NBI/B: Két pénteki meccsel kezdődik forduló

A mai Pápa - Bonyhádot élőben is nézhetjük - mutatjuk az élőképes linket és hogy mi vár ránk a B csoport hétvégi menetrendjében.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

A forduló pénteken egy fővárosi derbivel indul, ahol a hazai pályán játszó TF-nek nyernie kellene az eddig győzelem nélkül álló MTK-val szemben - Beákék legutóbb kikaptak, most javíthatnak és visszajöhetnek 50%-ra. Szombaton egy Honvéd - Nyíregyháza rangadóval kezdődik a nap, amelyet egy későbbi fordulóból hoztak előre, mert mindkét csapat aktuális találkozóját halasztani kellett - a vendégek eddig ellenállhatatlanok, minden meccsüket nyerték, idegenben is meggyőzőek, remekül védekeznek, úgyhogy a Honvéd ellen is esélyesek, de otthon egy, a múltkorinál jobb dobóformával és kevesebb eladott labdával okozhat gondot a budapesti alakulat. Öt órakor a szerdán fontos hazai győzelmet arató Veszprém fogadja a 8-2-vel harmadik helyen álló BKG-t, úgyhogy ez is komoly rangadó lesz két jó csapat között - a vendégek előrébb tartanak, de a hazaiaknál elvileg minden adott ahhoz, hogy bárkit elkapjanak, ha jól jön ki nekik a lépés.

A szerdán Veszprémben alulmaradó Salgótarján most a Baja ellen, otthon javíthat, majd vasárnap a Nagykőrös fogadja a PVSK-t - a vendégek hosszú vereségsorozatot törtek meg legutóbb, a hazaiak pedig sorozatban kettőt nyertek, úgyhogy ez is érdekes lehet.

A csoport programja:

TF-BP - MTK-Elite Basket péntek 19:00
Budapesti Honvéd SE - HÜBNER-Nyíregyháza BS szombat 15:30
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - BKG Príma Akadémia szombat 17:00
Salgótarjáni KSE - Bajai Bácska FKE szombat 18:00
Nagykőrösi Sólymok KE - PVSK-CARGATE vasárnap 18:00

A MAFC - Nyíregyháza, a MEAFC - Vasas és a Honvéd - NKA Pécs meccseket elhalasztották.

 

Zöld csoport

A Zöldben is egy meccset rendeznek pénteken, az viszont kiválónak ígérkezik. A Pápa remek formában van, sorozatban ötöt nyert, otthon 3-0-ra áll, míg a Bonyhád remekül kezdte a szezont, azóta viszont megtorpant és zsinórban négy vereség után szeretne javítani. Két jó csapatról beszélünk, de az aktuális forma és a mindig nehéz hazai pálya miatt most azért a Pápa tűnik esélyesebbnek.

Szombaton lesz még egy kiemelt rangadó, a Vásárhely - Újpest, ahol két, akár a bajnoki címért is harcoló együttes feszül majd egymásnak - mindkettejüknél volt egy kisebb hullámvölgy, de mindketten elindultak már felfelé, az Újpestnél pedig már Tomiszlav Ivosev is bemutatkozott.

A remek formában lévő, három győzelem után érkező Békés a Győrt fogadja és otthon nyilván szeretné tovább nyújtani a sikerszériáját, a 4-0-val listavezető Óbuda számára pedig természetesen kötelező lenne a győzelem a javuló, de egyelőre még csak 0-8-cal álló SMAFC-cal szemben.

Vasárnap lesz egy alsóházi Eger - Tiszaújváros, ahol az a kérdés, hogy a hazaiak megszerzik-e idei első győzelmüket, vagy a vendégek gyűjtik be a negyediket, illetve lesz egy DEAC - Cegléd is, amelyet az előző fordulóból halasztottak el - a Cegléd sorozatban hat győzelem után a második helyen áll, de otthon a DEAC is veszélyes, meglátjuk, hogy történik-e meglepetés.

A pénteki Pápa - Bonyhád derbit ezen a linken élőben is lehet követni:

A csoport programja:

Conoil Motax KC Pápa - Atomerőmű KSE Bonyhád péntek 18:00
Békési SzSK - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC szombat 17:00
Óbudai Kaszások KA - SMAFC szombat 17:00
Vásárhelyi Kosársuli - Újpest-MT szombat 18:30
DEAC U23 - Ceglédi KE vasárnap 16:00
EKE Eger KOK - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK vasárnap 17:00

A Cegléd - Pénzügyőr meccset elhalasztották.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus