NBI/B: Két csütörtöki meccsel kezdődik az ötödik forduló

Több érdekes találkozót is rendeznek a B csoportban, mutatjuk, hogy mi vár ránk ebben a fordulóban.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

Meglehetősen elnyújtott forduló következik a Piros csoportban, hiszen csütörtökön este egy MTK-Veszprém derbivel veszi kezdetét, de majd csak kedd este ér véget. A mai meccsen mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem, a Veszprém két vereség után legutóbb megszerezte első győzelmét, de szeretne feljebb kapaszkodni, míg az MTK 0-3-mal áll, de ez megtévesztő lehet - mindháromszor jól védekezett, szoros meccset játszott, apróságok hiányoztak a sikerhez, ráadásul Jakab Péter kiválóan játszik eddig. A Veszprémnél Szabó és Madár az, aki kiemelkedett az eddigi meccseken, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek ezen a szorosnak ígérkező összecsapáson.

Szombaton aztán jön további három meccs. A Vasas és a Baja ütközete kiemelhető, a hazaiak 4-0-val állnak eddig, de a vendégek is csak egyszer kaptak ki és nyilván komoly játékerőt képviselnek, ezt meg is mutatták már - igaz, idegenben még nem léptek pályára. A 2-1-es Salgótarján a rossz formában és nehéz helyzetben lévő MAFC-ot fogadja, míg az NKA és a TF derbije remek meccsnek ígérkezik - mindkét fél 1-2-vel áll, a Pécs most nyert először, mindig nagyon kapar, mindig nagyon szervezett, úgyhogy ebből is lehet egy izgalmas találkozó. Vasárnap jön a PVSK és a Miskolc összecsapása, majd a 3-1-es BKG fogadja az 1-2-es Nagykőröst - a vendégek legutóbb egyetlen kosárral kaptak ki a Vasastól, úgyhogy őket is komolyan kell venni.

Végül pedig kedden jön a Honvéd bemutatkozása, a koronavírus miatt jelentősen eltolódott bajnoki rajtra pedig meglehetősen kemény ellenfél ellen kerülhet sor - a talán legnagyobb bajnokesélyesnek számító, eddig 4-0-t futó Nyíregyháza vendégeként lépnek fel Puskás Artúrék.

A csoport programja

MTK-Elite Basket - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csütörtök 19:15
NKA Pécs – TF-BP szombat 17:30
Salgótarjáni KSE – MAFC szombat 18:00
Vasas Akadémia – Bajai Bácska FKE szombat 18:30
PVSK-CARGATE – MEAFC-Miskolc vasárnap 17:00
BKG Príma Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE vasárnap 18:30
HÜBNER-Nyíregyháza BS – Budapesti Honvéd SE kedd 17:00

 

Zöld csoport

A Győr és a Pápa összecsapásával indul a Zöld csoport ötödik fordulója, ezt az egy meccset rendezik csütörtökön - a vendégek 1-1-gyel állnak eddig (a Cegléd elleni szoros vereség után simán verték a Pénzügyőrt), míg a Győr három egylabdás meccsből kettőt elvesztett egy győzelem mellett, legutóbb pedig kikapott a Vásárhelytől.

A szombati játéknap nyitányaként a debreceni fiatalok a még nyeretlen Tiszaújvárost fogadják, az eddig parádézó Újpest a Békés ellen vív egy izgalmasnak ígérkező hazai derbit (a vendégek az előző két meccsen jók voltak támadásban), közben a veretlen Vásárhely ellátogat a nyeretlen Egerhez (itt egyértelműek az erőviszonyok), végül a 2-2-es Pénzügyőr megpróbálja megállítani a még hibátlan Óbudát.

Az Atomerőmű KSE Bonyhád - Ceglédi KE meccset elhalasztották.

A csoport programja

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Conoil Motax KC Pápa csütörtök 18:00
DEAC U23 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK szombat 16:00
Újpest-MT – Békési SzSK szombat 17:30
EKE Eger KOK – Vásárhelyi Kosársuli szombat 17:30
Pénzügyőr Sportegyesület – Óbudai Kaszások KA szombat 18:30

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus