NBI/B: Kerkai 38 pontjával Veszprémben nyert a TF

Fontos idegenbeli győzelmet aratott a TF, amely parádés második félidővel 90 pont fölé jutott a Veszprém otthonában.

fotó: hunbasket.hu

NBI/B, Piros csoport, első forduló
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - TF-BP 80-91 (22-18, 30-26, 18-26, 10-21)

Szenzációs második félidőt játszott a TF, az elsőben még inkább a Veszprém irányított, kiválóan dobtak a hazaiak és a nagyszünetben vezettek is nyolc ponttal úgy, hogy már 50 egység felett jártak, de aztán a fordulás után átvette az uralmat a vendégcsapat és végül rendkívül fontos győzelmet aratott. A fővárosiak a védekezésükön tudtak csavarni, a veszprémi kezek kihűltek, úgyhogy a harmadik negyedben eltűnt az addigi különbség, a záró etapban pedig már egyértelmű volt a helyzet - azt 21-10-re húzta be a TF, addigra teljesen elfogyott a HOYA lőszere. Ki kell azért emelnünk a vendégek ihletett napot kifogó dobógépét, Kerkai Ákost, aki 14/24-et hajított mezőnyből és 38 ponttal terhelte meg a veszprémi gyűrűt - emellett volt 12 lepattanója, 6 gólpassza, 3 labdaszerzése és 8 kiharcolt faultja is, 53 VAL-lal zárt, félelmetes teljesítményt nyújtott. Persze Timkó Norbert 20 pontja is nagyon kellett, így 20%-os triplűzással is 90 pont fölé jutott a gárda, míg a Veszprémnél hiába dobott 75 (!) pontot a kezdőötös, ez sem volt elég. A két együttes így 4-4-es mérleggel egálban van, a hatodik-hetedik helyen állnak a tabellán.

A Veszprém legjobb dobói: Madár 18/9, Dukic 17/3, Szabó 15/9
A TF legjobb dobói: Kerkai 38/6, Timkó 20, Karosi 12/6

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a TF-nek a győzelemhez. Ma nagyon akarták ezt a sikert. A második félidőre nem tudtunk átmenteni a dobószázalékot az elsőből, nem játszottunk jól. Nem érdemeltünk volna ma győzelmet. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a mai vereségért, én is ezt teszem a magam részével. Ugyanakkor nincs időnk bánkódni, néhány nap múlva már újabb mérkőzést játszunk.

Beák Gábor, TF: Nagyon örülünk a győzelemnek, fontos mérkőzés volt ez számunkra. Egy nagyon nehéz ellenfél ellen tudtunk ma sikert aratni. Jobb volt a stratégiánk és keményen védekeztünk. További sok sikert kívánok a Veszprémnek a bajnokságban.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus