győzelem.További sok sikert kívánok a Bajának!

Cservék Csaba, Baja: Elég érdekes mérkőzést játszottunk, elég hullámzó teljesítménnyel, sajnos nem állt össze se a támadó játékunk, se a védekezésünk. Nem tudtunk alkalmazkodni a bírói felfogáshoz, de megyünk tovább. A sok kihagyás után a második mérkőzésen ez még elfogadható, megpróbálunk ebből építkezni. Gratulálok mindkét csapatnak,

 

MAFC - HÜBNER-Nyíregyháza BS 69-85 (17-21, 15-29, 26-14, 11-21)

Mindkét csapat remek formában, győzelmi sorozattal érkezett meg erre a találkozóra, de a keret minősége és a célok nyilván eltértek - a Nyíregyháza a feljutásért küzd, a MAFC pedig egyelőre nem. A vendégek az első félidőben rá is tudták erőltetni akaratukat ellenfelükre, főleg a második negyedben villogtak és a nagyszünetben 18 ponttal vezettek, úgy tűnt, hogy sima lesz a találkozó, de a hazaiak a harmadik játékrészben jelezték, hogy nem eszik azt olyna forrón - egészen négy pontig zárkóztak fel és szorossá tették a küzdelmet. A listavezető aztán a záró etapban megint rá tudott tenni egy lapáttal, felcsavarta a védekezését és ismét meg tudott lógni: 63-65 után egy 10-1-et futott Siska János csapata és onnantól már nem rontotta el a találkozót. A hazaiaknál Csapai, Polgárdy és Tóth Péter ismét jól mozgott, míg a vendégeknél Bus és Ubilla is húsz pont fölé jutott, de Tóth Gergely is sokat tett hozzá - ezek után a Nyíregy 18-1-gyel vezet, míg a MAFC 9-9-cel a nyolcadik helyen áll.

A MAFC legjobb dobói: Csapai 22, Polgárdy 16, Tóth P. 14/6
A Nyíregyháza legjobb dobói: Bus 23/3, Ubilla 22/9, Tóth G. 16

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez.

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok a csapatomnak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz itt a MAFC pályán. Az első félidő után már elhittük, hogy megnyertük a mérkőzést. Bízom benne, hogy ebből tudunk tanulni. Sok sikert kívánok a MAFC-nak a továbbiakban.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus